Οι Πράσινοι Θεσσαλονίκης Για Το Συγκοινωνιακό Με Το Δήμο Καλαμαριάς

Αυτοδιοικητική ομάδα του κόμματος των Πρασίνων, αποτελούμενη από τον Καθηγητή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ιορδάνη Στυλίδη, τον ομότιμο Καθηγητή Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ Αλέκο Γεωργόπουλο, τον εκπαιδευτικό και πρώην Δημοτικό Σύμβουλο Καλαμαριάς Μιχάλη Παναγιωτίδη και τον Σμήναρχο εν αποστρατεία Ιωάννη Μανομενίδη, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Γιάννη Δαρδαμανέλη και συζήτησαν με εποικοδομητική διάθεση τα συγκοινωνιακά ζητήματα του Δήμου Καλαμαριάς.

Οι Πράσινοι προγραμματίζουν επαφές με όλους τους Δημάρχους της Θεσσαλονίκης προκειμένου να ενημερώσουν για τις θέσεις τους υπέρ των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και ιδιαίτερα αυτά της σταθερής τροχιάς τα οποία εξοικονομούν ενέργεια και πρέπει να προηγηθούν απολύτως έναντι άλλων επιλογών όπως η γιγάντωση της ηλεκτρικής αυτοκίνησης που προωθεί η Κυβέρνηση.

Ειδικά για το Δήμο Καλαμαριάς, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Ιουνίου, οι Πράσινοι τόνισαν την ανάγκη για άμεση λειτουργία του ΜΕΤΡΟ χωρίς την απόσπαση των αρχαίων από τη Βενιζέλου, ακόμη και με οριστική παράκαμψη της συγκεκριμένης στάσης. Παράλληλα και προκρίνοντας τους σιδηροδρόμους που εξασφαλίζουν ταχύτητα, ασφάλεια και κυρίως χρονική ακρίβεια στις ανταποκρίσεις των συρμών, προτείνουν τη σύνδεση μέσω προαστιακού σιδηροδρόμου με το αεροδρόμιο και τους όμορους δήμους της Θέρμης και του Θερμαϊκού.

Επί πλέον και ειδικά για τους Δήμους που περιβάλουν το Θερμαϊκό κόλπο η θαλάσσια συγκοινωνία θα έπρεπε να είχε προ πολλού συνδέσει τις ακτές της Πιερίας με τους Ανατολικούς δήμους της Θεσσαλονίκης και τη Χαλκιδική, ώστε να συνδυάζονται τα θερινά θέρετρα με ορειβατικό και αρχαιολογικό τουρισμό και να αυξηθεί η κινητικότητα των εργαζομένων, παρακάμπτοντας την συγκοινωνιακή συμφόρηση του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Το ποδήλατο και το πατίνι μαζί με τις πεζοδρομήσεις είναι «σημαίες» των Πρασίνων, που υποστηρίζουμε τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων στη Θεσσαλονίκη.

Πράσινοι της Θεσσαλονίκης

Posted on 15/06/2021 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top