Βοηθήστε τους/τις να επανενωθούν #LoveIsNotTourism

Τους χώρισε η πανδημία. Βοηθήστε να επανενωθούν και να επιστρέψουν στη χώρα μας. Η έκκληση αφορά χιλιάδες Έλληνες πολίτες που το ταίρι τους είναι από άλλη χώρα και αυτό δεν επιτρέπει – στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί – να ξαναβρεθεί το ζευγάρι μαζί ή να επιστρέψουν και τα δύο άτομα μαζί. Αφορά και παντρεμένα αλλά και ζευγάρια σε διαπιστωμένη σχέση. Ζητάνε το απλό, να μπορούν να βρεθούν και να αγκαλιαστούν στην Ελλάδα. Μας αφορά όλους και όλες. Η αγάπη δεν είναι πολυτέλεια.
 
Εδώ και καιρό και οι Πράσινοι γινόμαστε αποδέκτες επιστολών από ανθρώπους που βιώνουν ένα σοβαρό πρόβλημα. Η πανδημία, το lockdown αλλά και τα μετέπειτα μέτρα έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε ζευγάρια (παντρεμένα ή όχι) που είτε βρέθηκαν χώρια στην διάρκεια των μέτρων σε διαφορετικές χώρες είτε αποκλείστηκαν μαζί σε μια άλλη χώρα και δεν μπορούν να επιστρέψουν λόγω των μέτρων, κυρίως επειδή ένας/μία από τους συντρόφους δεν είναι Ευρωπαίος πολίτης.
 
Πολλές χώρες ήδη αντιμετώπισαν το πρόβλημα και διευκολύνουν τους ανθρώπους αυτούς είτε να επανενωθούν αν βρίσκονται “χωρισμένοι’ σε διαφορετικές χώρες είτε να επιστρέψουν και οι δύο στη χώρα παραχωρώντας βίζα στο άτομο που είναι διαπιστωμένα σύντροφος με πολίτη κάποιας ευρωπαϊκής χώρας είτε με πολίτη που διαμένει σε κάποια χώρα της ΕΕ.
 
Αυτό το ζήτημα αφορά χιλιάδες ανθρώπους, δεν είναι μεμονωμένες περιπτώσεις όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος και από τις επιστολές αλλά και από το γκρουπ που έχουν δημιουργήσει στο facebook και στην σχετική ιστοσελίδα https://www.loveisnottourism.org/ παρουσιάζοντας τις προσωπικές τους ιστορίες.
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ylva Johansson δήλωσαν ότι “υποστηρίζει απολύτως μια κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση που θα επιτρέπει την είσοδο στην ΕΕ ανθρώπων που έχουν διαπιστωμένα σχέσεις με πολίτες ή διαμένοντες στην ΕΕ. Καλώ τα Κράτη Μέλη να κινηθούν έτσι”.
 
Ενώ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το έκανε πιο σαφές:
“Ενθαρρύνουμε όλα τα Κράτη Μέλη να επιτρέπουν την είσοδο στην ΕΕ χωρίς καθυστέρηση των ανύπαντρων συντρόφων πολιτών της ΕΕ ή διαμενόντων στην ΕΕ”
 
Ζητάμε από την Ελληνική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αυτό το πολύ σημαντικό θέμα και να ορίσει κάποιον στο Υπουργείο Εξωτερικών ώστε να μπορούν όσοι έχουν πρόβλημα να επικοινωνούν απευθείας.
 
Θα πρέπει να δοθούν και κατευθύνεις στις πρεσβείες σε διάφορες χώρες να αντιμετωπίζουν με κατανόηση τα αιτήματα και να βρίσκουν γρήγορα λύσεις.
#Ελλάδα #κυβέρνηση 
#LoveisEssential #LoveisNotTourism
 
Βοηθήστε να γνωστοποιήσουμε το θέμα, αναδημοσιεύστε στα δικά σας σοσιαλ μίντια το πρόβλημα

Posted on 20/08/2020 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top