Η Πράσινη, Σουηδή ευρωβουλευτής Alice Bah Kuhnke υποψήφια για πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

Οι Πράσινοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στηρίζουν τη Σουηδή Πράσινη ευρωβουλευτή Alice Bah Kuhnke για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην ψηφοφορία της 18ης Ιανουαρίου. H Alice Bah Kuhnke είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2019, Αντιπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων/EFA, καθώς και μέλος των Επιτροπών Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων.

Η Alice Bah Kuhnke διετέλεσε υπουργός της σουηδικής κυβέρνησης αρμόδια για τον Πολιτισμό και τη Δημοκρατία, ενώ εργάστηκε ως Γενική Διευθύντρια στη Σουηδική Υπηρεσία για τη Νεολαία και την Κοινωνία των Πολιτών, Γενική Γραμματέας για το Fair Trade Σουηδίας και Διευθύντρια Αειφορίας στην εταιρεία ÅF AB.

Image

Η ίδια σχολιάζει:

«Ο πρόωρος θάνατος του Προέδρου μας Ντέιβιντ Σασόλι σημάδεψε με σοκ και θλίψη αυτές τις εκλογές για τον νέο πρόεδρο. Ολόκληρο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βυθίζεται στο πένθος. Έφυγε πολύ νωρίς. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας απευθύνονται στην οικογένειά του, στους φίλους και σε όλους εκείνους των οποίων τη ζωή άγγιξε. Θα τον θυμόμαστε ως φωνή αλληλεγγύης, δικαιοσύνης, δημοκρατίας και μιας ισχυρότερης Ευρώπης. Παρουσιάζω την υποψηφιότητά μου γνωρίζοντας ότι η κληρονομιά του David Sassoli για την υποστήριξη της φιλοευρωπαϊκής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας πρέπει να γίνει σεβαστή και να διαρκέσει.

«Εμείς στην Ομάδα των Πρασίνων/EFA υποστηρίζουμε μια φεμινιστική, βιώσιμη και δημοκρατική Ευρώπη και καλούμε όλους τους ευρωβουλευτές να υποστηρίξουν αυτές τις αρχές. Η κλιματική κρίση είναι πολύ επείγουσα, η απειλή για τη βιοποικιλότητα, τα δάση και τους ωκεανούς μας είναι πολύ σοβαρή για να μην δράσουμε τώρα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να σταθεί χέρι-χέρι με τους πολίτες για την οικοδόμηση από κοινού ενός βιώσιμου και χωρίς αποκλεισμούς μέλλοντος. Αυτός είναι ο λόγος που υπέβαλα την υποψηφιότητά μου για Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Περισσότερα

Οι εκλογές για τη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου γίνονται κάθε δυόμισι χρόνια. Η ψηφοφορία για τον επόμενο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα διεξαχθεί την Τρίτη (18/01/22) στο Στρασβούργο.

 

 

mkll

Posted on 13/01/2022 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top