Το κούρεμα του χρέους, ο Αλέξης Τσίπρας ως οργισμένος Elmer Fudd, και το ΔΝΤ ως Bugs Bunny

laskaratos-alekos-thumb  Του Αλέξανδρου Λασκαράτου

Γεν. Γραμματέα των ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Βδομάδες, ίσως και μήνες τώρα, παρακολουθούμε την κυβέρνηση να αναφέρεται στην αναγκαιότητα για το κούρεμα του χρέους, ως απαραίτητης προϋπόθεσης προκειμένου να επανέλθουν οι πολυπόθητες επενδύσεις, να επιστρέψει η ανάπτυξη και να βγει η χώρα από το τέλμα.

Στην αρχή, τα διάφορα σχετικά επιχειρήματα διατυπωνόντουσαν ευγενικά και σε ήπιους τόνους σε Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. Η πρώτη κώφευε, ενώ το δεύτερο δήλωνε πως το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο και συνεπώς το κούρεμά του ήταν απαραίτητο (φιλαράκια το Δ.Ν.Τ.). Παίρνοντας θάρρος από τη βελτίωση κάποιων φαινομενικών μεγεθών της οικονομίας (που επήλθε από το απόλυτο ξεζούμισμα μισθών, συντάξεων, τη διάλυση της αγοράς εργασίας, την μετατροπή, μέσα από τον ΕΝΦΙΑ, όσων έχουν ένα σπίτι, σε ενοικιαστές του ίδιου του σπιτιού τους κλπ.), ο πρωθυπουργός άλλαξε πρόσφατα ρώτα και μιλάει τώρα πια από θέση ισχύος (έτσι νομίζει τουλάχιστον) και με κάποιον τσαμπουκά. «Εμείς (σαν καλά παιδιά) κάναμε ότι έπρεπε να κάνουμε, η σειρά σας τώρα να κάνετε το χρέος σας και να περικόψετε το χρέος μας»

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει και από τα δύο εμπλεκόμενα μέρη. Ο μεν Β. Σόϊμπλε δήλωσε πως δεν χρειάζεται μείωση του χρέους και ότι το μόνο αποτέλεσμα αυτού θα ήταν η χαλάρωση της επιθυμίας μας για την εφαρμογή των απαιτούμενων διαρθρωτικών αλλαγών που έχουμε ήδη δεσμευθεί ότι θα κάνουμε (πως μας ξέρει, πως μας ξέρει ο άτιμος…). Το δε ΔΝΤ, ξεκαθάρισε ότι η όποια απομείωση του χρέους δεν θα μας δοθεί σε στυλ “πάρτε νάχετε” αλλά θα συνοδευτεί από ένα νέο πακέτο μέτρων, δηλαδή από τέταρτο μνημόνιο! Η απόλυτη παγωμάρα… Για λόγους  επικοινωνιακούς η κυβέρνηση προσποιείται πως δεν τα έχει ακούσει αυτά ή πως δεν τα έχει καταλάβει. Μπρος γκρεμός λοιπόν (Β. Σόϊμπλε) και πίσω ρέμα (ΔΝΤ)

Επειδή δεν υπάρχει τίποτε στη ζωή που να μην το έχει πει η τέχνη, θυμήθηκα ένα cartoon των παιδικών μου χρόνων όπου ο οργισμένος και αφελής Elmer Fudd (Αλέξης Τσίπρας) κυνηγάει τον παμπόνηρο Bugs Bunny (ΔΝΤ) με το δίκαννο, για να καταλήξει ο δεύτερος να τον κουρεύει και να τον ξεφτιλίζει πετώντας τον στο τέλος στην γαμήλια τούρτα του υποτιθέμενου γάμου τους!, και όλα αυτά με μουσικό υπόβαθρο τον Κουρέα της Σεβίλλης του Ροσσίνι που τον διευθύνει ο Leopold Stokowski. Είναι απολαυστικό.

http://www.ebaumsworld.com/videos/bugs-bunny-rabbit-of-seville/994371/

Posted on 23/10/2016 in Άρθρα, Στα Media

Share the Story

Back to Top