Λαϊκή Πρωτοβουλία Klima500: κάλεσμα συμμετοχής στην παγκόσμια απεργία για το κλίμα 24/9/2021, ώρα 17.00

24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ!

Κάλεσμα για Συμμετοχή στη Διαδήλωση για το Κλίμα

Στην ασύλληπτη τραγωδία των πυρκαγιών αυτού του Καλοκαιριού φάνηκε πιο ξεκάθαρα από κάθε άλλη φορά πόσο καθοριστικός ήταν ο ρόλος της αλλαγής του κλίματος. Η συνήθης κρατική ανεπάρκεια, ιδιαίτερα σε θέματα πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης πυρκαγιών, και τα διαχρονικά δομικά αίτια των εγχώριων πυρκαγιών συναντήθηκαν με την παρατεταμένη ξηρασία και τους πρωτοφανείς καύσωνες, δημιουργώντας ένα ολοκαύτωμα τοπικών κοινωνιών και οικοσυστημάτων. 

Από εδώ και πέρα η κλιματική κρίση ήρθε για να μείνει μαζί μας, εγγυώμενη ότι τίποτα δεν θα είναι όπως πριν. Η προστασία της Ελληνικής φύσης δεν είναι πια δυνατή χωρίς την αποτροπή των χειρότερων επιπτώσεων της αλλαγής του κλίματος αλλά και αντίστροφα. Στις στάχτες του Καλοκαιριού γεννήθηκε όμως και η ελπίδα της αλληλεγγύης και της οικολογίας μέσα από τις πάνδημες κινητοποιήσεις για την στήριξη των κατεστραμμένων περιοχών. Από την απογοήτευση της καταστροφής είναι ανάγκη να περάσουμε στην ελπίδα της συμμετοχής, της δημιουργίας, του αγώνα. Μόνο μέσα από τους αγώνες μας μπορούμε να οχυρώσουμε κοινωνία και φύση στα δύσκολα χρόνια που έρχονται, να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους που πλήττονται και να τα αλλάξουμε όλα με κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατική συμμετοχή. 

Με αφετηρία την ανάγκη διαμαρτυρίας για τις φωτιές του Καλοκαιριού, στήριξης των κοινωνιών που επλήγησαν, ανάκαμψης με βάση τα δικά τους σχέδια και τη δική τους συμμετοχή αλλά και προώθησης ενός δίκαιου, πράσινου μετασχηματισμού του συστήματος που δεν θα αφήσει κανένα και καμία πίσω συμμετέχουμε ως Klima500 και καλούμε σε συμμετοχή σε μαχητική διαδήλωση για το κλίμα, που διοργανώνεται στις 24 του Σεπτέμβρη το Fridays for Future στο πλαίσιο της παγκόσμιας κινητοποίησης.

Παρασκευή 24/9, ώρα 17.00, 

Πλατεία Συντάγματος

Λαϊκή Πρωτοβουλία Klima500

Ιστότοπος: www.klima500.gr 

E-mail: info@klima500.gr

Posted on 14/09/2021 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top