ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ στην ΑΘΗΝΑ με τον συνδυασμό του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ

Αθήνα, 7.4.2014

ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ στην ΑΘΗΝΑ

με τον συνδυασμό του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ

 

Οι “ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Αλληλεγγύη, Δημιουργία Οικολογία” προτείνουμε για τον Δήμο Αθηναίων και δεσμευόμαστε να προωθήσουμε από όποια θέση κι αν βρεθούμε  ένα πρόγραμμα για να γίνει η Αθήνα πόλη καθαρή, φιλική στους πεζούς και στους ποδηλάτες, στους ηλικιωμένους, τους ανθρώπους με αναπηρίες, στα παιδιά, σε όλες και όλους. Θα εργαστούμε μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και εκτός, στην κοινωνία, για να μη βρεθεί κανείς χωρίς στέγη, τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και να ενισχυθούν οι πολιτικές κοινωνικής και επαγγελματικής επανένταξης. Δεν θέλουμε να είναι η Αθήνα μια πόλη γεμάτη σκουπίδια και ανθρώπους που τρώνε από τους κάδους απορριμμάτων. Θα καταθέσουμε προτάσεις και την εμπειρία μας για να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την αντιμετώπιση της ανεργίας μέσω πρωτοβουλιών που θα αναλαμβάνει ο Δήμος, να προωθηθεί η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και η κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία. Θα συμβάλλουμε με ιδέες και στην πράξη για να μεταμορφωθεί η Αθήνα σε μια πόλη χωρίς διακρίσεις που σχετίζονται με τη γλώσσα, την καταγωγή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το χρώμα, την ηλικία, την σωματική κατάσταση. Θα προσκαλέσουμε σε συνεργασίες για να μετατραπεί η Αθήνα σε πρότυπο συμμετοχικής δημοκρατίας, κοινωνικής και οικολογικής δικαιοσύνης, ισότητας των φύλων, ανεκτικότητας και ισότιμης συμμετοχής όλων στη διαμόρφωση των αποφάσεων. Θα αξιοποιήσουμε την εμπειρία ευρωπαϊκών πόλεων ώστε μέσα από διάλογο να υιοθετηθεί μια νέα πολιτική για τα ναρκωτικά,  που θα επικεντρώνει  στην πρόληψη, την μείωση της βλάβης για τους χρήστες ναρκωτικών και την κοινωνία, και τη θεραπεία- επανένταξη ώστε στις γειτονιές και στο κέντρο της πόλης να μην στριμώχνονται δυστυχείς συνάνθρωποι.

 

Φυσικά υπάρχουν και πολλά άλλα που πρέπει και μπορούν να γίνουν, πέρα από αυτά που περιλαμβάνονται στις προτάσεις μας. Δεν τα ξέρουμε όλα, δημιουργικές δυνάμεις μέσα στην κοινωνία γεννάνε κοινωνική καινοτομία. Γι αυτό θέλουμε και θα έχουμε έναν συστηματικό διάλογο με τους πολίτες και τους φορείς, θα επιδιώξουμε μια συνεχή συνεργασία και ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών με ευρωπαϊκά δίκτυα, θα αξιοποιήσουμε την γνώση μας από αυτοδιοικητικούς θεσμούς αλλά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να έχουμε ανοικτούς δρόμους και ανοικτά μάτια και αυτιά, για ότι πιο δημιουργικό γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Εξάλλου το αποδείξαμε, ο ευρωβουλευτής μας Νίκος Χρυσόγελος, εργάστηκε προς αυτή την κατεύθυνση, με την κοινωνία των πολιτών και με αυτοδιοικητικούς θεσμούς για μια πολιτική των πολιτών.

 

 

Ποιους υποστηρίζουμε

 

Μαζί με το ψηφοδέλτιο του Γ. Καμίνη, θα υποστηρίξουμε και 4+2 ενεργούς πολίτες, χωρίς να είναι απαραίτητα μέλη μας, για τον Δήμο Αθηναίων:

 

Για το Δημοτικό Συμβούλιο:          Γκιόκα Πολυτίμη (Πολύνα)

                                                      Καφετζόπουλος Αντώνης

                                                      Ματσούκας Ορέστης

                                                      Παπαγιαννάκης Λευτέρης

 

Για την 1η Δημοτική Κοινότητα:     Καρυάμης Θανάσης

Για την 2η Δημοτική Κοινότητα:     Κυριακόπουλος Ηλίας

 

Σε ποια βάση αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με τον Γ. Καμίνη

Η συνεργασία με τον Γ. Καμίνη δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με όλα όσα έγιναν την προηγούμενη περίοδο. Μπορούσαν να γίνουν ίσως περισσότερα και καλύτερα, αλλά αξιολογούμε ότι το τελικό ισοζύγιο μεταξύ όσων έγιναν και αυτών που δεν έγιναν ή θα θέλαμε να γίνουν διαφορετικά, γέρνει προς το θετικό. Δεν θέλουμε να μείνουμε παρατηρητές και σχολιαστές, γι αυτό θέλουμε να αναλάβουμε το μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί και να δοκιμαστούν οι ιδέες και οι προτάσεις μας στην πράξη, μέσα από την συμμετοχή μας στη διαχείριση του Δήμου Αθηναίων.  Θέλουμε να συμβάλλουμε σε μια νέα αντίληψη για την διακυβέρνηση ενός Δήμου, να επανέλθει ο Δήμος σε αυτό που πρέπει να σημαίνει, “μαζί με τους πολίτες, για τους πολίτες και το δημόσιο συμφέρον”.

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

τηλ: 210 3223867, e-mail: info@prasinoi.gr

facebook.com/prasinoi  twitter.com/greensgr

Posted on 07/04/2014 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top