Iατρική χρήση της κάνναβης και πολιτικές μείωσης της βλάβης

Iατρική χρήση της κάνναβης και πολιτικές μείωσης της βλάβης

Αμφιθέατρο Παπαρρηγοπούλου, Νομική Σχολή Αθηνών

Σάββατο 7 Μαΐου 2016, 15.00-18.30

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ συμμετέχουν και υποστηρίζουν την αλλαγή πολιτικής για τα ναρκωτικά ώστε να στραφεί στη μείωση της βλάβης, στον σεβασμό των δικαιωμάτων και σε επιστημονικά δεδομένα και διεθνείς καλές πρακτικές και όχι στις προκαταλήψεις και τις ιδεοληψίες. Συμμετέχουμε και υποστηρίζουμε την εκδήλωση «Iατρική χρήση της κάνναβης και πολιτικές μείωσης της βλάβης» που διοργανώνεται από ένα σύνολο φορέων ως συμβολή στον διάλογο, στην πληροφόρηση και στην αλλαγή νοοτροπιών. Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του 12ου Αντιαπαγορευτικού Φεστιβάλ- Γιορτή Κάνναβης.

426a1c78-9fb5-480f-8059-575553756fca

 Συμμετέχουν ως ομιλητές και ομιλήτριες:

  • Μένη Μαλιώρη (Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), “Πολιτικές μείωσης της βλάβης για τις εξαρτήσεις, διεθνείς εμπειρίες και καλές πρακτικές”.
  • Γιώργης Οικονομόπουλος (Ιατρός, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης),“Το ίαμα Κάνναβη”
  • Αντώνης Κερασνούδης,(Eιδικός Νευρολόγος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Ruhr-Bochum της Γερμανίας, Επιστημονικός υπεύθυνος “Ιατρείου Σκλήρυνσης κατά Πλάκας και νευροανοσολογικών νοσημάτων”, Κλινική Άγιος Λουκάς Θεσσαλονίκη), “Tα κανναβινοειδή ως νέα θεραπευτική επιλογή της σπαστικότητας στη σκλήρυνση κατά πλάκας”.
  • Μάριος Δημόπουλος (Διατροφολόγος, συγγραφέας, μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition και της American Association of Drugless Practitioners), “Κάνναβη: Ένα φυτό με ισχυρή αντικαρκινική δράση”.
  • Χρήστος Ριγανάς και Σύρος Κωνσταντίνος (εκπρόσωποι συλλόγου ασθενών για την ιατρική κάνναβη), “Τα αιτήματα των ασθενών για νομιμοποίηση της θεραπευτικής χρήσης της κάνναβης”
  • Jackie Poitras (πρόεδρος συλλόγου μαμάδες για την κάνναβη), “Η εμπειρία μιας μητέρας που αντιμετωπίζει τα συμπτώματα Επιληψίας του παιδιού της με κάνναβη”.
  • Ηλιόσποροι“Μοντέλα νόμιμης ρύθμισης της κάνναβης στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο”
  • Σύντομες πολιτικές παρεμβάσεις από τους:  Νίκο Χρυσόγελο, Πράσινοι- Αλληλεγγύη (πρώην ευρωβουλευτή Πράσινων), Στέλιο Κούλογλου, ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρη Βαλιανάτο, Φιλελεύθερη Συμμαχία, Μαρία Πετεινάκη, Οικολόγοι Πράσινοι.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η εκδήλωση θα βιντεοσκοπηθεί και θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ηλιόσποροιiliosporoi@yahoo.gr / www.iliosporoi.net

Συμμαχία Αλλάξτε πολιτική για τα ναρκωτικά: 

www.legaliseprotestival.blogspot.com

Η εκδήλωση εντάσσεται στο 12ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ- Γιορτή Κάνναβης και στα πλαίσια της “Συμμαχίας αλλάξτε πολιτική για τα ναρκωτικά” που στηρίζουν πλήθος πολιτικών, κοινωνικών και θεραπευτικών φορέων, ομάδων και συλλογικοτήτων όπως οι:

Ηλιόσποροι, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης (ΕΛΕΥΣΥΝΑ), Κενό Δίκτυο, Κίνηση για τη νόμιμη εφαρμογή της Ιατρικής Κάνναβης “Το Ίαμα”, Σύλλογος “Ασθενείς για την Ιατρική Κάνναβη”, Σύλλογος “ΜΑΜΑΚΑ- MAMAδες για την KAνναβη”, Κοινωνική Λέσχη Κάνναβης Θεσσαλονίκης, Σύλλογος θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ, Σύλλογος Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ Βορείου Ελλάδος ο Σίσυφος, Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι Πράσινοι, Νέοι Πράσινοι, Φιλελεύθερη Συμμαχία, Πράσινοι-Αλληλεγγύη, Medical Mediterranean Genetics, GR420.info, Greenman Team, KannaBio Hemp Coop, ENCOD, Trekt Uw Plant Cannabis Social Club, Diogenis- Drug Policy Dialogue South East Europe (SEE), Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπολογίζονται ότι υπάρχουν περισσότεροι από 90 εκατομμύρια τακτικοί χρήστες κάνναβης από τους οποίους το 10-15% την χρησιμοποιεί για ιατρικούς- θεραπευτικούς σκοπούς. Η ΠΓΔΜ έγινε πρόσφατα η 14 χώρα που νομιμοποιεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την ιατρική και φαρμακευτική χρήση της κάνναβης στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 250 εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ να έχουν πλέον νόμιμη και σε αρκετές περιπτώσεις συνταγογραφούμενη πρόσβαση στην κάνναβη. Σε αυτούς πρέπει να συνυπολογίσουμε τις 23 Πολιτείες των ΗΠΑ, την Ουρουγουάη, τη Χιλή, το Ισραήλ, τον Καναδά και την Αυστραλία όπου είναι ήδη νόμιμη η ιατρική χρήση, αλλά και τις 20 Πολιτείες των ΗΠΑ που θα αποφασίσουν μέσα στο 2016 αν θα νομιμοποιήσουν την κάνναβη. Περισσότερα από 500 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν περισσότερες θεραπευτικές επιλογές από τους Έλληνες ασθενείς. Γιατί οι ασθενείς στη χώρα μας και οι οικογένειές τους να στερούνται ένα φυσικό φάρμακο με ελάχιστες παρενέργειες που μπορεί ακόμα και να παραχθεί στο σπίτι. Εκατοντάδες επιστημονικές έρευνες σε καταξιωμένα επιστημονικά και ιατρικά περιοδικά, καθώς και πλούσια βιβλιογραφία εμπειρικών δοκιμών, αποδεικνύουν την ευεργετική δράση των κανναβινοειδών στον ανθρώπινο οργανισμό, σε σημαντικό αριθμό παθήσεων. Στη χώρα μας έχει απαγορευτεί κάθε χρήση της κάνναβης από το 1937 με νόμο του Μεταξά. Ο ιατρικός και ερευνητικός κόσμος στερούνται έτσι ένα φυσικό φάρμακο που χρησιμοποιείται από πολλούς πολιτισμούς, ανάμεσά τους και ο ελληνικός, από την αρχαιότητα. Οι ασθενείς και οι οικογένειές τους στερούνται του δικαιώματος της ελεύθερης επιλογής ενός φυσικού θεραπευτικού μέσου που έχει δαιμονοποιηθεί και στιγματιστεί με προκατάληψη και άγνοια.

Πληροφορίες:

http://www.globalcommissionondrugs.org/

Δημόσια ακρόαση στο Ευρωκοινοβούλιο στις 5/3/2014 από τον Νίκο Χρυσόγελο, τότε ευρωβουλευτή των Πράσινων, με θέμα «Μια νέα προσέγγιση για την Ευρωπαϊκή πολιτική σχετικά με τις ναρκωτικές ουσίες για τον 21ο αιώνα»

Να αλλάξουν οι πολιτικές για τις παράνομες ψυχότροπες (ναρκωτικές) ουσίες. Εισήγηση του τότε ευρωβουλευτή Νίκου Χρυσόγελου, εισηγητή των Πράσινων στη συζήτηση δυο εκθέσεων για τις ψυχότροπες ουσίες, στην  Επιτροπή Περιβάλλοντος, Ασφάλειας Τροφίμων και Δημόσιας Υγείας, την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013. Τα βίντεο από τις δύο τοποθετήσεις: http://www.youtube.com/watch?v=DbBmBfF-OFM, και http://www.youtube.com/watch?v=EUte25Qw3zA

Ο αποκαλούμενος πόλεμος ενάντια στα ναρκωτικά απέτυχε

 

 

The Global Commission on Drug Policy: A new report with a focus on Medicines!

Posted on 06/05/2016 in Δελτία Τύπου, Διάλογος-απόψεις, Θέσεις

Share the Story

Back to Top