Αποφάσεις για κυνήγι: όταν το κρέας βαφτίζεται ψάρι…

Είναι γεγονός ότι τα κόμματα στην Ελλάδα άλλα λένε όταν είναι στην κυβέρνηση κι άλλα όταν είναι στην αντιπολίτευση. Δεν έχουμε κόμματα προγραμμάτων αλλά επικοινωνιακών χειρισμών. Αλλά εκεί που φτάνουν σε επίπεδο γελοιοποίησης είναι όταν ψάχνουν να βαφτίσουν το κρέας ψάρι για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, Για παράδειγμα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος χαρακτήρισε το κυνήγι “πρακτική περιβαλλοντικής διαχείρισης” (sic) για να δικαιολογήσει τις νέες αποφάσεις για το κυνήγι που χαρακτηρίζονται ως απαράδεκτες από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Έτσι ένας αναπληρωτής υπουργός που έχει υποτίθεται την ευθύνη να προστατέψει το περιβάλλον και κατ΄ελάχιστον να εφαρμόζει τις ευρωπαϊκές περιβαλλοντικές πολιτικές προσπαθεί να ξεγελάσει τους πολίτες υλοποιώντας πρακτικές και πολιτικές που μόνο περιβαλλοντικά υπεύθυνες δεν είναι.

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ζητάμε να υπάρξει σοβαρός διάλογος με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις για να υπάρξουν πολιτικές για το κυνήγι που όντως προστατεύουν την βιοποικιλότητα. Εξάλλου η ανακοίνωση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας είναι χαρακτηριστική:

  • “ο κ. Φάμελος δεν υιοθέτησε ουδεμία περικοπή από το πλήθος των παντελώς ατεκμηρίωτων περικοπών και περιορισμών της θήρας που ζητούν σε κάθε ευκαιρία οι αντικυνηγετικές ΜΚΟ, πράγμα για το οποίο οι κυνηγοί ευχαριστούν ιδιαίτερα τον κ. Υπουργό. και
  • «η εκτενής, εμπεριστατωμένη και απολύτως τεκμηριωμένη σε τεχνικό, επιστημονικό και νομικό επίπεδο, πρόταση της Κ.Σ.Ε. έδωσε όλα τα πραγματικά στοιχεία και τα επιχειρήματα για την αποφυγή νέων περικοπών».

Και καταλήγει:

  • “Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος με την ευκαιρία της υπογραφής της Ρυθμιστικής Απόφασης 2017-2018, η οποία διασφαλίζει μαζί με το τεράστιο φιλοπεριβαλλοντικό έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων (ΣΣ 200.000 κυνηγοί που είναι …οικολόγοι όπως αναφέρει στα σαιτ της), το ορθολογικό κυνήγι στη χώρα μας, είναι στη διάθεση του Υπουργού Περιβάλλοντος για εποικοδομητικό διάλογο και στενότερη συνεργασία για την ρύθμιση καίριων θεμάτων με μοναδικό στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και του θηραματικού πλούτου της χώρας”.

Υπενθυμίζουμε ότι η χώρα πρέπει να παρουσιάσει σοβαρές πολιτικές γενικότερα για την βιοποικιλότητα ενόψει της συνδιάσκεψης του ΟΗΕ για την προστασία της βιοποικιλότητας 2017 Global #Wildlife Conference #CMSCOP12
Manila, 23-28 October, World Community to decide on #conservation policies.

Posted on 31/08/2017 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top