ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Καταδικάζουμε την καταστροφή μνημείου του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ νοιώθουμε ντροπή για την καταστροφή του μνημείου του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου, που βρίσκεται στο κεντρικό πάρκο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το μνημείο έχει βεβηλωθεί ξανά στο παρελθόν όπως και το μνημείο θυμάτων του Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας.

Πόσο ανόητοι και βάρβαροι μπορεί να είναι αυτοί που βεβηλώνουν νεκροταφεία, θεωρώντας ότι έτσι προσβάλουν τη μνήμη των ανθρώπων. Είναι μια πάγια πρακτική φασιστοειδών να βεβηλώνουν νεκροταφεία. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δείξουν ότι είναι γνήσια τέκνα των Ναζί, δεν έχουν καμία σχέση με ανθρώπους που αγαπάνε τη χώρα τους, δεν έχουν τίποτα αξιόλογο να παρουσιάσουν και να πιστέψουν σε αυτό. Υπάρχουν μόνο μέσα από το μίσος τους προς τους “άλλους”.

Image result for remembrance of holocaust crimes

Η βεβήλωση του νεκροταφείου ακριβώς την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος (27 Ιανουαρίου) μας υπενθυμίζει ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν νεο-ναζιστικές και ακραίες δυνάμεις που χρησιμοποιούν το μίσος και τον αντι-σημιτισμό για να διαχύσουν στο κοινωνικό σώμα τις ρατσιστικές απόψεις τους, την μη αποδοχή του άλλου, τη βίαιη συμπεριφορά, τις διακρίσεις ενάντια σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, πρόσφυγες, μετανάστες και μειονότητες.

Related image

Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε! Το Ολοκαύτωμα ήταν το πέρασμα από ιδέες που προηγήθηκαν των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των φούρνων στην πιο διεστραμμένη εφαρμογή τους. Η μνήμη του Ολοκαυτώματος είναι μια πρό(σ)κληση να πούμε “ποτέ ξανά”. Η σημαντική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ A/RES/60/7 της 1/11/2005 προσκαλεί να θυμόμαστε τα εγκλήματα του παρελθόντος με τα μάτια ανοικτά ώστε να μην συμβούν αυτά ξανά στο μέλλον.

#No Hate Speech

#όχι-μίσος_ναι-συνύπαρξη #HolocaustRemembrance

Posted on 29/01/2019 in Δελτία Τύπου, Θέσεις

Share the Story

Back to Top