Οι Πράσινοι στην Έσση, καθοριστικός πολιτικός παράγοντας – Πρώτη δύναμη στις πόλεις

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ εκφράζουμε τη χαρά μας για τις σημαντικές αλλαγές που συντελούνται στη Γερμανία. Συγχαρητήρια στους Πράσινους της Γερμανίας.
Οι Πράσινοι στις εκλογές στην Έσση συγκέντρωσαν το 19,6% και έρχονται με διαφορά μόλις 0,2% πίσω από τους Σοσιαλδημοκράτες 3η δύναμη στο κρατίδιο. Ίσως όμως και να πετύχουν το ίδιο ποσοστό με τους Σοσιαλδημοκράτες τελικά 19,6%


Μεγάλη πτώση των Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών.
Μικρή αύξηση της αριστεράς και των φιλελευθέρων
Από τα άσχημα νέα είναι η είσοδος (αναμένονταν) της ρατσιστικής Εναλλακτικής για τη Γερμανία στο κοινοβούλιο με 13% (στους Γερμανούς φορολογούμενους θα κοστίζουν τώρα αυτοί οι ρατσιστές πολύ περισσότερο απ’ ότι η χρηματοδότηση των προγραμμάτων για την υποστήριξη των προσφύγων…).
Οι πιο ηλικιωμένοι ψήφισαν τα κόμματα των Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών, οι νέοι τους Πράσινους. Στις ηλικίες μέχρι 59 χρόνων οι Πράσινοι συγκεντρώνουν από 22 έως 25%.
Στις πόλεις οι Πράσινοι αναδεικνύονται πρώτη δύναμη με 25%, ενώ στην ύπαιθρο ο βορράς ψήφισε Σοσιαλδημοκράτες και ο νότος χριστιανοδημοκράτες
Το ποσοστό των πράσινων είναι μεγαλύτερο μεταξύ των γυναικών (23%) σε σχέση με τους άνδρες (18%) καθώς και μεταξύ αυτών που έχουν ανώτερη κι ανώτατη εκπαίδευση (27 με 29%).
#Grüne #Hessen #Wahlen #hessenwahl2018

Posted on 28/10/2018 in Δελτία Τύπου, ΝΕΑ, Στα Media

Share the Story

Back to Top