Μαζί με Θάνο Γιαννούδη στο ευρωψηφοδέλτιο ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Δεν μπορεί να σχεδιαστεί κανένα #μέλλον χωρίς συμμετοχή των ίδιων των #νέων. Νοιώθουμε υπερήφανοι /ες που έχουμε τον Θάνο Γιαννούδη Thanos Giannoudis κι αρκετούς νέους και νέες στο ψηφοδέλτιο μας #ΠράσινοιΑλληλεγγύη για τις Ευρωπαϊκές εκλογές. Ο Θάνος έχει από τα φοιτητικά του χρόνια ενεργή #οικολογική δράση στο #Πανεπιστήμιο. Σήμερα πολλοί νέοι και πολλές νέες πρωτοστατούν σε δράση για το #κλίμα, επιδιώκουν να καλυτερέψουν την #Ευρώπη, να αλλάξουν την #κοινωνία. Έχουν άποψη για την πολιτική, θέλουν μια διαφορετική #πολιτική με #αξίες και #λύσεις

Ο Θάνος Γιαννούδης συνδυάζει τις δύο διαστάσεις (τοπική και ευρωπαϊκή) που επιδιώκουμε να αναδείξουμε την εποχή της παγκοσμιοποίησης, Ενδυνάμωση της #αυτοδιοίκησης και παράλληλα ενίσχυση της ευρωπαϊκής #ενοποίησης. Είναι δηλαδή υποψήφιος και με ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία για τις ευρωεκλογές και με την Οικολογία Αλληλεγγύη για το #Δήμο #Θεσσαλονίκης (την οποία υποστηρίζουμε στις δημοτικές εκλογές).

Δίνουμε μεγάλη σημασία στο να συμμετάσχουν νέοι και νέες ΜΕ ΑΠΟΨΗκαι ΔΡΑΣΗ στο ψηφοδέλτιο μας για τις ευρωεκλογές. Επιδιώκουμε την ενίσχυση της #δημοκρατίας, της #οικολογικής και τοπικής δράσης με τη συμμετοχή των νέων σε μια διαφορετική πολιτική, που φέρνει #λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι και οι νέες: #εργασία#στέγαση#δικαιώματα, άρση κάθε είδους #διακρίσεων, #συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων που επηρεάζουν τη #ζωή τους, #προστασίακλίματος, #αλληλεγγύη.

Σε πολλές χώρες οι νέοι και οι νέες αποτελούν δύναμη #αλλαγής, Σε πολλά #Πανεπιστήμια τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ένα Κίνημα Πράσινων Γραφείων (The Green Office Movement) με πρωτοβουλίες δράσεις, οργάνωση προγραμμάτων, ακόμα και με ενεργειακούς συνεταιρισμούς👩‍🎓🌍👩‍🎤 . Ορισμένες νέοι – μεταξύ των οποίων και ο Θάνος – ξεκίνησαν παρόμοιες προσπάθειες και στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Θέλουμε να συμβάλλουμε να αναπτυχθούν πολύ περισσότερες.

Ο Θάνος είναι ένας τυπικός νέος. Απόφοιτος του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, μεταπτυχιακός φοιτητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου. Οι ιδέες και οι αξίες της πολιτικής Οικολογίας τον κέρδισαν στα φοιτητικά του χρόνια κι συνεχίζει να αγωνίζεται για αυτές. Ιδρυτής φοιτητικής πράσινης κίνησης στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τους οικολογικούς συνδυασμούς το 2010, το 2014 και το 2019. Δραστηριοποιείται σε αλληλέγγυες #κινήσεις της #πόλης. Λατρεύει, όπως λέει, την έμμετρη #ποίηση και το έντεχνο-λαϊκό #τραγούδι, γράφει #ποιήματα και #στίχους, συμμετέχει στην διαδικτυακή ανθολογία έμμετρης ποίησης ”Νέοι ήχοι στο Παμπάλαιο Νερό” κι αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικές ιστοσελίδες και περιοδικά για, επιστημονικά, πολιτικά και καλλιτεχνικά ζητήματα. Πιστεύει βαθιά στην πολιτική πρόταση του πράσινου χώρου και σε μια πλανητική, ολιστική θεωρία “που θα ενώσει τις έκκεντρες αφηγήσεις υπό το πρίσμα μιας νέας συνεκτικότητας και θα σημάνει την έξοδο από την κεφαλαιοκρατική κυριαρχία των αριθμών και συνακόλουθα από τη νεωτερική συνθήκη”. Συνεργάζεται με τους Πράσινοι-Αλληλεγγύη κρατώντας τη ριζοσπαστική του ταυτότητα, με στόχο την αυτόνομη κι ακηδεμόνευτη εκλογική παρουσία της #πολιτικής Οικολογίας. Σύνθημα του: “Κόντρα στη μιζέρια, διαμορφώνουμε εδώ και τώρα τον κόσμο που #ονειρευόμαστε, #χωρίς #βία, αλλά με αλληλεγγύη και #σεβασμό στο #διαφορετικό και στη #βιωσιμότητα του #οικοσυστήματος”.

#ClimateStrike #Fridaysforfuture #ClimateAction #climate #activism #Πράσινοι #ΠράσινοιGR #PrasinoiGR #ΠράσινοιΑλληλεγγύη #ΕυρωπαίοιΠράσινοι #ΠράσινοΚύμα #Greens #GreensGR #GreensSolidarity #EuropeanGreens #GreenWave #νεολαία #youth #κατοικία #δικαιώματα #socialinclusion #IamEuropean #Thistimeimvoting #EuropeanParliament

Posted on 29/03/2019 in Δελτία Τύπου, Ευρωεκλογές 2019

Share the Story

Back to Top