Οι Πράσινοι βασικός πρωταγωνιστής των μετεκλογικών εξελίξεων στη Γερμανία

Βασικός πρωταγωνιστής για τις μετεκλογικές εξελίξεις, αναδείχθηκαν από τις εκλογές της Κυριακής οι Γερμανοί Πράσινοι. Το νέο κόμμα των Πράσινων εκφράζει τα συγχαρητήριά του.

Το 14,8% που κέρδισαν οι Γερμανοί Πράσινοι, είναι το ψηλότερο ποσοστό που έχουν πάρει ποτέ σε εθνικές εκλογές. Σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του 2017 είχαν άνοδο +5,8%, μεγαλύτερη από κάθε άλλο γερμανικό κόμμα. Παράλληλα κέρδισαν την πρώτη θέση στις ηλικίες μέχρι 25 ετών με 23%, ενώ τοπικά έφθασαν μέχρι και 40%, στη Στουτγάρδη με τον Cem Ozdemir.Στις διαπραγματεύσεις για τη νέα κυβέρνηση, οι Πράσινοι φαίνεται ότι θα έχουν κομβικό ρόλο, στα θέματα ενεργειακής μετάβασης αλλά και εξωτερικής πολιτικής.

Την ίδια μέρα στις δημοτικές εκλογές του Γκρατς, 2ης πόλης της Αυστρίας, οι Αυστριακοί Πράσινοι κέρδισαν 17% των ψήφων, με άνοδο +6,5%: το Πράσινο Κύμα φαίνεται ότι συνεχίζει και νοτιότερα.

Στο νέο κόμμα των Πράσινων εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας και ευχόμαστε οι επιτυχίες στην κάλπη να μεταφραστούν και σε ουσιαστικά βήματα για την προώθηση των πράσινων διεκδικήσεων και πολιτικών.

Posted on 30/09/2021 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top