Οι Πράσινοι ενάντια στην ακροδεξιά αλλά και κινητήρια δύναμη για κλιματική και κοινωνική δικαιοσύνη

Terry Reintke και Bas Eickhout, συμπρόεδροι των Πράσινων / EFA στο Ευρωκοινοβούλιο

Μαζί με εσάς, βλέπουμε ανησυχητικές εξελίξεις σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης. Αλλά ταυτόχρονα βλέπουμε επίσης πολλά σημάδια που μας κάνουν να έχουμε αυτοπεποίθηση: Μόνο με εμάς τους Πράσινους στο σκάφος, μπορούμε να οικοδομήσουμε μια φιλοευρωπαϊκή σταθερή πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να κρατήσουμε έξω την ακροδεξιά.

Την περασμένη Δευτέρα, συναντήσαμε την Ursula von der Leyen για να συζητήσουμε τα σχέδιά της για τα επόμενα πέντε χρόνια. Θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει ανάκληση της Πράσινης Συμφωνίας, ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα χρησιμοποιηθούν για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ξέρουμε ότι ο αγώνας μπροστά θα είναι δύσκολος, αλλά θα παραμείνουμε δυνατοί. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, με την υπέροχη ομάδα μας με πολλά αφοσιωμένα νέα μέλη από όλη την Ευρώπη.

Ενώ είναι αλήθεια ότι η ακροδεξιά κέρδισε σε ορισμένες χώρες, εμείς οι Πράσινοι και οι προοδευτικοί σύμμαχοι κερδίσαμε σε άλλες. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει ακόμη ευρεία υποστήριξη για υπεύθυνες πολιτικές που προστατεύουν το κλίμα μας και υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ανθρώπων, χωρίς να αφήνουν κανέναν πίσω.

Η αποστολή μας είναι ξεκάθαρη: Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τον αγώνα μας για τα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών, των προσφύγων και των ατόμων LGBTQIA+. Εναπόκειται σε όλους μας να σταθούμε μαζί – και να διασφαλίσουμε ότι θα οικοδομήσουμε μια Ευρώπη που υπερασπίζεται τα θεμελιώδη δικαιώματά μας. Θα εργαστούμε για να προστατεύσουμε την Πράσινη Συμφωνία μας και θα σταθούμε δίπλα-δίπλα με όλους όσους υπερασπίζονται τη δημοκρατία μας ενάντια στην ακροδεξιά.

Μπορείτε να βασιστείτε σε εμάς για να το κάνουμε αυτό.

Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο και οι Γάλλοι Πράσινοι

Μέσα από το Νέο Λαϊκό Μέτωπο αποτράπηκε η ανάδειξη της ακροδεξιάς σε πρώτη δύναμη στη Γαλλία. Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο είναι μια ευρεία συνεργασία Σοσιαλιστών, Αριστεράς και Πράσινων. Οι Γάλλοι Πράσινοι εξέλεξαν τελικά 35 μέλη της Εθνοσυνέλευσης.

 

 

 

 

 

 

Ο Πράσινος Karácsony Gergely επανεκλέγεται δήμαρχος Βουδαπέστης

Συγχαρητήρια στον πράσινο Karácsony Gergely για την επανεκλογή του ως Δήμαρχος Βουδαπέστης!
🇭🇺 Υπηρετεί ως ο πρώτος Πράσινος Δήμαρχος της Βουδαπέστης τα τελευταία 5 χρόνια.
💪 Η νίκη του εγγυάται τη συνέχεια των Πράσινων και κοινωνικών πολιτικών στην κορυφή της ουγγρικής πρωτεύουσας. Οι ψηφοφόροι επιβεβαίωσαν την στήριξή τους στον πράσινο μετασχηματισμό της πρωτεύουσας της Ουγγαρίας, στην ενίσχυση της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής.

Οι Πράσινοι Αγγλίας και Ουαλίας πετυχαίνουν το καλύτερο αποτέλεσμά τους σε γενικές εκλογές

🇬🇧
Ήταν μια ιστορική νίκη των Πράσινων στην Βρετανία. Με περίπου 7% εξέλεξαν 4 βουλευτές, μάλιστα κερδίζοντας την πλειοψηφία απέναντι σε κορυφαία στελέχη των Συντηρητικών και των Εργατικών (μονοεδρικό πλειοψηφικό σύστημα). Με 7% σε ψήφους έλαβαν 4 έδρες (1%).
Εκλέχτηκαν
💚 Siân Berry για Brighton Pavillon
💚 Carla Denyer για Bristol Central
💚 Ellie Chowns για North Herefordshire
💚 Adrian Ramsay για Waveney Valley
💪 το καλύτερο μέχρι τώρα αποτέλεσμα σε γενικές εκλογές, διπλασιασμός των ψήφων

 

Posted on 09/07/2024 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top