Η εξέγερση για το κλίμα είναι σε πλήρη εξέλιξη…

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Περιοδικό (Green European Journal) για ένα κίνημα πολιτικής ανυπακοής για το κλίμα, το Extinction Rebellion, “Καιρός για επανάσταση: Κοινωνική ανυπακοή για τον πλανήτη. Το ενδιαφέρον με το κίνημα αυτό είναι ότι η δράση του – είναι ένα μη βίαιο κίνημα για τον πλανήτη – μπορεί να είναι μαχητική και να βασίζεται στη φαντασία, στην αποφασιστικότητα αλλά και στον σοβαρό σχεδιασμό. Καταλήψεις δρόμων και γεφυρών με ειρηνικό τρόπο, συγκεκριμένα αιτήματα που όμως ξεφεύγουν από τα κλασικά μπορούν να κινητοποιούν χιλιάδες ανθρώπους χωρίς να προκαλούνται καταστροφές και χωρίς η αστυνομική δράση να φοβίζει ή να προκαλεί ως αντίδραση βίαια επεισόδια.

Αφορά μια γενιά που επιδιώκει να διαμορφώσει το μέλλον της, όχι να περιμένει παθητικά την καταστροφή.

Είναι μια εξέγερση για τα σημαντικά, με αποφασιστικότητα και σαφή μη βίαιη δράση που παλεύει για τη ζωή, δεν καταστρέφει, δεν τρομάζει.

Σε αυτές τις μη βίαιες εκδηλώσεις η αστυνομία συνέλαβε 1000 άτομα. Οι διαδηλωτές έδειξαν ότι αγωνίζονται για το κλίμα και την αλλαγή που απαιτείται για την επιβίωση μας και δεν τους φοβίζουν οι συλλήψεις!

Όπως και να ονομάζεται το κίνημα #Fridaysforfuture#youthforclimate #climatestrike#extinctionrebellion στην πραγματικότητα στοχεύει στο ίδιο: στην προστασία του κλίματος, της κοινωνίας και της ζωής.

Ποιος μπορεί να έχει ακόμα αμφιβολίες ότι βρισκόμαστε μπροστά στην κλιματική και οικολογική κατάρρευση;

 

Ας συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται σε όλες τις ηπείρους 20 με 27 Σεπτεμβρίου.

#climateaction

Posted on 27/07/2019 in Άρθρα, Δελτία Τύπου, Διάλογος-απόψεις, Στα Media

Share the Story

Back to Top