Επίτροπος Περιβάλλοντος στο Συμβούλιο των Ευρωπαίων Πράσινων: δεν υπάρχει εμβόλιο για την απώλεια βιοποικιλότητας, την κλιματική αλλαγή ή τη ρύπανση

Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας Virginijus Sinkevicius (Λιθουανία) συμμετείχε με κεντρική ομιλία στο 35ο Συμβούλιο #egp35 του Ευρωπαικού Πράσινου Κόμματος European Greens στη Ρίγα της Λετονίας.  “Είμαστε τυχεροί που οι επιστήμονες ανέπτυξαν γρήγορα εμβόλια για την COVID-19. Αλλά κανένας δεν βρήκε – ΣΣ και δεν θα βρει – εμβόλιο για την απώλεια βιοποικιλότητας, την κλιματική αλλαγή ή τη ρύπανση” δήλωσε στην ομιλία του.
Στα λόγια όλοι υποστηρίζουν τις στρατηγικές για το κλίμα και την πράσινη συμφωνία. Δυστυχώς στην πράξη δεν είναι έτσι…Είναι ώρα για αλλαγές -transition.. Δεν επαρκή μια αντίληψη “business as usual”. Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα για μια κοινωνικά δίκαιη, οικονομικά σημαντική Ευρωπαική Πράσινη Συμφωνία, εργαλείο για αλλαγές. “Η πανδημία και ο πόλεμος χρησιμοποιούνται από κάποιους για να πλήξουν την Ευρωπαική Πράσινη Συμφωνία
Εδώ το βίντεο της ομιλίας του
Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος θα είναι το φθινόπωρο στην Ελλάδα και στη σύντομη συνάντηση του με το Νίκο Χρυσόγελο διαβεβαίωσε ότι θα φροντίσει να οργανώσει συνάντηση και με την κοινωνία των πολιτών για τα πολλά προβλήματα που μας απασχολούν. Ο Νίκος Χρυσόγελος κάλεσε τον Επίτροπο να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες σχετικά με την Αν. Μεσόγειο.
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Ο Νίκος Χρυσόγελος, από τη Ρίγα δήλωσε:
Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία παραμένει μια πρόκληση για δίκαιες αλλαγές στην Ευρώπη. Πρέπει να αλλάξουν πολλά στην πολιτική, την οικονομία, στο παραγωγικό μοντέλο. Πρέπει να εντείνουμε την πολιτική και κοινωνική μας παρέμβαση και να επιφέρουμε αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, και στον τρόπο ζωής μας. Δεν είναι θέμα (πράσινης) ιδεολογίας. Το βλέπουμε καθαρά, είναι πλέον θέμα επιβίωσης. Εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν πρόωρα εξαιτίας της ατμοσφαιρικής κι άλλης ρύπανσης, της κλιματικής και οικολογικής κατάρρευσης. Δυστυχώς, όμως τώρα είναι σε κίνδυνο και η επιβίωση του είδους μας συνολικά. Οι επιστήμονες λένε με την τελευταία έκθεση για το κλίμα ” ή τώρα ή ποτέ”. Δεν θα έχουμε μέσα σε λίγα χρόνια τη δυνατότητανα να σώσουμε τον πολιτισμό μας από τις επιπτώσεις της διπλής κρίσης, κλιματικής και οικολογικής. Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία είναι σε κίνδυνο, από τα διάφορα λόμπι Πρέπει να μην αφήσουμε να την κατεδαφίσουν. Δεν είναι μόνο θέμα προστασίας κλίματος και περιβάλλονος. Η κοινωνική δικαιοσύνη είναι ανέφικτη χωρίς κλιματική και οικολογική δικαιοσύνη. Λύσεις υπάρχουν αλλά χρειάζεται αλλαγή παραδείγματος, μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο“.

Posted on 06/06/2022 in Άρθρα

Share the Story

Back to Top