Παρουσίαση Ψηφοδελτίου Επικρατείας & δηλώσεις

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του συνδυασμού «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά», παρουσίασαν σήμερα, οι επικεφαλής του σχήματος Φώτης Κουβέλης και Νίκος Χρυσόγελος, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Βασίλης Βασιλικός και η υποψήφια με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας Όλγα Θεοδωρικάκου.

Στις δηλώσεις στις οποίες προέβησαν σημείωσαν:
 

Νίκος Χρυσόγελος
Οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι τόσο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας όσο και στις διάφορες περιφέρειες προέρχονται από τους χώρους της πολιτικής οικολογίας και της δημοκρατικής κι ανανεωτικής αριστεράς και της κοινωνίας των πολιτών, Η συνεργασία μας έγινε στη βάση αξιών, πολιτικού προγράμματος και δέσμευσης να υπερβούμε τα λάθη και τις αδυναμίες του παρελθόντος. Οι “ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ” δεν είναι μια συγκόλληση δυο σχηματισμών αλλά μια ανοικτή πρόσκληση προς ενεργούς πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στην αλλαγή πορείας της χώρας με βάση ένα οικολογικό, κοινωνικό, οικονομικό εναλλακτικό σχέδιο ανασυγκρότησης.

Όλγα Θεοδωρικάκου
Η συνάντηση της κοινωνίας των πολιτών, της πολιτικής οικολογίας και της ανανεωτικής αριστεράς, στο συνδυασμό “ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Δημοκρατική Αριστερά”, αποτελεί τη δημιουργική υπέρβαση ενός ξεπερασμένου πολιτικού συστήματος που αντιστέκεται στο όραμα και την ελπίδα. Γινόμαστε εμείς η αλλαγή που επιδιώκουμε για μία ουσιαστική, δίκαιη και ισορροπημένη ανατροπή. Γινόμαστε οι καταλύτες της διαμόρφωσης ενός νέου Πράσινου Κοινωνικού Συμβολαίου Βιώσιμης Ευημερίας για την αντιμετώπιση των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων, την εξάλειψη των ανισοτήτων και την εξασφάλιση της κοινωνικής και περιβαλλοντικής δικαιοσύνης. Καλούμε σε μία ειρηνική επανάσταση για ισορροπημένες, δίκαιες πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές με στόχο τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές.

Βασίλης Βασιλικός
Ανάμεσα στο διπολικό σκηνικό που προβάλλεται, όπου από τη μια κυριαρχεί ο φόβος και από την άλλη η οργή και φόβος σημαίνει «αν έρθουν οι άλλοι καταστραφήκαμε», οργή σημαίνει «να φύγουν αυτοί και ότι μας λάχει». Ανάμεσα σ’ αυτά η Δημοκρατική Αριστερά ορθώνει ξανά το ανάστημά της ενισχυμένη από τους Πράσινους για να λειτουργήσει – και εδώ θα χρησιμοποιήσω έναν ιατρικό όρο της ορθοπεδικής – σαν τον μεσοσπονδύλιο σπόνδυλο που απορροφά όλες τις καταπονήσεις, τα φορτία και τις φθορές του υπερκείμενου και του υποκείμενου σπονδύλου. Και μ’ αυτή τη προοπτική νομίζω ότι έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο να παίξει στο μετεκλογικό σκηνικό. Είναι το πουλί που πέταξε ανάμεσα από τη Σκύλα και τη Χάρυβδη με τα φτερά του, τους Πράσινους και τη Δημοκρατική Αριστερά, φέρνοντας την ελπίδα.

Φώτης Κουβέλης
Παρουσιάζουμε σήμερα τους υποψήφιους βουλευτές στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας. Γυναίκες και άνδρες, υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μέσα από την κοινωνία των πολιτών. Με συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες, στην κοινωνική παραγωγή, στον πολιτισμό, στα γράμματα, στις τέχνες, παρόντες και παρούσες στους αγώνες των Ελλήνων πολιτών για καλύτερες ημέρες. Οι «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά», δίνουμε τη μάχη έτσι ώστε το εκλογικό αποτέλεσμα να μας αναδείξει, ισχυρούς, ρυθμιστές, δύναμη σταθεροποιητική, δύναμη εγγύησης για την πορεία αυτού του τόπου και στην κοινωνία.
Η δημοκρατική – προοδευτική αλλαγή πρέπει να γίνει στον τόπο και πρέπει να γίνει με υπευθυνότητα, με εγγύηση για το σήμερα και το αύριο, με σταθερότητα, με σταθερή και αταλάντευτη την πορεία της χώρας, μέσα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα.
Οι «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά», θα είμαστε παρόντες και παρούσες στην επόμενη Βουλή για να συμβάλουμε στον προοδευτικό ανακαθορισμό των πολιτικών συσχετισμών αλλά και της προοδευτικής πορείας του τόπου.

epikrateia1
epi2
epi3
epi4

Posted on 12/01/2015 in Άρθρα

Share the Story

Back to Top