Συζήτηση: Υπάρχει εναλλακτική πρόταση για το Ελληνικό;

Υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις για το #Ελληνικό που βασίζονται σε ένα πράσινο κοινωνικό μοντέλο για τις επενδύσεις; Η συζήτηση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των Κοινών το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, ώρα 16.00, στη Σχολή Καλών Τεχνών στην Πειραιώς αναδεικνύει αυτή την οπτική. Μια πρόταση για το Ελληνικό που συνδυάζει κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις των πολλών, αναζωογόνηση της οικονομίας, όφελος για τους πολλούς, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με την ανάδειξη της καινοτομίας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Από το “Όχι σε όλα”, δεν μπορεί η εναλλακτική λύση να είναι “Ναι σε όλα” όσα μας οδήγησαν στην κρίση και στη χρεοκοπία. Συζητάμε, λοιπόν, για μια τρίτη πρόταση για το Ελληνικό (δεύτερη στην πραγματικότητα αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον υιοθετήσει πλήρως όσα κατήγγειλε προεκλογικά).

Ομιλητές
Πάνος Τότσικας, Πρωτοβουλία «Ένα Πάρκο για όλους στο Ελληνικό»: “Κοινωνικές ανάγκες και δημόσιο συμφέρον: Η περίπτωση του Ελληνικού”
Κωσταντίνος Σαββίδης, μέλος «Ομάδας Αρχιτεκτόνων για το Ελληνικό»: “Μια θεώρηση «από τα κάτω» του χώρου του πρ.α/δ Ελληνικού και της ακτής Αγ.Κοσμά”
Μιχάλης Μπούργος, Μηχανικός Σύμβουλος Αναπτυξιακού – χωρικού σχεδιασμού
“Εμβληματική επένδυση” αποικιοκρατικού τύπου ή Κοινωνική-Αλληλέγγυα Οικονομία και Καινοτομία στο Ελληνικό;
Νίκος Χρυσόγελος, συμπρόεδρος ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, πρώην ευρωβουλευτής
Μπορεί στο Ελληνικό να αναδειχτεί ένα εναλλακτικό μοντέλο  πράσινης κοινωνικής οικονομίας για τους πολλούς;
Σταύρος Σταυρίδης, καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ “Ελληνικό: Από το Δημόσιο στο κοινό

Posted on 06/10/2017 in Δελτία Τύπου, Δράσεις

Share the Story

Back to Top