Κρίσιμη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στην Αθήνα

Για τους Ευρωπαίους Πράσινους το 2019 ήταν ένα πολύ σημαντικό έτος. Οι Πράσινοι έχουν βγει ισχυρότεροι από ποτέ σε ορισμένες ευρωπαϊκές περιφέρειες. Σε όλη την Ευρώπη συνεργάστηκαν με την κοινωνία των πολιτών και συμμετείχαν σε πολλές από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις για το κλίμα. Οι πολίτες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση εξέλεξαν ένα μεγάλο αριθμό πράσινων ευρωβουλευτών. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπάρχει τώρα η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα Ομάδα των Πράσινων Ευρωβουλευτών,  με εντολή να εκπροσωπήσουν, να δυναμώσουν και να αγωνιστούν για μια πράσινη ατζέντα.

Το «Πράσινο Κύμα» είχε χαμηλότερη απήχηση στην Κεντρική, Ανατολική και Νότια Ευρώπη. Ένα από τα κύρια καθήκοντα του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος για τα επόμενα χρόνια έχει αποφασιστεί να είναι η οικοδόμηση ενός ισχυρότερου και πιο αναγνωρίσιμου πράσινο πολιτικό προφίλ στις περιοχές αυτές.

Στο πράσινο κίνημα σε όλη την Ευρώπη υπάρχει δέσμευση, προθυμία και αλληλεγγύη να βοηθηθούν οι κοινωνίας και τα πράσινα κινήματα ώστε να δυναμώσουν σε όλες τις γωνιές της Ευρώπης. Η επικοινωνία και η συνεργασία μεταξύ διαφόρων παραγόντων είναι το κλειδί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.  Η Ελλάδα θα μπορούσε να παίξει κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη ενός ισχυρού πράσινου κινήματος στην Ν. Α. Ευρώπη και γιατί όχι και στη Μεσόγειο.            

Στις 8 Φεβρουαρίου, οι Πράσινοι της Ευρώπης θα φιλοξενήσουν μια σημαντική (κλειστή) συνάντηση στην Αθήνα, όπου όπως λένε “θα θέλαμε να συζητήσουμε τις δυνατότητες της πράσινης ατζέντας για την Ελλάδα, τα καθήκοντα και τις προκλήσεις της, αλλά να εστιάσουμε περισσότερο στις ευκαιρίες και στις δυνατότητες για πολιτική δράση“.

Η συνάντηση θα φιλοξενηθεί και θα συντονιστεί από την Evelyne Huytebroeck, συμπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και την Βούλα Τσέτση, Γενική Γραμματέα της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο και μέλος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, που είναι αρμόδια για την Ελλάδα, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης του πράσινου κινήματος στην νότια Ευρώπη. Ειδική προσκεκλημένη στη συνάντηση είναι η Μαρία Βασιλάκου, πρώην αντιδήμαρχος Βιέννης. 

Posted on 05/02/2020 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top