Προβολή στην Αθήνα 7 επιλεγμένων ταινιών μικρού μήκους νέων Ολλανδών κινηματογραφιστών από το 10ο Shortcutz Amsterdam

7 επιλεγμένες Ολλανδικές ταινίες μικρού μήκους του 10ου Shortcutz Amsterdam International Audience Award προβάλλονται στο Welcommon Hostel, στις 19 Ιανουαρίου, ώρα 20.00 με ελεύθερη είσοδο

Το Shortcutz Amsterdam International Audience Tour κάνει για 3η συνεχόμενη χρονιά τη στάση του στην Αθήνα με 7 ταινίες μικρού μήκους νέων Ολλανδών κινηματογραφιστών.

Την προβολή διοργανώνει ο οργανισμός Balkans Beyond Borders σε συνεργασία με το Shortcutz Amsterdam, τον Άνεμο Ανανέωσης και το Welcommon Ηostel. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19/01, στις 20:00, στο Welcommon Hostel με δωρεάν είσοδο.

Οι διοργανωτές προσκαλούν το Αθηναϊκό κοινό όχι μόνο να γνωρίσει τη νέα ολλανδικη κινηματογραφική σκηνή αλλά και να ψηφίσει για την ταινία που επιλέγουν για την ανάδειξη του Shortcutz Amsterdam International Audience Award, το οποίο απονέμεται έπειτα από διαδικασία ψηφοφορίας των θεατών.

Κάθε χρόνο, το Shortcutz Amsterdam παρουσιάζει μία επιλογή από ολλανδικές ταινίες μικρού μήκους μέσω μιας παγκόσμιας περιοδείας, η οποία υποστηρίζεται από ένα διεθνές δίκτυο συνεργασιών. Έπειτα από την περσινή προβολή των επιλεγμένων ταινιών στην Αθήνα, η Ελλάδα είναι πάλι μια από τις 30 συνεργαζόμενες χώρες που θα φιλοξενήσουν τις ταινίες.

Οι ταινίες MR ZEE BEST FILM που θα προβληθούν στο Welcommon Hostel είναι:
– Cage, Rumi Kaul, μυθοπλασία, 7’12’’
Funkele, Nicole Jachmann, μυθοπλασία, 16’09’’
Ιn between Glass and Walls, Razan Hassan, ντοκιμαντέρ, 14’25’’
Science Around Us, ARIV, μυθοπλασία, 20’
Spotless, Emma Branderhorst, μυθοπλασία, 15’41’’
The Smile, Erik van Schaaik, animation, 16’
What killed Timmy Benson, Nick Cremers, animation, 14’08’’

Η επιλογή των ταινιών έγινε από μία κριτική επιτροπή που αποτελείται από διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου του κινηματογράφου, οι οποίοι/ες ανέδειξαν τις 7 καλύτερες ταινίες ως finalist. Η ταινία που θα κερδίσει το 10ο Shortcutz Amsterdam International Audience Award θα ανακοινωθεί στις 22 Ιανουαρίου live, μέσω streaming στην ιστοσελίδα του Shortcutz Amsterdam.

Όλες οι υποψηφιότητες εδώ

Η φετινή προβολή του Shortcutz Amsterdam International Audience Award πραγματοποιείται με την επικοινωνιακή υποστήριξη της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Εισοδος: ΔΩΡΕΑΝ
Facebook event: εδώ
Venue: Welcommon Hostel, Καποδιστρίου 4, Αθήνα

Posted on 16/01/2023 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top