Μαζί με την Ευθυμία (Έφη) Δόδουρα στο ευρωψηφοδέλτιο ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Η εποχή μας έχει αλλάξει. Αντιλήψεις ότι “όλος ο πλανήτης και η φύση δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούν αποκλειστικά τον άνθρωπο” αμφισβητούνται πλέον μαζικά. Ο βασανισμός ζώων δεν γίνεται αποδεκτός, όπως εξάλλου και ο βασανισμός ανθρώπων. Υπάρχει Παγκόσμια ημέρα των ζώων, Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978) (Άρθρο 1 Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης). Όλο και περισσότερο γίνεται κατανοητό ότι πρέπει οι ανθρώπινες κοινωνίες να συνεργαστούν με τη φύση, οι άνθρωποι να αποδεχθούν ότι δεν είναι οι μόνοι κάτοικοι του πλανήτη, ότι τα ζώα δεν είναι αντικείμενα προς απλή τέρψη των ανθρώπων αλλά ότι έχουν δικαιώματα και πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως συνταξιδιώτες στο ταξείδι της ζωής, Εξάλλου, πλέον η ισορροπημένη σχέση με τα ζώα έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην υγεία, ευεξία και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, μπορεί να έχει και θεραπευτική δύναμη. Η προστασία των ζώων έχει αποκτήσει και πολιτική διάσταση, είναι στο κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης και διαλόγου σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, είναι κάτι που κινητοποιεί πάρα πολλούς πολίτες.

Χαιρόμαστε, λοιπόν, που μαζί μας για τις #ευρωεκλογές2019 στο ψηφοδέλτιο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ συμμετέχει η  Δόδουρα Ευθυμία (Έφη) μία αγωνίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, μία αγωνίστρια που έχει ως όραμά της και στόχο της πολιτικής και κοινωνικής της παρέμβασης να γίνει η χώρα μας φιλόξενη για όλους τους κατοίκους της, ανθρώπους και ζώα.

Η Έφη Δόδουρα γεννήθηκε στις Σέρρες και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ο πατέρας της κατάγεται από την Κοζάνη και η μητέρα της από τις Σέρρες. Αποφοίτησε με υποτροφία από το Κολέγιο Anatolia και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ως φοιτήτρια, έγινε μέλος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης και συμμετείχε ιδιαίτερα στην Ορνιθολογική Ομάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του φιλοζωικού Σωματείου Θεσσαλονίκης “ο Άργος”, στο οποίο από το 2004 είναι Πρόεδρος. Από το 2009 είναι Γεν. Γραμματέας της πανελλαδικής Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα των Ζώων “CIDAG”. Ως εθελόντρια των δύο οργανώσεων, πρωτοστάτησε σε πολλές φιλοζωικές εκστρατείες (κατάργηση των τσίρκο με ζώα, νομοθεσία, γούνες, puppy mills, πειραματόζωα κλπ). Πολλά άρθρα της για φιλοζωικά και κοινωνικά θέματα έχουν φιλοξενηθεί σε περιοδικά, εφημερίδες και Internet. Το όραμά της: να γίνει η χώρα μας φιλόξενη για όλους τους κατοίκους της – ανθρώπους και ζώα.

#ΑυτήΤηΦοράΨηφίζω για τις #ευρωεκλογές2019 #EUelections2019 μία πολιτική που αξίζει, μια πολιτική με αξίες #ΠράσινοιΑλληλεγγύη για ένα #κόσμο #καλύτερο, #δίκαιο, #ανοικτό για όλους κι όλες

Posted on 14/05/2019 in Ευρωεκλογές 2019

Share the Story

Back to Top