Λαϊκή Πρωτοβουλία KLIMA500: ξεκινάει κοινωνική διαβούλευση αξόνων για Κλιματικό Νόμο με πρωτοβουλία πολιτών

H Λαϊκή Πρωτοβουλία #Klima500 ξεκινάει στις 1/7 την ανοικτή διαβούλευση πάνω στους άξονες ενός ριζοσπαστικού ελληνικού Κλιματικού Νόμου που θα πετύχει κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2040, αλλά και κλιματική και οικολογική δικαιοσύνη, προστασία της βιοποικιλότητας και βιώσιμη ευημερία.
Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "Ανοιχτές Διαδικτυακές Συζητήσεις Κλιματική Ουδετερότητα Συζητάμε πάνω στους Άξονες ενός Ελληνικού Κλιματικού Νόμου Πέμπτη, 1/7, Ώρα 19:00 K IMA500 Συμμετοχή: ntts:/swbc.om.s/8604612"
Στην ανακοίνωσή της τονίζει: “Θέλουμε το σχέδιο όπως θα διαμορφωθεί από τα κάτω να υποστηριχθεί από τουλάχιστον 500.000 πολίτες ώστε αξιοποιώντας διάταξη του Συντάγματος να αποτελέσει τη βάση ενός ριζοσπαστικού ελληνικού κλιματικού νόμου.
Καλούμε σε συμμετοχή και συνδιαμόρφωση κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη καθώς και συλλογικότητες, οργανώσεις και μαζικούς κοινωνικούς φορείς.
Στόχος της κοινωνικής μας διαβούλευσης είναι η διαμόρφωση από την κοινωνία των αξόνων ενός Ελληνικού Κλιματικού Νόμου, που θα συνυπογραφεί από 500.000 πολίτες με βάση το άρθρο 73 § 6 του Συντάγματος και θα κατατεθεί προς ψήφιση από τη Βουλή.
Η αλλαγή του κλίματος αποτελεί την πιο σημαντική πρόκληση στην ιστορία της ανθρωπότητας. Είμαστε ενεργοί πολίτες που θέτουμε στο επίκεντρο του αγώνα μας την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Δείτε ποιοι είμαστε ως αρχική πρωτοβουλία και γίνετε μέλος και εσείς.
Οι άξονες του κλιματικού νόμου, που θέτουμε σε κοινωνική διαβούλευση έχουν ως εξής:
o Κλιματική Ουδετερότητα
o Ενεργειακή Μετάβαση
o Ενεργειακή Δικαιοσύνη / Δημοκρατία
o Βιώσιμη Ευημερία
o Κλιματική Δικαιοσύνη
o Κλιματική Φορολογία / Χρηματοδότηση
o Προστασία της Βιοποικιλότητας
o Προστασία του Περιβάλλοντος
o Οικολογικός Μετασχηματισμός της Κοινωνίας
Με τους άξονες του Κλιματικού μας Νόμου προτείνουμε συγκεκριμένους θεσμούς, που προφυλάσσουν το κλίμα, θωρακίζουν την προστασία της Ελληνικής φύσης και καθιστούν την Ελλάδα παράδειγμα ανοιχτής οικολογικής δημοκρατίας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η κοινωνική μας διαβούλευση ξεκινάει στις 1/7 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2021.
Πάρε Μέρος στην Κοινωνική Διαβούλευση: https://klima500.gr/category/diavouleusi/
Πάρε Μέρος στην Ηλεκτρονική Δια Ζώσης Συζήτηση:
Όλο τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο κάθε Πέμπτη και ώρα 19:00
Στον σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/j/84360476612
Επικοινωνία με την Πρωτοβουλία
Ιστότοπος: www.klima500.gr
E-mail: info@klima500.gr

Posted on 01/07/2021 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top