Οι κυνικοί, οι γελοίοι και οι αστείου στην υπόθεση της πολιτικής για το κλίμα στην Ελλάδα

  του Νίκου Χρυσόγελου

συμπροέδρου των Πράσινων Αλληλεγγύη

www.chrysogelos.gr

www.facebook.com/nikos.chrysogelosb

@chrysogelos

3 συμβολικά θέματα σε σχέση με το πώς αντιμετωπίζουμε την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα:

Οι κυνικοί – Κυβέρνηση: Δείτε την εικόνα: θα έλεγε κάποιος ότι ο Υπουργός Ενέργειας κάνει εξαγγελίες για αποτελεσματική πολιτική για την προστασία του κλίματος. Κι όμως, αφορά την απόφαση που υπέγραψε στις 10 Σεπτεμβρίου 2018, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, κι αφορά στη σύμβαση των ΕΛΠΕ με το Ελληνικό Δημόσιο για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη χερσαία περιοχή Άρτα-Πρέβεζα, “ΕΛΠΕ Αρτα-Πρέβεζα”. Άλλο ένα βήμα προς την κατεύθυνση της έρευνας κι εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων που ευθύνονται για την κλιματικά αλλαγή!  Παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη χερσαία περιοχή Άρτα-Πρέβεζα, όπως κυρώθηκε με το ν. 4526/2018 (Α’ 48), στην Επιχείρηση «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΑΡΤΑ-ΠΡΕΒΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΕΛΠΕ ΑΡΤΑ-ΠΡΕΒΕΖΑ», σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στo άρθρo 20.1 (β) της Σύμβασης.

Οι γελοίοι – Αντιπολίτευση: Με πρωταγωνιστή την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος του ΚΙΝΑΛ και τον Γ. Μανιάτη (το σύνολο ΠΑΣΟΚ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις) ασκούν κριτική στην κυβέρνηση γιατί δεν προχωράει γρήγορα στην …εξόρυξη υδρογονανθράκων ώστε να …προλάβουμε να τους εκμεταλλευθούμε πριν την κατάργησή τους!!!! Φοβερή πολιτική, παγκόσμια πρωτοτυπία στα θέματα του κλίματος. Αλλού αποσύρουν τις επενδύσεις και τα χρήματα τους από επενδύσεις ή εταιρίες που σχετίζονται με ορυκτά καύσιμα, άλλοι διαδηλώνουν για να αφήσουμε πλέον τους υπόλοιπους υδρογονάνθρακες στη Γη κι αυτοί εδώ ζητάνε να πέσουν περισσότερα χρήματα και να ενταθούν οι προσπάθειες για να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στην εξόρυξη. Κι ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για αργούς ρυθμούς, στην κυβέρνηση που τα δίνει όλα σε στεριά και θάλασσα για έρευνα κι εκμετάλλευση υδρογονανθράκων…Θα μας τρελάνουν με την …πολιτική πρωτοτυπία τους…

Οι αστείοι – Οικολόγοι Πράσινοι ή τα πόδια σε δύο βάρκες. Οι Οικολόγοι Πράσινοι οργάνωσαν εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη (όπου μίλησαν 2 βουλευτές τους εκλεγμένοι με τον Σύριζα και “εναλλασσόμενοι” στην θέση του υφυπουργού περιβάλλοντος και ενέργειας, ο Γιώργος Δημαράς, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο Γιάννης Τσιρώνης, καθώς και η Ζωή Βροντίση, Πρόεδρος Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης και ο Ρήγας Τσιακίρης, Συντονιστής Οικολόγων Πράσινων Ηπείρου) για να μας πουν πόσο κακά είναι για το κλίμα τα ορυκτά καύσιμα! Αλλά την ίδια στιγμή ο (πρόσφατα ορκισθείς) υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει προϊστάμενο τον υπουργό που υπογράφει όλα αυτά τα κακά που συζητάνε στην εκδήλωση («Εξορύξεις Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και Κλιματική Αλλαγή». Μπλα μπλα: «Σε μια εποχή που σχεδόν όλος ο κόσμος έχει δεσμευτεί σε μια πορεία απεξάρτησης από τους υδρογονάνθρακες (κάρβουνο, πετρέλαιο, φυσικό αέριο) και στροφής προς την εξοικονόμηση ενέργειας, την ηλεκτροκίνηση και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), η Ελλάδα φαίνεται ότι οπισθοδρομεί ξεκινώντας μακρόχρονες διαδικασίες εξόρυξης πετρελαίου στη στεριά και στη θάλασσα...”) (Sic –ουδέτερα «Η Ελλάδα», όχι δεν παίρνει αποφάσεις η κυβέρνηση και το κυβερνητικό συμβούλιο όπου συμμετέχουν!!!, αλλά η …Ελλάδα)

Οι ίδιοι λένε: “Αγνοούμε (ποιοι άραγε???) ότι οι υδρογονάνθρακες αποτελούν το σημαντικότερο παράγοντα επιτάχυνσης της κλιματικής αλλαγής;»). Αλλά τότε γιατί δεν βάζουν βέτο ή δεν παραιτούνται από την κυβέρνηση (ή και από τη Βουλή;); Δύο βουλευτές είναι εκλεγμένοι μέσω του ΣΥΡΙΖΑ και στο κυβερνητικό σχήμα ένας υφυπουργός, ακριβώς σε αυτό το υπουργείο που κάνει την μεγαλύτερη ζημιά!!!! Από την διπλανή πόρτα του ίδιου υπουργείου τα κάνουν όλα αυτά.

E, φίλοι, μην μας δουλεύετε άλλο. Δηλαδή με την εκδήλωση ποιον προσπαθείτε να πείσετε; Τους πολίτες ή την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχετε; Εξευτελίζετε τους αγώνες χιλιάδων ανθρώπων. Δεν έχετε το δικαίωμα. Αν πιστεύετε όλα αυτά παραιτηθείτε, αλλιώς σταματήστε να κοροϊδεύετε τον κόσμο. Είναι φτύσιμο, δεν βρέχει…

Posted on 15/09/2018 in Άρθρα

Share the Story

Back to Top