Ένας πρωθυπουργός που μπλοκάρει τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ επωφελείται από επιδοτήσεις 30.000.000 ευρώ το χρόνο!

Σκανδαλώδες: ένας πρωθυπουργός που εμποδίζει αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική είναι ο μεγαλύτερος επωφελούμενος από τις επιδοτήσεις στην ΕΕ! Πρόκειται για τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Andrej Babiš ο οποίος λαμβάνει ενισχύσεις ύψους 30.000.000 ευρώ ΤΟ ΧΡΟΝΟ από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία και την ίδια στιγμή στο Συμβούλιο μπλοκάρει τις όποιες αλλαγές προωθούνται.
Ουγγαρία και Τσεχία πρωτοστατούν στην άρνηση μεταρρυθμίσεων στην ΚΑΠ. Αλλά δεν είναι οι μόνες χώρες. Η Γαλλία βάζει πλάτες, όπως και η Γερμανία. Ισχυρά λόμπι εμποδίζουν την μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, μια και λίγοι (μεγαλοκτηματίες και μεγάλες επιχειρήσεις) επωφελούνται από το 80% των χρηματοδοτήσεων – επιδοτήσεων της ΚΑΠ.
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Andrej Babiš είναι ένας από αυτούς, αλλά δεν είναι ο μοναδικός. Υπάρχουν και άλλα ισχυρά πολιτικά πρόσωπα μέσα σε κυβερνήσεις που επωφελούνται από την ΚΑΠ και έχουν συμμετοχή στο μπλοκάρισμα των προσπαθειών αλλαγής, υπάρχουν και βουλευτές και ευρωβουλευτές που επωφελούνται από μεγάλα ποσά επιδοτήσεων.

Posted on 10/06/2021 in Άρθρα

Share the Story

Back to Top