Οι θηριωδίες στη Μπούκα και ένα ανατριχιαστικό άρθρο στο RIA Novosti “Τι πρέπει να κάνει η Ρωσία στην Ουκρανία”

Το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Απριλίου εμφανίστηκαν εικόνες με πτώματα νεκρών αμάχων που κείτονταν στους δρόμους της Bucha – μερικοί με δεμένα τα χέρια, κάποιοι με τραύματα από πυροβολισμό στο κεφάλι. Οι υπηρεσίες της Ουκρανίας μιλάνε για 410 νεκρούς. 

 Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αρνήθηκε την ευθύνη. Σε μια ανάρτηση στο Telegram την Κυριακή, το Ρώσικο Υπουργείο ανέφερε ότι “τα πτώματα είχαν τοποθετηθεί πρόσφατα στους δρόμους” αφού «όλες οι ρωσικές μονάδες αποσύρθηκαν εντελώς από την Bucha» γύρω στις 30 Μαρτίου. Η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι οι εικόνες ήταν «άλλη μια φάρσα» και ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις «προκλήσεις των Ουκρανών ριζοσπαστών» στην Bucha.

To #Reuters επικαλείται δορυφορικές εικόνες που δείχνουν μαζικό τάφο κοντά στην τοπική εκκλησία στη Bucka τον Μάρτιο και ενώ η πόλη ήταν από κατάληψη από τις Ρωσικές δυνάμεις. 

Image

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν πτώματα να βρίσκονται στο Bucha για εβδομάδες, παρά τους ρωσικούς ισχυρισμούς

Μια ανάλυση δορυφορικών εικόνων από την έγκυρη εφημερίδα New York Times διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι η δολοφονία αμάχων στη Bucha, το προάστιο του Κιέβου, συνέβη αφού οι στρατιώτες της είχαν εγκαταλείψει την πόλη. Όταν εμφανίστηκαν εικόνες το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Απριλίου με πτώματα νεκρών αμάχων που κείτονταν στους δρόμους της Bucha – μερικοί με δεμένα τα χέρια, κάποιοι με τραύματα από πυροβολισμό στο κεφάλι –  το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αρνήθηκε την ευθύνη.

Σε μια ανάρτηση στο Telegram την Κυριακή, το Ρώσικο Υπουργείο ανέφερε ότι “τα πτώματα είχαν τοποθετηθεί πρόσφατα στους δρόμους” αφού «όλες οι ρωσικές μονάδες αποσύρθηκαν εντελώς από την Bucha» γύρω στις 30 Μαρτίου. Η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι οι εικόνες ήταν «άλλη μια φάρσα» και ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις «προκλήσεις των Ουκρανών ριζοσπαστών» στην Bucha.

Αλλά μια ανασκόπηση βίντεο και δορυφορικών εικόνων από τους Times δείχνει ότι πολλοί από τους πολίτες σκοτώθηκαν πριν από τουλάχιστον τρεις εβδομάδες (πιθανόν μεταξύ 9 και 19 Μαρτίου), όταν ο ρωσικός στρατός είχε τον έλεγχο της πόλης. Ένα βίντεο που γυρίστηκε από ένα μέλος του τοπικού συμβουλίου στις 2 Απριλίου δείχνει πολλά πτώματα διασκορπισμένα κατά μήκος της οδού Yablonska στην Bucha. Δορυφορικές εικόνες που παρασχέθηκαν στους Times από τη Maxar Technologies δείχνουν ότι τουλάχιστον 11 από αυτές βρίσκονταν στο δρόμο από τις 11 Μαρτίου, όταν η Ρωσία κατέλαβε την πόλη .

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας δημοσιοποίησαν τα ονόματα, τους βαθμούς και τα στοιχεία διαβατηρίων των Ρώσων στρατιωτών που βρέθηκαν στην Bucha με στόχο να βοηθήσουν τους εισαγγελείς στην έρευνά τους για τα εγκλήματα πολέμου. 

Ένα ανατριχιαστικό άρθρο στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti: “Τι πρέπει να κάνει η Ρωσία με την Ουκρανία”

Image

Image

To RIA Novosti (Russian Information Agency – News in Russian) δημοσίευσε ένα εκτενές ανατριχιαστικό άρθρο με τίτλο “Τι πρέπει να κάνει η Ρωσία με την Ουκρανία“, το οποίο εξηγεί λεπτομερώς πώς αντιλαμβάνεται η Ρωσία τον όρο “αποναζιστικοποίηση”, που χρησιμοποίησε πολλές φορές ο Πούτιν ως έναν από τους στόχους της εισβολής και του πολέμου στην Ουκρανία. 

Η ειδική επιχείρηση αποκάλυψε ότι όχι μόνο η πολιτική ηγεσία στην Ουκρανία είναι ναζιστική, αλλά και η πλειοψηφία του πληθυσμού. Όλοι οι Ουκρανοί που έχουν πάρει τα όπλα πρέπει να εξαλειφθούν – γιατί είναι υπεύθυνοι για τη γενοκτονία του ρωσικού λαού“, αναφέρει το άρθρο.

Image“Οι Ουκρανοί συγκαλύπτουν τον ναζισμό τους αποκαλώντας τον «επιθυμία για ανεξαρτησία» και «ευρωπαϊκό τρόπο ανάπτυξης», λέει το άρθρο. Και συνεχίζει ο συγγραφέας του:

Η Ουκρανία δεν έχει ναζιστικό κόμμα, Φύρερ ή φυλετικούς νόμους, αλλά λόγω της ευελιξίας του, ο ουκρανικός ναζισμός είναι πολύ πιο επικίνδυνος για τον κόσμο από τον ναζισμό του Χίτλερ“. 

Αποναζιστικοποίηση σημαίνει απο-ουκρανοποίηση. Οι Ουκρανοί είναι ένα τεχνητό αντι-ρωσικό κατασκεύασμα. Δεν πρέπει πλέον να έχουν εθνική ταυτότητα. Η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας σημαίνει, επίσης, τον αναπόφευκτο αποευρωπαϊσμό της”.

Η πολιτική ελίτ της Ουκρανίας πρέπει να εξαλειφθεί καθώς δεν μπορεί να επανεκπαιδευτεί. Οι απλοί Ουκρανοί πρέπει να βιώσουν όλες τις φρικαλεότητες του πολέμου και να απορροφήσουν την εμπειρία ως ιστορικό μάθημα και εξιλέωση για τις ενοχές τους”

Το απελευθερωμένο και αποναζιστικοποιημένο έδαφος του ουκρανικού κράτους δεν θα έπρεπε πλέον να ονομάζεται Ουκρανία. Η αποναζιστικοποίηση θα πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον μία γενιά – 25 χρόνια“.

Image Image Image

H Bucha δεν είναι η μόνη μαρτυρική πόλη

Οι Ουκρανοί μιλάνε για πολλά θύματα άμαχοι στις πόλεις #Bucha #Irpin #Hostomel #Mariupol, την κατεστραμμένη Borodyanka, το Makariv, όπου πολλές εκατοντάδες άνθρωποι δεν απαντούν στα κινητά τους. Υπάρχουν επίσης πολλές φήμες για μαζικές εκτελέσεις από τα Ρωσικά στρατεύματα στα δάση. 

Νάρκες, βλήματα που δεν έσκασαν, βόμβες διασποράς

Στην Ουκρανία, η “κληρονομιά” ενός μόνο μήνα πολέμου – με τη μορφή πυρομαχικών που δεν έχουν εκραγεί, ναρκών ξηράς και βομβών διασποράς – θα χρειαστεί δεκαετίες για να αντιμετωπιστεί.

Posted on 05/04/2022 in Άρθρα

Share the Story

Back to Top