ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ: περιοδείες σε Μεσσηνία, Λαμία και …Βρυξέλλες

ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ περιοδεία στην Μεσσηνία 

O συνεπικεφαλής του Πράσινο & Μωβ Δομήνικος Χρυσίδης και ο Στέφανος Τύρος υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας πραγματοποίησαν περιοδεία στο νομό Μεσσηνίας. Στα πλαίσια της περιοδείας αυτής, ο Δομήνικος Χρυσίδης παραχώρησε δήλωση και ο Στέφανος Τύρος φιλοξενήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Mesogeios TV Καλαμάτας.

Για την οικονομία και τον τουρισμό του αύριο

Οι εκπρόσωποι της συμμαχίας επισκέφθηκαν επιχειρήσεις και φορείς της περιοχής. Συζήτησαν με το Γραμματέα του συνδέσμου καταστηματαρχών εστίασης Καλαμάτας και συνιδρυτή του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας Ανδρέα Ζαγάκο για τα θέματα των επιχειρήσεων και των εργαζομένων του κλάδου. Συναντήθηκαν με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και τον πρόεδρό του Βαγγέλη Ξυγκώρο, καθώς και με τον ιδιοκτήτη της τουριστικής επιχείρησης της Μάνης 2407 η οποία προωθεί το βιώσιμο τουρισμό του ταξιδιώτη του αύριο, μέσω ποδηλατικών αγώνων και περιηγήσεων στα μονοπάτια του Ταϋγέτου.

Για τα αγροτικά του αύριο

Ο Δομήνικος Χρυσίδης και ο Στέφανος Τύρος επισκέφθηκαν τη λαϊκή Καλαμάτας, ένα σημαντικό δείγμα συλλογικής οργάνωσης όπου παραγωγοί πωλούν τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές. Πραγματοποιήθηκε, επίσης, συνάντηση στην εταιρία Bläuel στη Δυτική Μάνη, την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που ξεκίνησε να πιστοποιεί βιολογικό λάδι τη δεκαετία του 80’. Οι εκπρόσωποι του Πράσινο & Μωβ ξεναγήθηκαν στις νέες εγκαταστάσεις, όπου θα έχει τη δυνατότητα να δεχτεί επισκέπτες οι οποίοι θα βλέπουν την διαδικασία τυποποίησης του ελαιόλαδου, αλλά και θα αυξήσει τη δυνατότητα εξαγωγών της εταιρείας, προωθώντας τα προϊόντα των αγροτών της περιοχής σε αγορές που έχουν μεγαλύτερη αξία.

Για το τρένο του αύριο

Έπειτα από την ανακοίνωση του Πράσινο & Μωβ εναντίων της επικείμενης απαλλοτρίωσης της γραμμής του τρένου που συνδέει την Καλαμάτα με το αεροδρόμιό της, οι εκπρόσωποι συναντήθηκαν με τον Ηλία Νταίβις από τους Φίλους Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, με τον οποίο συζήτησαν τη δυνατότητα άμεσης επανεκκίνησης της γραμμής Καλαμάτα-Μεσσήνη στην οποία υπάρχουν καινούργιες γραμμές του 2010 και εώς τη διακοπή του το 2011 μετέφερε 1500 άτομα ημερησίως.

Για τη διαχείριση απορριμμάτων του αύριο

Τέλος, συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την Οικολογική Κίνηση Καλαμάτας όπου θέματα της περιοχής συζητήθηκαν, με ιδιαίτερη έμφαση στην έλλειψη οργανωμένης πολιτικής για τη διαχείριση απορριμμάτων. Βρέθηκαν επίσης, με άλλα μέλη της συμμαχίας, σε μία από τις παράνομες χωματερές της περιοχής, όπου οργανωμένα εναποθέτονταν για χρόνια τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων στην κοίτη ποταμού που καταλήγει σε γνωστή παραλία της περιοχής. Δείτε το βίντεο του συνεπικεφαλής από το πεδίο.

Τέλος, συναντήθηκαν με την οργάνωση Καθαρή Μάνη, μία νέα και πολύ επιτυχημένη προσπάθεια πολιτών στις εγκαταστάσεις της οποίας πολίτες φέρνουν τα ανακυκλώσιμα υλικά τους, τα οποία η οργάνωση διαλέγει και ανακυκλώνει οργανώνοντας με τα κέρδη της περαιτέρω δράσεις.

Το Πράσινο & Μωβ περιοδεία στη Λαμία

Στη Λαμία βρέθηκε τη Δευτέρα 24 Απριλίου ο Δομήνικος Χρυσίδης, συνεπικεφαλής του Πράσινο & Μωβ, συνοδευόμενος από τον Ηλία Παπαθεοδώρου, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της συμμαχίας, τον Παναγιώτη Στασινό, Μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων και επικεφαλής του τοπικού συνδυασμού “Λαμία στο κέντρο”, και φίλους της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ

Δείτε εδώ τη συνέντευξη του συνεπικεφαλής στο δελτίου ειδήσεων του Star Κεντρικής Ελλάδας.

Η περιοδεία ξεκίνησε με συνάντηση με το Δήμαρχο Λαμιέων, Ευθύμιο Καραΐσκο, στην οποία συζητήθηκε το θέμα των ενεργειακών κοινοτήτων, το οποίο έχει βάλει ήδη στα σκαριά ο δήμος, θέματα διαχείρισης πρασίνου στην πόλη που πρέπει να προχωρήσουν για να γίνει η Λαμία μία πιο βιώσιμη πόλη, αλλά και ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, τα οποία η αντιδημαρχία έβαλε ψηλά στην ατζέντα.

Πραγματοποιήθηκε επίσης επίσκεψη στο ανακαινισμένο περίπτερο στο αλσύλλιο του Αγίου Λουκά, και στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας έκθεσης Λαμίας όπου πρόσφατα επαναλειτούργησε μετά από πολλά χρόνια αδράνειας,και που μπορει να αποτελέσει πόλο επιχειρηματικότητας και καινοτομίας για την πόλη. Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο του συνεπικεφαλής.

Τέλος ο συνεπικεφαλής Δομήνικος Χρυσίδης παραχώρησε δύο ραδιοφωνικές συνεντεύξεις. Δείτε εδώ την ραδιοφωνική συνέντευξή του στον σταθμο Lamia fm1 και εδώ αυτήν στον Lamia Polis 87.7.

ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ: συναντήσεις στις Βρυξέλλες

Την Πέμπτη 27 Απριλίου, το Πράσινο & Μωβ βρέθηκε στις Βρυξέλλες για μια σειρά από συναντήσεις με Ευρωβουλευτές και τοπικά εκλεγμένα στελέχη των κομμάτων που συμμετέχουν στην ομάδα των Πράσινων/EFA στο Ευρωκοινοβούλιο, με κεντρικό μήνυμα:  οι εθνικές εκλογές είναι και ευρωπαϊκές!Ο  συνεπικεφαλής Δομήνικος Κυριάκος Χρυσίδης ηγήθηκε του κλιμακίου της συμμαχίας και σε συναντήσεις, μαζί  με τον Γιώργο Κωστάκο, υποψήφιο βουλευτή στον Βόρειο τομέα Αθηνών, τον Ευάγγελο Λιάρα, υποψήφιο βουλευτή στην Α’ Θεσσαλονίκης, τη Θεοδώρα Φαμπρικέζη, συμπρόεδρο του Βολτ και υποψήφια στον Βόρειο τομέα Αθηνών και το Στέφανο Τύρο, υποψήφιο βουλευτή Μεσσηνίας.Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εκφράστηκε η αμέριστη στήριξη τόσο των Ευρωβουλευτών όσο και των φίλων της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ, αλλά και η αισιοδοξία τους για ένα θετικό αποτέλεσμα στις επικείμενες εθνικές εκλογές, για να βάλουμε χρώμα στη Βουλή!

 

Posted on 26/04/2023 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top