Διευκολύνετε τις μαμάδες να μπορούν να θηλάσουν τα μωρά τους παντού και όποτε χρειάζεται

Διευκολύνετε τις μαμάδες να μπορούν να θηλάσουν τα μωρά τους παντού και όποτε χρειάζεται.

Ο μητρικός θηλασμός, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO/ΠΟΥ) είναι “η καλύτερη επιλογή για να λάβουν τα νεογέννητα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται αλλά και να αναπτυχθούν σωστά, να αποκτήσουν καλή υγεία”. O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO/ΠΟΥ) συνιστά τον αποκλειστικό θηλασμό ξεκινώντας μέσα σε μία ώρα μετά τη γέννηση του μωρού μέχρι αυτό να γίνει 6 μηνών. Θρεπτικές τροφές μπορούν να προστεθούν συμπληρωματικά στη συνέχεια, ενώ συνεχίζεται ο θηλασμός μέχρι 2 ή περισσότερα χρόνια.

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ υποστηρίζουμε την καμπάνια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), της UNICEF και άλλων διεθνών οργανισμών και οργανώσεων για την ενθάρρυνση του μητρικού θηλασμού που “γιορτάζεται” την εβδομάδα 1-7 Αυγούστου με στόχο να βελτιωθεί η υγεία των μωρών σε ολόκληρο τον πλανήτη. Βασίζεται στην Διακήρυξη του υπογράφηκε τον Αύγουστο του 1990 από εκπροσώπους κυβερνήσεων, του ΠΟΥ (WHO), της UNICEF κι άλλων οργανισμών κι αφορά στην προστασία, προώθηση και υποστήριξη στον μητρικό θηλασμό.

Φέτος, το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας είναι δημιουργούμε τις προϋποθέσεις και υποστηρίζουμε τις μαμάδες να μπορούν “να θηλάσουν οποτεδήποτε, οπουδήποτε».

Όλες και όλοι, ολόκληρη η κοινωνία πρέπει να διαδραματίσουμε έναν ουσιαστικό ρόλο για να γίνει ο θηλασμός απλός. εύκολος και εύχρηστος παντού. Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι στον “τρίτο” κόσμο χρειάζεται να βελτιωθεί και η υγεία των γυναικών ώστε να είναι σε θέση να θηλάζουν τα μωρά.

Posted on 03/08/2016 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top