Η Γεωργία Μπίρμπα στο ψηφοδέλτιο “ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”για ευρωεκλογές

Με δεδομένο ότι αυξάνεται το όριο ζωής, είναι σαφές ότι για να είναι η γήρανση υγιής και ενεργητική απαιτούνται κατάλληλες πολιτικές. Δεν υπάρχει αυτοματισμός. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, όλο και περισσότερο ανθρώπους που κατανοούν ότι είναι σημαντικό να γερνάμε καλά, με ενέργεια και με υγεία αλλά και πολιτικές που θα αναδεικνύουν αυτή τη νέα προσέγγιση, που απαιτεί οικονομικούς πόρους, προτεραιότητες και ενισχυμένη συνοχή.

Υπάρχουν και στη χώρα μας επιστήμονες που συμμετέχουν ενεργά σε μια τέτοια οπτική, όπως η Γεωργία Μπίρμπα. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια Ιταλίας από όπου αποφοίτησε με άριστα. Απόκτησε την ειδικότητα της Πνευμονολογίας στο ΝΝΘΑ «Σωτηρία» το 1985.

Η Γεωργία Μπίρμπα έγινε διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών το 1996.

Εξειδικεύθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στην Επεμβατική Πνευμονολογία, στην Ανοσολογία και Αλλεργιολογία του αναπνευστικού συστήματος, στην Διακοπή Καπνίσματος και στην Μονάδα Τηλε-ιατρικής του ΝΝΘΑ.

Εργάστηκε αρχικά στο ΙΚΑ, μετέπειτα ΜΕΘ Σισμανογλείου και από το 1987 στο ΝΝΘΑ όπου εξελίχθηκε στο βαθμό της Διευθύντριας του ΕΣΥ το 2009. Συνταξιοδοτήθηκε τον Οκτώβριο του 2013.

Συμμετείχε στη συγγραφή βιβλίων, επιστημονικών εργασιών σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά καθώς και σε συνέδρια, συμπόσια, σεμινάρια με προφορικές ανακοινώσεις και εισηγήσεις.

Επίσης συμμετείχε ενεργά σε πρωτοβουλίες των ομάδων της Πνευμονολογικής Εταιρίας για την ΧΑΠ, το Βρογχικό άσθμα και τα διάμεσα νοσήματα των πνευμόνων.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Επιστημονικής Εταιρίας Καινοτομίας για την Ενεργό και Υγιή Γήρανση, του ελληνικού τμήματος της αντίστοιχης μεγάλης πρωτοβουλίας EIP on AHA. Υπήρξε μέλος στο ΔΣ των σπανίων νοσημάτων (ΕΕΣΠΟΦ) από το 2012 καθώς και της Πνευμονολογικής Εταιρίας (ΕΠΕ).

Μετά τη συνταξιοδότησή της ασχολήθηκε εθελοντικά στο κοινωνικό ιατρείο Μητρόπολης Ξάνθης (2014-2016), Δήμου Αιγάλεω (2017-σήμερα), αρθρογραφεί για την διακοπή καπνίσματος και επιμελείται ιατρικά κείμενα.

Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα Δημιουργικής Γραφής στο Κολέγιο Αθηνών (2013-2014), Βιωματικής Γραφής στο Μικρό Πολυτεχνείο ΜΔ (2017-2018) και Master class (2018-2019), Εντατικό σεμινάριο Σεναρίου το 2017 της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, Σεμινάριο Θεατρικής Παιδείας στο ARTENS το 2018 και επίσης παρακολούθησε το Bookclub του ΜΠ (2018-2019).

Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Σταυρουλάκη ηλεκτρολόγο μηχανικό και έχει ένα γιό 28 ετών ηλεκτρολόγο μηχανικό.

#Health4all #Υγεία #ΑυτήΤηΦοράΨηφίζω #υγιής_γήρανση

Posted on 09/05/2019 in Ευρωεκλογές 2019

Share the Story

Back to Top