Ευχόμαστε να είναι Πράσινος ο νέος πρόεδρος της Αυστρίας!

Πράσινος ή ακροδεξιός πρόεδρος στην Αυστρία; Στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία που θα διεξαχθούν στις 22 Μαΐου θα αναμετρηθούν ο ακροδεξιός Nobert Hofer με τον προερχόμενο από τους Πράσινους Alexander Van Der Bellen.

Ο 1ος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία που έγινε την Κυριακή 24 Απριλίου ανέδειξε πρώτο τον ακροδεξιό Nobert Hofer (του κόμματος Ελευθερίας) με ποσοστό 35,3% και δεύτερο τον προερχόμενο από τους πράσινους Alexander Van Der Bellen με 21,3%. Τρίτη η ανεξάρτητη (πρώην δικαστικός) Irmard Griss (19%), 4ος ο εκπρόσωπος της Κεντροδεξιάς Andreas Khol με 11.1% , 5ος ο κεντροαριστερός Rudolf Hundstorfer με 10,9%, ενώ 2,3% συγκέντρωσε ο ανεξάρτητος Richard Rugner. Να σημειωθεί ότι η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία είναι συμμαχία κεντροδεξιάς και κεντροαριστέρας, που στις προεδρικές εκλογές δεν κατάφεραν τελικά να συγκεντρώσουν αθροιστικά παρά μόνο ποσοστό 22%.

O Van Der Bellen θα είναι έτσι αντίπαλος του ακροδεξιού Hofer στον 2ο γύρο των εκλογών στις 22 Μαίου. Ο Van Der Bellen – που κατάγεται από οικογένεια που βίωσε την προσφυγιά επί πολλές γενιές – συγκέντρωσε στο κρατίδιο της Βιέννης 32,7% (ήρθε πρώτος εκεί). Είναι οικονομολόγος, καθηγητής πανεπιστημίου και διετέλεσε επικεφαλής των Πράσινων της Αυστρίας το διάστημα 1997-2008.

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ευχόμαστε να αναδειχθεί πρώτος στον 2ο γύρο των προεδρικών εκλογών της Αυστρίας. Η Ευρώπη χρειάζεται έναν πράσινο πρόεδρο.

Posted on 25/04/2016 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top