ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ Κυκλάδες: Ο Νίκος Ασημομύτης από την (άλλη) Μύκονο επικεφαλής – Όλες οι υποψηφιότητες

Ο Νίκος Ασημομύτης είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις Κυκλάδες της εκλογικής συμμαχίας @ΠΡΑΣΙΝΟκαιΜΩΒ – όπου συμμετέχουν οι πράσινοι. Είναι ενεργός πολίτης στο νησί της Μυκόνου. Επέλεξε συνειδητά να επιστρέψει στο νησί και να ασχοληθεί με τις βιολογικές καλλιέργειες, την μικρή οινοποιία και τον εναλλακτικό, υπεύθυνο, βιώσιμο τουρισμό
Τα νησιά μας είναι σε μια μια κρίσιμη φάση αλλαγών που απειλούν το χαρακτήρα της νησιώτικης κοινωνίας, συμβάλλουν σε μεγάλη μεταβίβαση γης και περιουσιών και τείνει να ανατρέψει για πάντα το τοπίο και τα οικολογικά – πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους. Οι πράσινοι και η συμμαχία ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ με μια ισχυρή παρουσία τους στη Βουλή θα φέρνουν τα θέματα που απασχολούν τις νησιώτικες κοινωνίες στο κέντρο της πολιτικής συζήτησης, θα συμβάλλουν στον να ενσωματωθεί η νησιωτικότητα αλλά και η έννοια των οικολογικών αντοχών – της φέρουσας οικολογικής και κοινωνικής ικανότητας των νησιών σε όλες τις επιολογές, θα αγωνιστούν για να αναπτυχθούν οι αναγκαίες κοινωνικές και περιβαλλοντικές υποδομές που σήμερα σε μεγάλο βαθμό απουσιάζουν. Θα είναι πάντα στο πλευρό των πολιτών και φορέων που επιδιώκουν και αγωνίζονται για να είναι τα νησιά μας παράδειγμα οικολογικής σοφίας, ξεχωριστών τόπων, κοινωνικής υπευθυνότητας, διαφάνειας και αλληλεγγύης, κέντρα πνευματικής και πολιτιστικής δημιουργίας, εργαστήρια πράσινων λύσεων με ρίζες στο σοφό παρελθόν αλλά και στο συνειδητό μέλλον.
 
Η Μύκονος παρά τις προσπάθειες να παρουσιαστεί ως ένα νησί της διαφθοράς και της απάτης, διαθέτει ακόμα ισχυρές αντιστάσεις και έχει να αναδείξει αξιοθαύμαστες πρωτοβουλίες στον τομέα της διαφάνειας, του πολιτισμού, της ποιότητας ζωής, των υπεύθυνων επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Μάλιστα άτομα με ακεραιότητα και προσωπική υπευθυνότητα την πλήρωσαν συχνά όταν αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη διαφθορά είτε αποκάλυψαν παρόμοια φαινόμενα. 
Η άλλη όψη είναι αυτή της συγκάλυψης της διαφθοράς, όταν αφήνονται χωρίς βοήθεια από τις προϊστάμενες υπηρεσίες άνθρωποι που προσπαθούν να λειτουργήσουν μια υπηρεσία με τόσο καθοριστικό ρόλο την εποχή των κρίσεων (αξιών, κλιματικής, οικολογικής, υγειονομικής, οικονομικής, κοινωνικής). Συχνά οι παρανομίες καλύπτονται από την πολιτική ηγεσία στο “κέντρο”. Πέρα από τις πολιτικές ευθύνες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μαύρο χρήμα, στη Μύκονο – αλλά και σε πολλά άλλα τουριστικά νησιά – καταλύει συνειδήσεις και είναι επικίνδυνο για τους γνήσιους και υπεύθυνους επιχειρηματίες. Είναι μεγάλη πληγή για τα νησιά μας. 
Οι Πράσινοι και η συμμαχία ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ θα είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε για τα νησιά μας και τις νησιωτικές κοινωνίες, το φυσικό και πολιτιστικό μας πλούτο.
Το ψηφοδέλτιο μας στις Κυκλάδες, ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο:
– ΑΣΗΜΟΜΥΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Δημητρίου, Μύκονος
– ΜΑΓΚΑΝΑΡΗ ΕΛΕΝΗ του Ιωάννη, Σαντορίνη
– ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του Λάμπρου, Σύρος – Κύθνος
– ΒΕΝΙΟΥ ΑΡΓΥΡΩ ΜΑΡΙΑ του Γεωργίου, Σίφνος

Posted on 22/06/2023 in Άρθρα

Share the Story

Back to Top