Θέμα δημοκρατίας ο αποκλεισμός του Πράσινο και Μωβ στις εκλογές

Ήδη ο αποκλεισμός του Πράσινο & Μωβ αρχίζει να απασχολεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Καλούμε τους φορείς στην #Ελλάδα, όλο τον δημοκρατικό κόσμο και τα κόμματα καθώς και φορείς στην ΕΕ να πάρουν θέση.
Είναι ζήτημα δημοκρατίας και όχι τεχνικό ή τυπικό θέμα. Είναι πρόβλημα ανοργανωσιάς, έλλειψης κατάλληλης προετοιμασίας, προβληματικής πλατφόρμας και διαδικασίας και πολλών άλλων θεμάτων και ερωτημάτων που διερευνούμε. Τα θέματα αυτά όμως μετατρέπονται σε παράγοντα παραβίασης συνταγματικού δικαιώματος.
Κάποια τεχνικά θέματα επιλύθηκαν, πχ παράταση λειτουργίας της πλατφόρμας που διαφορετικά θα οδηγούσε σε αποκλεισμό πολύ περισσότερων κομμάτων.
Αν υπήρχε λοιπόν βούληση θα επιλύονταν και το τεχνικό πρόβλημα που οδήγησε στον αποκλεισμό του Πράσινο και Μωβ
Ο αιφνιδιαστικός και απρόσμενος αποκλεισμός της Συμμαχίας Πράσινο και Μωβ από την διαδικασία των εκλογών δεν είναι υπόθεση ενός κόμματος. Είναι απειλή για κάθε Έλληνα πολίτη.
Πρέπει όλοι να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
Δεν είναι δυνατόν η ικανότητα και η φιλικότητα ή μη της πλατφόρμας μιας ιδιωτικής εταιρείας να καθορίζει ποια κόμματα θα κατέβουν στις εκλογές, να υπαγορεύει αποφάσεις του Αρείου Πάγου και τις πολιτικές επιλογές του Ελληνικού Λαού.
Ο αποκλεισμός για τεχνικούς λόγους κομμάτων και ειδικά των 249 υποψηφίων του Πράσινου και Μωβ από όλη την ελληνική επικράτεια σε όλες τις 59 εκλογικές περιφέρειες αποτελεί καθαρή παραβίαση των δημοκρατικών και πολιτικών δικαιωμάτων, μετατρέπει ένα πρόβλημα προχειρότητας κι έλλειψης προετοιμασίας για τις εκλογές σε παράγοντα στέρησης του Συνταγματικού δικαιώματος συμμετοχής στις εκλογές.
Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών να λύσει άμεσα το θέμα του αποκλεισμού του ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ από τις εκλογές, προχωρώντας σε διορθωτικές κινήσεις, όπως ακριβώς έπραξε όταν συνειδητοποιήθηκε ότι αν τηρούνταν αυστηρά το χρονικό περιθώριο που είχαν τα κόμματα να υποβάλλουν κι επικυρώσουν τις υποψηφιότητες μέχρι τις 24.00 η ώρα του Σαββάτου 29 Απριλίου, πολλά κόμματα ΔΕΝ θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στις εκλογές λόγω των πολλών προβλημάτων που είχε τόσο η διαδικασία όσο και η πλατφόρμα.

Όλος ο δημοκρατικός κόσμος έχει χρέος να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία μας και το δικαίωμα να αποφασίζουν οι πολίτες και όχι απρόσωποι μηχανισμοί στις εκλογές. Ξεκινάμε κινητοποιήσεις στη χώρα μας και σε ευρωπαικό επίπεδο.

Να διορθωθεί τώρα ο αποκλεισμός του #ΠράσινοΜωβ από τις εκλογές. Είναι ζήτημα παραβίασης Συνταγματικού Δικαιώματος με δικαιολογία για τον αποκλεισμό ενός τεχνικού ζητήματος. Η έλλειψη κατάλληλης οργάνωσης οδήγησε στο δυστύχημα στα #Τέμπη. Κατά αναλογία, απουσία έγκαιρης προετοιμασίας για τις εκλογές οδηγεί σε σοβαρό θέμα με συνταγματική διάσταση, που εμπεριέχει και ζήτημα ανισότιμης αντιμετώπισης, αφού σε μια περίπτωση επιλύονται προβλήματα και στην άλλη όχι. Δείτε πιο κάτω…
Για την υποβολή υποψηφιοτήτων επιλέχτηκε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που διαχειρίζεται μια ιδιωτική εταιρία. Τι γίνεται όμως όταν με βάση τα προβλήματα της διαδικασίας και την απουσία σαφών διορθωτικών μηχανισμών για μια διαδικασία που ανοίγει πρώτη φορά και δεν υπάρχει κανείς για να λύσει τα προβλήματα που ανακύπτουν, η εταιρία είναι που εισηγείται τελικά στον Άρειο Πάγο την επιτυχή ή όχι υποβολή της διαδικασίας αίτησης συμμετοχής στις εκλογές;
Η πλατφόρμα είχε τεχνικά προβλήματα αφού έπρεπε να διορθωθούν πολλά στοιχεία σε εφορίες μέσα στο Σάββατο για να περάσουν οι υποψηφιότητες στην πλατφόρμα. Μετά οι υποψήφιοι έπρεπε να μπουν και να κάνουν την επιβεβαίωση ώστε να εγκριθούν.
Εμείς 24.00 το βράδυ της 29ης Απριλίου είχαμε ολοκληρώσει τη διαδικασία για 216 υποψηφιότητες. Αν λοιπόν ακολουθούσαν τη διαδικασία εμείς θα είμασταν τυπικά εντάξει αλλά πολλά άλλα κόμματα δεν είχαν ολοκληρώσει τη διαδικασία και κινδύνευαν με αποκλεισμό. Μεταξύ αυτών μάλλον και μεγάλα κόμματα. Φαντάζεστε να πηγαίναμε στις εκλογές χωρίς κάποιο από τα μεγάλα κόμματα επειδή δεν είχαν ολοκληρώσει την διαδικασία λόγω των προβλημάτων της διαδικασίας και της πλατφόρμας;
Αυτό το πρόβλημα οδήγησε λοιπόν στην παράταση της διαδικασίας και την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης ότι η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Κυριακή 30/4 για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπήρχαν.
Να σημειωθεί ότι το υπουργείο δεν είχε εκπαιδεύσει άτομα από τα κόμματα ούτε υπήρχαν σαφείς οδηγίες και όποιες υπήρξαν ήταν τελευταία στιγμή και ασαφείς. Επίσης δεν ήταν σαφές πώς ολοκληρώνονταν η διαδικασία ούτε υπήρχε κάποιο μήνυμα του στυλ η διαδικασία ολοκληρώθηκε ή πρέπει να προχωρήσετε στις επόμενες ενέργειες, όπως θα περίμενε κάποιος για μια τέτοια σοβαρή διαδικασία.
Όπως και όλα τα κόμματα συνεχίσαμε και εμείς να υποβάλλουμε τα στοιχεία κι άλλων υποψηφίων μέχρι τις 15.55 της 30ης Απριλίου, οπότε είχαν εγκριθεί 249 υποψηφιότητες μας για τις 59 περιφέρειες, παρά τα τεχνικά προβλήματα. ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΟΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΟΙ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ 249 ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ σε 59 περιφέρειες.
Καταθέτουμε και τα παράβολα που γίνονται φυσικά δεκτά, 37.000 ευρώ!
Περιμένουμε λοιπόν την έγκριση του Αρείου Πάγου και με έκπληξη ακούμε ότι έχουμε κοπεί λόγω μη έγκαιρης ολοκλήρωσης της διαδικασίας που ήταν πλήρως …ασαφής, γιατί δεν πατήθηκε κάπου ένα κουμπί, σύμφωνα με όσα μετέφερε στον Άρειο Πάγο ως εισήγηση η ιδιωτική εταιρία που έχει την ευθύνη της πλατφόρμας.
Από το πρωί σήμερα που διαβάσαμε το σκεπτικό τρέχουμε για να διορθωθεί το τεχνικό ζήτημα όπως έγινε και το Σάββατο το βράδυ.
Καταθέσαμε αίτηση στο Άρειο Πάγο, επιστολές στο Υπουργείο Εσωτερικών, άλλη αίτηση στο πρωτόκολλο του Υπουργείου διότι δεν μπορούμε να βρούμε τον αρμόδιο Γεν. Γραμματέα που είναι σε συσκέψεις για τις εκλογές αλλά εμάς μας παραπέμπει …στο πρωτόκολλο. Το κάνουμε φυσικά και αυτό. Αλλά ένα μείζον πολιτικό και συνταγματικής φύσης πρόβλημα δεν θα λυθεί με πρωτοκόλληση.
Ζητάμε να επιλυθεί ένα θέμα που θα οδηγήσει, αν δεν επιλυθεί, σε αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος. Προφανώς θα πάμε στο εκλογοδικείο για ανισότιμη αντιμετώπιση και αποκλεισμό, ίσως φτάσουμε και στο Στρασβούργο για το θέμα αυτό
Ένα έλασσον, τεχνικής φύσης πρόβλημα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που διαχειρίζεται μια ιδιωτική εταιρία, που δεν είχε προβλεφθεί διαδικασία για να διορθωθεί τυχόν πρόβλημα – τελικά δημιουργήθηκαν πολλά – οδηγεί σε μείζον πρόβλημα παραβίασης του Συνταγματικού Δικαιώματος του Πράσινο & Μωβ Πράσινο και Μωβ να συμμετάσχει στις #εκλογές2023.
Σας θυμίζει κάτι από την προχειρότητα στο δυστύχημα #τρένο, στο #Μάτι, στην #Ηλεία, στην #Εύβοια, στην #Μάνδρα και τόσα άλλα;

Posted on 05/05/2023 in Άρθρα

Share the Story

Back to Top