ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Η Ευρώπη αλλάζει και ζητάει προστασία των δικαιωμάτων των ζώων

  της Έφης Δόδουρα

υποψήφια ευρωβουλευτής των ΠΡΑΣΙΝΩΝ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ,

                                                       αγωνίστρια για τα δικαιώματα όλων των κατοίκων του πλανήτη

Οι Ευρωπαίοι αλλάζουν και γίνονται ολοένα και πιο ευαίσθητοι στα θέματα των ζώων (π.χ. άνοδος της χορτοφαγίας). Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να εναρμονισθεί με τα θέλω των πολιτών της και να στείλει σπίτι τους όσους τα αγνοούν, υπηρετώντας ατομικά ή πλουτοκρατικά συμφέροντα. Ειδικά στον τομέα των δικαιωμάτων των ζώων, η Ευρώπη έχει μακρύ δρόμο ακόμη να διανύσει. Ενδεικτικά αναφέρουμε το εμπόριο και λαθρεμπόριο άγριων ζώων, τη στείρωση / περίθαλψη αδέσποτων, τα πειράματα σε ζώα, τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων εκτροφής, τις μεταφορές ζώντων ζώων εκτροφής, τους ζωολογικούς κήπους και δελφινάρια, την αλιεία, το κυνήγι, τις γούνες, το Χαλάλ.

Μέχρι τώρα η Ε.Ε. είτε αγνοεί είτε υιοθετεί ημίμετρα για θέματα των ζώων. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Το Ευρωκοινοβούλιο δεν μπορεί πλέον να είναι μόνο ρυθμιστής οικονομικών θεμάτων αλλά να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του πολιτισμού – μεγάλο μέρος του οποίου είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τους πιο αδύναμους «συγκατοίκους» μας στον πλανήτη, τα ζώα.

Η Οικολογία  ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΑΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ πως θα προωθήσει και θα φέρει στο Ευρωκοινοβούλιο τις προτάσεις των Ελληνικών φιλοζωικών οργανώσεων, για όλα τα παραπάνω επιμέρους θέματα σχετικά με τα ζώα. ΤΩΡΑ είναι η κατάλληλη στιγμή να αντιστρέψουμε τις αθλιότητες του παρελθόντος, στέλνοντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανθρώπους που θα παλέψουν για τις αξίες μας, μακριά από μικρά και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα!

Posted on 24/05/2019 in Άρθρα

Share the Story

Back to Top