Ο Αμαζόνιος και οι κάτοικοί του απειλούνται από το καθεστώς της Βραζιλίας

Και στη Βραζιλία ο Υπουργός περιβάλλοντος Ricardo Salles θέλει να “απλοποιήσει την περιβαλλοντική νομοθεσία” για να προσελκύσει επενδύσεις στον … Αμαζόνιο. Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε ο Υπουργός …Περιβάλλοντος φαίνεται να ισχυρίζεται ότι χρειάζεται νομικό “πυροβολικό” για να προωθήσει τις αλλαγές περιβαλλοντικών νόμων και να παραπονιέται ότι για να περάσουν αυτές οι αλλαγές πρέπει “να παρακάμψουν το Κογκρέσο”. Λέει «Δεν χρειαζόμαστε το Κογκρέσο. Επειδή πράγματα που χρειάζονται το Κογκρέσο, με το χάος που υπάρχει εκεί, δεν πρόκειται να μπορέσουμε να τα περάσουμε”!
 
Η Βραζιλία καταγράφει χιλιάδες θύματα του κοροναϊού. Αυτή τη στιγμή που η προσοχή όλων είναι στραμμένη στα νοσοκομεία, ο Υπουργός …Περιβάλλοντος θεωρεί ότι είναι καλή στιγμή για αλλαγές στην …περιβαλλοντική νομοθεσία. 
 
Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι η καταστροφή του δάσους του Αμαζονίου έχει φτάσει στο πιο υψηλό σημείο των 11 τελευταίων χρόνων και μέσα στην πανδημία που πλήττει και τη Βραζιλία έχει καταγραφεί αύξηση της καταστροφής κατά 11% τους 4 πρώτους μήνες, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν.
 
Ο ίδιος ο Bolsonaro έχει καλέσει για “ανάπτυξη του Αμαζόνιου, για να αντιμετωπιστεί η φτώχεια” και κατηγορεί τις οργανώσεις και τα ΜΜΕ ότι τον δαιμονοποιούν άδικα. Αυτή την περίοδο διεξάγεται έρευνα για χειραγώγηση της αστυνομίας για προσωπικά του συμφέροντα, ενώ ο Υπουργός του για το Περιβάλλον κατηγορείται για εξυπηρέτηση συμφερόντων της Ένωσης Βιομηχανιών του São Paulo (20 December 2018)!
 
Όμως, δυστυχώς δεν είναι μόνο η Ελλάδα και η Βραζιλία που αποφάσισαν ότι πρέπει να μειώσουμε ….την γραφειοκρατία στα περιβαλλοντικά θέματα, αλλά και άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα ο Καναδάς. Η κυβέρνηση στην Alberta προσπαθεί να καταργήσει την νομοθεσία για το κάρβουνο (Coal Policy) που υπάρχει από το 1976 και η οποία απαγορεύει την εξόρυξη κάρβουνου από ανοικτά ορυχεία. Η τοπική κυβέρνηση θεωρεί ότι η κατάργηση των περιβαλλοντικών περιορισμών είναι απαραίτητη για να προσελκύσει νέες επενδύσεις!
 
Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΛΛΕΓΓΥΗ επιμένουν ότι μόνο ένα ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ μπορεί να σώσει το κλίμα και το περιβάλλον, να προωθήσει μια βιώσιμη ευημερία, να μειώσει τις ανισότητες και να εξαλείψει τη φτώχεια. Η προστασία του περιβάλλοντος και όχι η καταστροφή μου στηρίζουν τη ζωή.
 
#aposyre_to  @Άγρυπνοι Πολίτες / Agrypnoi Polites, #GoGreen #SOSBrazil

Posted on 25/05/2020 in Άρθρα

Share the Story

Back to Top