Έκθεση ακουαρέλας από την ΑΜΑΛΘΕΙΑ: “Ελληνικές Φυλές Ζώων – ένας κρυμμένος θησαυρός”

Η οργάνωση “ΑΜΑΛΘΕΙΑ”  (Amalthia – Δίκτυο Προστασίας Αυτόχθονων Αγροτικών ζώων) διοργανώνει έκθεση  “Ελληνικές Φυλές Ζώων – ένας κρυμμένος θησαυρός”,  με έργα του φιλέλληνα Αυστραλού ζωγράφου Jason Roberts, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων “Μελίνα” του Δήμου Αθηναίων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 7 Μαΐου 2022, στις 18.00. Θα ακολουθήσει κοκτέιλ

Θα παρουσιαστούν οι ελληνικές αυτόχθονες φυλές μέσα από ακουαρέλες και σκίτσα του διάσημου ζωγράφου Jason Roberts καθώς επίσης και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Διάρκεια Έκθεσης: 3 – 24 Μαΐου 2022.
Διεύθυνση: Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης Θησείο, Τ.Κ. 11851.
Στάση Μετρό: Κεραμεικός
‘Ωρες Λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 11:00-19:00, Σάββατο & Κυριακή 10:00-15:00. Δευτέρα κλειστά.

Η Ελλάδα έχει μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις παραδοσιακών αγροτικών φυλών και πληθυσμών ζώων της Ευρώπης.  Σε τρεις αποστολές ο Jason Roberts, σε συνεργασία με την Amalthia επισκέφθηκε πολλά αγροκτήματα και παραδοσιακούς βοσκότοπους δημιουργώντας μια εξαιρετική σειρά έργων με τις αυτόχθονες φυλές στον τόπο που εξελίσσονται επί πολλούς αιώνες.

Amalthia Network - Home | Facebook

Θα παρουσιαστεί, επίσης, ένα βιβλίο, εικονογραφημένο από τον Jason, ως οδηγός πεδίου, με τις ελληνικές φυλές, πολλές από τις οποίες είναι σπάνιες, ελάχιστα γνωστές και απειλούνται από την εκβιομηχάνιση της ζωικής παραγωγής. Το πρωτότυπο, δίγλωσσο βιβλίο: «Ελληνικές Φυλές Ζώων, Ένας κρυμμένος θησαυρός» / «Greek Domestic Breeds, A hidden treasure», εικονογραφημένο από τον Jason Roberts, αποτελεί έναν πλήρη επιστημονικό οδηγό για τις ελληνικές φυλές κατοικίδιων ζώων, που απευθύνεται  σε αναγνωστικό κοινό, εξειδικευμένο και μη. Το βιβλίο επιχειρεί να ξεναγήσει τον αναγνώστη στο ελληνικό αγροτικό τοπίο και στην ιστορία των κατοικίδιων ζώων στον ελληνικό χώρο, ενώ ταυτόχρονα περιέχει αναλυτικά ιστορικά, μορφολογικά, παραγωγικά και πληθυσμιακά στοιχεία για πάνω από 60 εγχώριες φυλές.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να προμηθευτείτε το βιβλίο επικοινωνείτε στα: email: amalthia.org@gmail.com, τηλέφωνο: +30 210 6540814

Το έργο χρηματοδοτείται από δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Φώτο (ΑΜΑΛΘΕΙΑ) : αίγα Καρύστου

Posted on 27/04/2022 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top