Σε μια εποχή που τα σκάνδαλα και η σκανδαλολογία για το θέμα των φαρμάκων και το χρηματισμό γιατρών δίνουν και παίρνουν, είναι περισσότερο από αναγκαίο να αναδειχθούν καλά παραδείγματα, γιατροί που εργάζονται έντιμα, ανιδιοτελώς και με διάθεση προσφοράς για το κοινό καλό, που βλέπουν τον ασθενή ως άνθρωπο που έχει ανάγκη κι όχι ως πελάτη.
Χαιρόμαστε που ο γιατρός Μισέλ (Μιχάλης) Αμμάρι είναι υποψήφιος μαζί μας για τις #Ευρωκλογές2019 με το ψηφοδέλτιο μας #ΠράσινοιΑλληλεγγύη. Είναι ένας τυπικός Έλληνας, ένας τυπικός Ευρωπαίος: γεννήθηκε στο Αμάν, σπούδασε και ζει στην Ελλάδα, είναι ένας γιατρός- πρώτα άνθρωπος – που τιμά τον όρκο του Ιπποκράτη, εργάζεται για την υγεία και το καλό όλων, φροντίζει να μειώσει τον πόνο των ανθρώπων.
Ο Μισέλ (Μιχάλης) ΑΜΜΑΡΙ του Ιακώβου είναι γιατρός. Γεννήθηκε στο Αμάν της Ιορδανίας, όπου και ολοκλήρωσε το Λύκειο και είναι μέλος πολυμελούς οικογένειας, με 2 αδελφούς και 7 αδελφές. Είναι παντρεμένος με την Καλλιρρόη Ροντογιάννη και έχει μια κόρη (24) χρονών τη Βιολέττα, απόφοιτη της Σχολής Επιστήμης της Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθηνών, που ειδικεύεται σε θέματα ΑΜΕΑ.
Το 1971 εγγράφηκε στα ειδικά Τμήματα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Το 1973 εγγράφηκε στο Ιατρικό Τμήμα της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και αποφοίτησε το 1979.
Το 1984 έλαβε την Ειδικότητα της Αναισθησιολογίας.
To 1985 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο (Msc) από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.
Το 1988 απέκτησε την Ελληνική υπηκοότητα και υπηρέτησε τη θητεία του.
Ο Μισέλ (Μιχάλης) ΑΜΜΑΡΙ είναι κάτοχος της Ειδικότητας της Κοινωνικής Ιατρικής από το 2000.
Από το σύνολο της θητείας του, τα τελευταία 25 χρόνια ασχολείται με την Διαχείριση του Πόνου και την Ανακουφιστική Φροντίδα. Διδάχθηκε την τέχνη της Διαχείρισης του Πόνου επί 12 μήνες στην πρώτη δομή για τον σκοπό αυτό στην χώρα μας, στην ΜΟΝΑΔΑ ΠΟΝΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΒΑΣ. ΧΕΙΜΩΝΙΤΣΗ-ΚΥΠΡΙΟΥ, που λειτουργούσε στο Γ.Ν.Α «Πατησίων» από το 1988.
Ο Μισέλ (Μιχάλης) ΑΜΜΑΡΙ εργάζεται τα τελευταία 6 χρόνια ως Επιστημονικός Υπεύθυνος του Τμήματος Διαχείρισης του Πόνου και της Ανακουφιστικής Φροντίδας στο ΓΟΝΚ «Οι Άγιοι Ανάργυροι.»
Δραστηριοποιείται σε κοινωνικές δράσεις μέσα από Μη- Κυβερνητικές Οργανώσεις.
Ο Ο Μισέλ (Μιχάλης) ΑΜΜΑΡΙ έχει βραβευθεί για το Επιστημονικό και κοινωνικό έργο του από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (2 φορές) και από το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Πατησίων».
#healthforall #υγεία #υγείαγιαόλους #κοινωνικήένταξη #socialinclusion