Ο Ιάσονας Πασχαλίδης – Γεροστεργίου υποψήφιος με ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στις ευρωεκλογές

Είναι μια γενιά μορφωμένη, δημιουργική. Έζησε την κρίση στο πετσί της. Πολλά άλλαξαν στη ζωή της. Τώρα προσπαθεί να επιβιώσει στη χώρα μας κάνοντας τα πάντα, συνήθως δουλειές που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο σπουδών. Ένα μεγάλο τμήμα της φεύγει στο εξωτερικό για να συνεχίσει τις σπουδές ή να εργαστεί σε αντικείμενα που έχουν περισσότερη συνάφεια με τις σπουδές. Το μέλλον είναι μπροστά της, το βλέπουμε ότι, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν και σε άλλες κοινωνίες, οι νέοι και οι νέες  “ανθίζουν” έξω, αναδεικνύουν τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις δεξιότητες, αναλαμβάνουν, συχνά, πρωταγωνιστικούς ρόλους στην έρευνα, σε κοινωνικές δραστηριότητες, σε οικολογικές δράσεις, σε επαγγελματικές πρωτοβουλίες.

Όμως, παραμένει ζητούμενο αυτή η γενιά να αποτελέσει και την κινητήρια δύναμη για τις αλλαγές που χρειάζεται η δική μας κοινωνία. Κάτι τέτοιο, όμως, απαιτεί κατάλληλες στρατηγικές και πολιτικές, η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για να μπορέσει να επιστρέψει αυτή η γενιά πίσω με τις ικανότητες που έχει αλλά και με την “σοφία” που απέκτησε.

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ δεν θέλουμε αυτή η πρώτη πραγματικά ευρωπαϊκή γενιά να είναι μια “χαμένη υπόθεση” για τη χώρα μας, δηλαδή να είναι “brain drain”. Θέλουμε η “φυγή” να έχει περισσότερο τον χαρακτήρα “κυκλοφορίας και απόκτησης επιπλέον ικανοτήτων” πριν οι νέοι και οι νέες επιστρέψουν δυναμικά στη χώρα μας. Δεν είναι μόνο θέμα να ξαναδούμε πολλά τουλάχιστον από τα παιδιά μας πίσω, είναι και μεγάλη πρόκληση για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας. Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ θέλουμε να επηρεάσουμε την πολιτική σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο ώστε να μπορέσουν οι νέοι και οι νέες – το μεγάλο αυτό κεφάλαιο μας – να ζήσουν καλύτερα αλλά και να μπολιάσουν τις εξελίξεις ΚΑΙ στη χώρα μας.

Η γενιά αυτή θα είναι το μέλλον και για την ελληνική κοινωνία, αν οι νέοι και οι νέες που φεύγουν “έξω”, μπορέσουν να μεταφέρουν “πίσω”, στην ελληνική κοινωνία, την εμπειρία τους και τις νέες αξίες που διαμορφώνουν σε ένα “διαφορετικό” περιβάλλον (θεσμικό, κοινωνικό, οικονομικό, αξιακό). Τότε θα είναι το μέλλον και για την κοινωνία μας. Το ίδιο ισχύει και για τους νέους και τις νέες που επιμένουν ακόμα να προσπαθούν στην χώρας μας (κόντρα σε εμπόδια και απουσία πολιτικών για τη νεολαία), μέσα από καινοτομίες και πρωτοβουλίες, κόντρα στην παθητικότητα και την απογοήτευση: πρέπει να διαμορφώσουμε μαζί ένα “γόνιμο περιβάλλον” ώστε να μπορέσουν να φτιάξουν τη ζωή τους αλλά και να επηρεάσουν τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις , ιδιαίτερα σε θέματα που έχουν μεγάλη σημασία για την κοινωνία μας.

Στο ψηφοδέλτιο μας έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στην συμμετοχή νέων ανθρώπων των οποίων η προσωπική  διαδρομή αποδεικνύει ότι έχουν κι απόψεις και δράση για κλιματική αλλαγή, διαχείριση περιβάλλοντος, ενεργειακή και οικολογική μετάβαση, κοινωνική καινοτομία, νέες αποτελεσματικές κοινωνικές δομές, κοινωνική επιχειρηματικότητα, κοινωνική δικαιοσύνη κ.ά. Η προσωπική στάση ζωής, ακόμα και η επαγγελματική διαδρομή των υποψηφίων μας επιβεβαιώνουν ότι δεν λέμε λόγια, αλλά οι πολιτικές μας προτάσεις γίνονται πράξη, είναι καθημερινή υπόθεση των υποψήφιων μας.

Χαιρόμαστε, λοιπόν, που ο Ιάσονας Πασχαλίδης – Γεροστεργίου είναι υποψήφιος μαζί μας στο ψηφοδέλτιο ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ για τις ευρωεκλογές 2019, είναι ένας από εμάς.

Ο Ιάσονας Πασχαλίδης – Γεροστεργίου είναι ένας τυπικός νέος, Μακεδόνας (γεννήθηκε στην Καβάλα), Έλληνας και Ευρωπαίος πολίτης ταυτοχρόνως. Είναι τυπικός εκπρόσωπος μιας γενιάς που μεγάλωσε σε μια εποχή που μπορεί κάποιος να ταξιδέψει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες χωρίς να χρειάζεται visa, σπουδάζει αντικείμενα που χρειαζόμαστε όσο τίποτα άλλο, ταξιδεύει για σπουδές και οικολογικές δράσεις, έχει διαπολιτισμική κουλτούρα, δραστηριοποιείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όχι μόνο στον τόπο όπου γεννήθηκε. Ο Ιάσονας συμμετέχει σήμερα σε μεταπτυχιακό (MSc), στο Πανεπιστήμιο Radboud του Nijmegen, της Ολλανδίας, στην Ανθρώπινη Γεωγραφία, με ειδίκευση σε “Συγκρούσεις, Εδάφη και Ταυτότητες”. Το 2014 – 2016 έκανε το μεταπτυχιακό του (MSc) στο Τεχνολογικό Επιστημονικό Ινστιτούτο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΜΑΤΕΧ), πάνω στην διαχείριση των υδατικών πόρων στη Μεσόγειο, με επίκεντρο τη διαχείριση του νερού σε συνθήκες λειψυδρίας. Είχε ολοκληρώσει, το 2014, τις σπουδές του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη Γαλλική Γλώσσα και Λογοτεχνία, με πτυχίο Γλωσσολογίας, Διδασκαλίας σύγχρονων γλωσσών, Γαλλική λογοτεχνία, Συγκριτική λογοτεχνία, Γαλλικό Πολιτισμό και Μετάφραση.

Όπως πολλά άτομα της γενιάς του είναι ευαισθητοποιημένος και κινητοποιείται για μια διαφορετική πολιτική που εστιάζει σε αλλαγές, προσφέρει λύσεις, συνδυάζει αξίες και όραμα με καθημερινές αλλαγές συμπεριφοράς. Έχει επίσης συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια, σεμινάρια και δραστηριότητες για την προώθηση της βιωσιμότητας στις ευρωπαϊκές δημόσιες συμβάσεις (Βρυξέλλες, Βέλγιο), “Κατάρτιση εκπαιδευτών στην εκπαίδευση ενηλίκων” (Ελευθερούπολη), “Ενεργές κοινωνικές πολιτικές και επαγγελματική αποκατάσταση, με έμφαση στην Κοινωνική Οικονομία” (Δράμα), “Σύνορα στην Περιβαλλοντική Διαχείριση και Διαχείριση Υδάτων” (πρόγραμμα Μαύρης Θάλασσας MIS-ETC 2666 STREAMS-2SUPPRESS-FIRES. Συγγραφέας περίληψης έκθεσης για μικρής κλίμακας συστήματα επεξεργασίας λυμάτων με φυσικά συστήματα, συν-συγγραφέας της περίληψης για τους ενήλικες “εκπαίδευση για την διαχείριση των υδάτων στο αστικό περιβάλλον”. Όπως εκατοντάδες χιλιάδες νέοι και νέες έχει συμμετάσχει σε πολλά προγράμματα Erasmus, σε διαπολιτισμικό περιβάλλον (Λετονία, Τουρκία, Πολωνία, Γερμανία, Ελλάδα). Γεννήθηκε το 1991 και είναι ενεργός πολίτης και πράσινος κοινωνικός ακτιβιστής από μικρή ηλικία. Συμμετέχει ενεργά στην Ομοσπονδία των Νέων Ευρωπαίων Πρασίνων (FYEG) και έλαβε μέρος στην πρόσφατη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στη Μαδρίτη για τις ευρωπαϊκές εκλογές. Μέλος και των Νέων Πρασίνων Ελλάδας, του οικολογικού κινήματος της Καβάλας, του Συνδέσμου Καταναλωτών Καβάλας, ενώ συνεργάστηκε με πολλές οργανώσεις νέων. Είναι πρώην μέλος των Οικολόγων Πράσινων από τους οποίους αποχώρησε (ήταν μάλιστα οργανωτικός υπεύθυνος για την Αν.Μακεδονία -Θράκη), καθώς και υποψήφιος με την περιφερειακή κίνηση “Οικολογία – Αλληλεγγύη” για την Αν. Μακεδονία – Θράκη.

Ο Ιάσονας Πασχαλίδης – Γεροστεργίου είναι ένας από εμάς.

Αγωνίζεται για μια καλύτερη Ευρώπη, για μια πιο δίκαιη, κοινωνική και οικολογική Ευρώπη. Είναι το δικό του σπίτι και δεν θα αφήσει να το καταστρέψουν όσοι μισούν την Ευρώπη. Είναι αγώνας για τη γενιά του, το μέλλον του, το κλίμα, τον πλανήτη

#Αυτή_τη_φορά_ψηφίζω στις #Ευρωεκλογές2019 για #Καλύτερη #Ευρώπη #ΠράσινοιΑλληλεγγύη #νεολαία #EuropeanGreens #FYEG #ΠράσινοΚύμα #GreenWave #youth #νεολαία #Καβάλα #Ελλάδα #Ολλανδία

Posted on 14/04/2019 in Δελτία Τύπου, Ευρωεκλογές 2019

Share the Story

Back to Top