Συγχαρητήρια στο HDP, να αφεθεί ελεύθερος ο ηγέτης του Demirtaş

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας στο κόμμα Peoples’ Democratic Party – HDP που κατάφερε να μπει στη Βουλή ξεπερνώντας το όριο του 10% που ισχύει στην Τουρκία, παρά τις επιθέσεις εναντίον του, τις συλλήψεις και δολοφονίες μελών του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ηγέτης του και υποψήφιος για την προεδρεία Selahattin Demirtaş ψήφισε στις φυλακές Edirne όπου κρατείτε για πάνω από 20 μήνες. Ο #Demirtaş οργάνωσε την καμπάνια του μέσα από τις φυλακές με μηνύματα στο Twitter, ποιήματα και άρθρα, ενώ απαντούσε σε ερωτήσεις μέσω των social media.

Το HDP συγκεντρώνει ότι πιο δημοκρατικό, φεμινιστικό, οικολογικό, αριστερό, φιλελεύθερο υπάρχει σήμερα στην Τουρκία και αποτελείται κυρίως από νέους ανθρώπους και σε μεγάλο ποσοστό γυναίκες που θέλουν δημοκρατία, ισότητα των φύλων, ανοικτή κοινωνία, ειρηνική επίλυση των διαφορών (και του κουρδικού), οικολογικές λύσεις, διάλογο και συνύπαρξη των λαών. Δεν είναι μόνο ένα κουρδικό κόμμα.

Πρόσφατα 75 ευρωβουλευτές (μεταξύ των οποίων πολλοί Πράσινοι) κάλεσαν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να θέσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στο κέντρο των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας
http://www.hdp.org.tr/…/bring-human-rights-to-the-cen…/11796

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ζητάμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πιέσει με όλα τα μέσα που διαθέτει για την απελευθέρωση των χιλιάδων κρατουμένων συνείδησης, όσων δεν διώκονται παρά μόνο για τις απόψεις και πεποιθήσεις τους, μεταξύ άλλων και του Selahattin Demirtaş εκ των ηγετών του κόμματος HDP

#Turkeyelections #Turkeyelections2018 #Seçim2018
#democracy #τουρκικέςεκλογές
Congratulation to @HDPenglish @hdpdemirtas for their victory Democracy will win, sooner or later

Posted on 27/06/2018 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top