Ένα στερνό αντίο στην Αθηνά Περαντινού που έφυγε πολύ νωρίς

Ένα στερνό αντίο στην Αθηνά Περαντινού. Πριν μερικές μέρες έφυγε για το μεγάλο ταξίδι. Μια μεγάλη απώλεια για τον άνδρα, τα παιδιά και τους οικείους της αλλά και για την Πάρο, το χώρο των οικολογικά ευαισθητοποιημένων πολιτών, του βιώσιμου τουρισμού, των ενεργών πολιτών.
Η Αθηνά λάτρευε τα ταξίδια, τη φύση, τη μουσική, την Πάρο. Ήταν μια δραστήρια επιχειρηματίας στον τουρισμό αλλά ταυτόχρονα και άνθρωπος που λάτρευε τη φύση και είχε κινητοποιηθεί τα τελευταία χρόνια σε θέματα βιωσιμότητας και ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών ήπιου τουρισμού, φέρουσα ικανότητα κάποιου τόπου.
Δραστηριοποιήθηκε για νέες πολιτικές για τον τουρισμό, για ευαισθητοποίηση των τουριστών, αλλά και εκπαίδευση όσων ασχολούνται με τον τουρισμό.
Ήταν μεγάλη τιμή που συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο μας ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ για τις ευρωεκλογές 2019.
Το 2010, σε συνεργασία με ειδικούς καθηγητές/συμβούλους από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και μια μικρή κοινότητα επιχειρηματιών της Πάρου ίδρυσε την ομάδα Innovaros που στόχος της ήταν η ανάπτυξη δεξιοτήτων στους επιχειρηματίες και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη χρήση αναδυόμενων τεχνολογιών και βιώσιμων πρακτικών για την προώθηση εκδηλώσεων, εμπορίου, ταξιδιών και τουρισμού στην Πάρο. Η πρώτη εκδήλωση ήταν το SmoothParos ένα διήμερο σεμινάριο το οποίο αφορούσε την χρήση της ψηφιακής καινοτομίας και της ηθικής βιωσιμότητας για την προώθηση νέων ευκαιριών και την δημιουργία πρωτοποριακών ηλεκτρονικών ταυτοτήτων και επιχειρήσεων και έπειτα ακολούθησαν άλλα δύο σεμινάρια το 2012 και το 2014.
Τα τελευταία χρόνια παράλληλα με το Perantinos Travel ασχολήθηκε με την διοργάνωση σεμιναρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων και ήταν ιδρύτρια και διευθύντρια της Ακαδημίας Τζαζ Πάρου και του Φεστιβάλ Jazz in Paros.
Το 2015 & 2016 διοργάνωσε στο νησί της επί δύο συνεχόμενα έτη σε συνεργασία με τον Δήμο Πάρου ημερίδα με θέμα Αειφόρος Ανάπτυξη και Τουρισμός για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους επαγγελματίες του τουρισμού και τους τοπικούς φορείς για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που απειλούν και απασχολούν το νησί της Πάρου. Στόχος, επίσης, ήταν να αναπτυχθεί διάλογος μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων με σκοπό την κατάθεση προτάσεων και την ανάληψη πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση μιας πιο αειφόρου ανάπτυξης για την προστασία και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Δυστυχώς Αθηνά έφυγες νωρίς.

Posted on 03/04/2022 in Άρθρα

Share the Story

Back to Top