Οι 42 υποψήφιοι/ες μας για τις ευρωεκλογές

 

Γκρίζο αυτοί; ΠΡΑΣΙΝΟΙ εμείς

“ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία”

 

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία παρουσιάζουμε τους 42 υποψηφίους και υποψήφιες που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές. Η επίσημη κατάθεση στον Άρειο Πάγο έγινε το Σάββατο, 3 Μαΐου 2014 από τους συν-προέδρους μας Νίκο Χρυσόγελο και Μαρία Καλλή-Πίνιου.

 

Το ψηφοδέλτιό μας:

 

Νεανικό: 10 από τους 42 υποψηφίους είναι κάτω των 35 ετών. Ίσως είμαστε το πιο νεανικό ευρωψηφοδέλτιο. Η σημερινή γενιά είναι η πιο μορφωμένη, η πιο καταρτισμένη, η πιο δημιουργική. Δεν θα επιτρέψουμε να μας καταδικάσουν στην ανεργία. Τώρα θα δείξουμε σε όλη την Ευρώπη την δύναμη που έχουμε. Κανείς δεν τους νομιμοποίησε να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Θα βρούμε τον τρόπο και θα πάρουμε πίσω το μέλλον που μας αξίζει.

 

Με άρωμα γυναίκας: Το 43% των υποψηφίων στο ευρωψηφοδέλτιό μας είναι γυναίκες – το μεγαλύτερο ποσοστό με διαφορά ανάμεσα σε όλα τα ευρωψηφοδέλτια. Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ δεσμευόμαστε από τις αρχές της ισότητας των φύλων και στην κοινωνία και την πολιτική.

 

Αντιπροσωπευτικό: Εκφράζουμε τον πλούτο της ελληνικής κοινωνίας και την πολυπολιτισμικότητά της. Συμμετέχουμε Έλληνες πολίτες, πολίτες από άλλες χώρες που ζουν και εργάζονται πολλά χρόνια στην Ελλάδα, νέοι που έχουν μεταναστεύσει αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και απόδημοι Έλληνες.

 

Κοινωνικό: Είμαστε κοινωνικά δραστήριοι πολίτες, με καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, που θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη, να διευρύνουμε τη δημοκρατία. Έχουμε οικολογική συνείδηση. Θέλουμε μια πραγματική ευρωπαϊκή ολοκλήρωση με ισοτιμία και ενίσχυση της αλληλεγγύης σε περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε περάσει από κομματικούς μηχανισμούς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαστε κοινωνικά και πολιτικά αδιάφοροι. Βασική επιδίωξή μας είναι να δώσουμε πολιτική φωνή σε όσους και όσες δεν έχουν λόγο σήμερα στην κοινωνία. Σε όσους σκέφτονται και συμπεριφέρονται διαφορετικά και κανείς δεν μπορεί να τους εκφράσει πολιτικά.

 

Πράσινο: Η λύση για την κρίση είναι η αειφόρος ανάπτυξη με επενδύσεις για τη δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας. Προτείνουμε ένα βιώσιμο, εναλλακτικό μοντέλο που θα μας βγάλει από την κρίση. Η οικονομική και κοινωνική κρίση συνδέεται άμεσα με την περιβαλλοντική και κλιματική. Η προστασία του περιβάλλοντος, μαζί με τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή, είναι προϋποθέσεις για μια βιώσιμη οικονομία. Είμαστε ενεργοί πολίτες με επαγγελματική, ακαδημαϊκή και κοινωνική δραστηριότητα σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την έρευνα και την καινοτομία. Συμμετέχουμε στο κίνημα της αλληλέγγυας, κοινωνικής και συνεργατικής οικονομίας, της προάσπισης των δημόσιων αγαθών, των ατομικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αγωνιζόμαστε ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό, τον κοινωνικό αποκλεισμό και τις διακρίσεις.

 

Πρόκειται για τους/τις:

 

Άκερμανς Μόνικα: Γεννήθηκε στην Ολλανδία και ζει στην Κρήτη από το 1991. Εργάζεται ως αρχιτέκτονας και έχει δυο κόρες. Από το 2001 είναι δραστήρια σε θέματα παιδείας και σχολείων ενταγμένων στην κοινότητα, μέσα από συλλόγους γονέων και δημοτικές επιτροπές. Είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων του Νομού Ηρακλείου, και μέλος της δημοτικής επιτροπής Αλλοδαπών και Μετανάστευσης του Δήμου Χερσονήσου. Στο λίγο ελεύθερο χρόνο που έχει, λατρεύει να κάνει ιππασία στην πανέμορφη φύση της Κρήτης.

 

Αχμέντ Μοάβια: Προσωπικότητα με διεθνή δράση στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταπολέμησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Δημοσιογράφος από το 1983 σε διάφορες εφημερίδες, είναι μέλος της Ένωσης Ξένων Δημοσιογράφων της Ελλάδας. Γεννημένος στο Σουδάν, ζει στην Ελλάδα πάνω από 30 χρόνια και είναι πατέρας τριών παιδιών. Είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών και ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Ελληνοσουδανικού Συνδέσμου Φιλίας και Τρίτο Μέλος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων.

 

Βαλάσης Μάνος: Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Αναλυτής Προγραμματιστής στο χώρο της διαδικτυακής διαφήμισης. Εθελοντής σε Ευρωπαϊκές Οργανώσεις Νεολαίας και Κοινωνίας των Πολιτών. Έχει διατελέσει Projects Director και στη συνέχεια Πρόεδρος της AEGEE-Europe / Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Φόρουμ, γραμματέας του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Πολιτών (ECF) και άμισθο μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Γενικού Γραμματέα Νέας Γενιάς. Ήταν εμπνευστής του project Νεανική Ανεργία/Εργασία της AEGEE-Europe και στη συνέχεια του Ευρωπαϊκού Σχολείου Επιχειρηματικότητας.

 

Βαλαώρα Γεωργία (Τζώρτζια):Μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές σε θέματα περιβάλλοντος. Πολυετή επαγγελματική εμπειρία σε πολυάριθμους διεθνείς επιστημονικούς και περιβαλλοντικούς οργανισμούς και ευρωπαϊκά όργανα. Επισκέπτρια καθηγήτρια στα εκπαιδευτικά ιδρύματα Hellenic American University, Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, Πανεπιστήμιο του Κάλιαρι, Σαρδηνία, Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ερευνήτρια για το διεθνές τμήμα της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF και το TRAFFIC Europe σε θέματα ελέγχου του εμπορίου απειλούμενων ειδών. Επικεφαλής του WWF International με ευθύνη την ίδρυση του WWF Ελλάς. Πρώην διευθύντρια της WWF.

 

Βολιώτη Ζωή: Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1984. Απόφοιτη του Τμήματος Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, με μεταπτυχιακό στις Περιβαλλοντικές Σπουδές και την Επιστήμη της Αειφορίας, από το Πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας. Εργάζεται από το 2012 στις Βρυξέλλες σε εταιρία για την υπεύθυνη και αξιόπιστη περιβαλλοντική επικοινωνία. Ιδρυτικό μέλος της ΚΟΙΝΣΕΠ που εκδίδει το δίγλωσσο ηλεκτρονικό περιοδικό ARTIVIST που προβάλλει τις ιδέες και το έργο δημιουργικών ανθρώπων με κοινωνικές και περιβαλλοντικές ευαισθησίες.

 

Γκολιομύτη Αναστασία: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Είναι λογίστρια και μητέρα δύο παιδιών. Δραστηριοποιείται σε περιβαλλοντικές οργανώσεις από το 1989, αλλά και σε άλλες συλλογικότητες με πολιτιστική, αθλητική και κοινωνική δράση. Είναι εθελόντρια της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας από το 1995. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει επίσης σε ποικίλες δράσεις στο Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο. Παράλληλα δραστηριοποιείται στους Συλλόγους και στην Ένωση Γονέων στα σχολεία των παιδιών της για το άνοιγμα του σχολείου στην κοινότητα και σε εκπαιδευτικά θέματα με αιχμή στη διαφορετικότητα και την ένταξη στην κοινότητα.

 

Γρέδης Πάνος: Γεννήθηκε στο Νέο Σούλι Σερρών. Από το 2008 είναι εκπρόσωπος του “Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου” στις Βρυξέλλες. Έχει εργαστεί στο Υπουργείο Οικονομικών για διεθνή οικονομικά θέματα, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την διεύρυνση και στη Γενική Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Λουξεμβούργο (υποτροφία Schuman). Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στην Πάντειο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία, στην Ελλάδα και στο Βέλγιο σε Δημόσια Διοίκηση, Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές. Δραστηριοποιείται σε περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και αθλητικές συλλογικότητες.

 

Δασενάκης Μάνος:Καθηγητής Χημείας Περιβάλλοντος – Ωκεανογραφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος επί σειράν ετών του Συλλόγου Ελλήνων Ωκεανογράφων. Επίσης πρόεδρος επί σειρά ετών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ωκεανογραφικών Ενώσεων. Σημαντική πολυετής ερευνητική δουλειά πάνω στη θαλάσσια ρύπανση, τον περιβαλλοντικό έλεγχο και την σωστή διαχείριση στον Ελληνικό και Μεσογειακό θαλάσσιο χώρο. Τακτικό μέλος της Επιτροπής ‘’Χημεία και Περιβάλλον’’ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καθαρής και Εφαρμοσμένης Χημείας (I.U.P.A.C.). Ιδρυτικό μέλος της Περιβαλλοντικής οργάνωσης “ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS”.

 

Δασκαλάκη Ειρήνη: Γεννήθηκε στην Αθήνα. Πτυχίο κοινωνιολογίας από Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Salerno Ιταλίας. Υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα μουσικών σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Διπλωματούχος ξεναγός και πολύγλωσση. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική και σπούδασε πιάνο και φωνητική μουσική. Έχει εμφανιστεί σε πολλές παραγωγές της τηλεόρασης, αλλά και σε θέατρα, φεστιβάλ και μουσικές σκηνές, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ παρουσίαζε εκπομπή στο κρατικό ραδιόφωνο με τίτλο «Συνδικάτο Ονείρων».

 

Δημοπούλου Ευγενία:Γεννήθηκε στην Γερμανία και σπούδασε στην Κρατική Τεχνική Σχολή ΜΑΝΝΗΕΙΜ. Επέστρεψε και ζει μόνιμα στην Ελλάδα, στην Μαρωνεία Ροδόπης και είναι μητέρα δύο παιδιών. Είναι ιδρυτικό μέλος του γυναικείου συνεταιρισμού SYNAXIS με έδρα την Μαρωνεία Ροδόπης, μιας επιχείρησης χειροποίητων και παραδοσιακών προϊόντων ποιοτικής διατροφής. Η SYNAXIS δημιουργήθηκε ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία και αποτελεί πρότυπο λειτουργίας εν μέσω της κρίσης. Από το 2013 έως σήμερα έχει κοινωνικό παρεμβατικό ρόλο και στόχο την ανάδειξη της περιοχής.

 

Εσμάουι Ευτύχιος-Νάσσερ: Γεννήθηκε το 1985 στον Βόλο. Οικονομολόγος, απόφοιτος Νομικών-Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, με σημαντική δουλειά και δράση σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας του περιβάλλοντος. Ιδρυτικό μέλος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Βόλου. Σήμερα συνεχίζει σπουδές στη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με κατεύθυνση τον Τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Ποινικό Δίκαιο. Εκπρόσωπος της Ελληνικής Συμμετοχής στο Παγκόσμιο Μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών (Νέα Υόρκη).

 

Ζιάκου Ελεάνα:Γεννήθηκε το 1978 στο Αργυρόκαστρο. Απόφοιτη του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου, του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Τιράνων και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (LLM) στο Δίκαιο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από το Καθολικό Πανεπιστήμιο του Leuven (Βέλγιο). Συμμετέχει ενεργά σε εκδηλώσεις που σχετίζονται με την ενέργεια και το περιβάλλον. Είναι μέλος του Ελληνικού Πολιτιστικού Συνδέσμου Βρυξελλών “Κύκλος” και έχει ενεργή συμμετοχή σε θέματα πολιτιστικού και διαπολιτισμικού ενδιαφέροντος. Ασχολείται επαγγελματικά με τη μετάφραση λογοτεχνικών έργων.

 

Ζουμπουλίδης Χρήστος: Νομικός του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ και συστηματική ενασχόληση με υποθέσεις μεταναστών και αιτούντων άσυλο. Ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης “Φίλοι του Περιβάλλοντος” στην Πιερία και συντονιστής σε κινήματα για την προστασία του Ολύμπου. Ενεργό μέλος στις κοινότητες Ελεύθερου Λογισμικού και στα κινήματα για τα Ψηφιακά Δικαιώματα. Οργανωτικό μέλος της πρωτοβουλίας www.antipoverty.gr για την καταπολέμηση της φτώχειας και την εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών στην Ευρώπη. Συντονιστικό μέλος στην Πρωτοβουλία για το Βασικό Εισόδημα.

 

Θεοδωρικάκου Όλγα: Γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα με καταγωγή από τη Λακωνική Μάνη. Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Σπουδές. Δραστηριοποιείται στο χώρο της κοινωνικής πολιτικής, κοινωνικής ένταξης και κοινωνικής οικονομίας. Συντονίστρια Έργων στη ΜΚΟ “ΚΛΙΜΑΚΑ” και στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό “Κλίμαξ plus”. Εκπρόσωπος των φορέων σε διεθνή, ευρωπαϊκά και εθνικά όργανα και φορείς. Διεξαγωγή και συγγραφή μελετών και ερευνών στα πεδία της κοινωνικής πολιτικής και της πολιτικής της υγείας, όπως η κοινωνική οικονομία, η έλλειψη στέγης, στρατηγικές πρόληψης της αυτοκτονίας, οι επιπτώσεις της κρίσης, η ενδοοικογενειακή βία κ.λ.π..

 

Θεοδωρόπουλος Χρίστος: Σύμβουλος για θέματα Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Μεταναστευτικού και Προσφυγικού Δικαίου. Διευθύνων Σύμβουλος στη Xenios Dias International Refugee Services, διεθνή κοινωνική ένωση με αντικείμενο τη συμβολή στην διεθνή προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την κοινωνική ένταξη στην Ευρώπη. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και του Πανεπιστήμιου Νατάλης, Ντέρμπαν Νοτίου Αφρικής, με διδακτορικό από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και σπουδές στο Trinity College, Δουλβίνο. Έχει εργαστεί στον ΟΗΕ στη Αφρική και σε αρκετές αποστολές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

 

Κάβουρας Δημήτρης:Γεννήθηκε το 1979 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Διετέλεσε ενεργό μέλος της Νεολαίας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού. Ιδρυτικό στέλεχος του Αιγυπτιακού Ιδρύματος για τη Νεολαία και την Ανάπτυξη. Από τους πρωταγωνιστές των διαδηλώσεων της Αραβικής Άνοιξης. Εργάζεται στη Διεύθυνση Προγραμμάτων του Ιδρύματος Ευρω-Μεσογειακής Συνεργασίας για τον Διαπολιτισμικό Διάλογο “Anna Lindh”. Με σπουδές στην Αραβική Ακαδημία Επιστημών, με μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα Ανάπτυξης με Εμπειρία Εργασίας, Πολιτισμού και Διαφορετικότητας, Κουλτούρας της Ειρήνης κα. Μέλος Περιβαλλοντικών Ομάδων.

 

Καλαθά Χριστίνα:Γεννήθηκε στην Μελβούρνη Αυστραλίας. Από το 1997 ζει στην Τρίπολη. Σπούδασε Δασολογία στο Α.Π.Θ. και ολοκληρώνει το Μεταπτυχιακό της στη «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος», στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Έχει αναπτύξει επαγγελματική δραστηριότητα σε ευρύ φάσμα αντικειμένων, τον προγραμματισμό, διαχείριση και υποστήριξη υλοποίησης δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων, έχει εργαστεί ως δασολόγος, ενώ από το 1998 μέχρι το 2004 εργάστηκε στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Παρέχει υπηρεσίες συμβούλου σε φορείς του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης αλλά και στον ιδιωτικό τομέα.

 

Καλλή-Πίνιου Μαρία: Δερματολόγος, με διεθνή δράση σε θέματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποκατάστασης θυμάτων βασανιστηρίων. Διετέλεσε συντονίστρια των ιατρικών ομάδων του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Κέντρων Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συνελήφθηκε και εξορίστηκε στη Γυάρο. Δίδαξε στο New Jersey State University Rieutgers ως επισκέπτης καθηγητής καθώς και στο Πανεπιστήμιο των Φιλιππίνων. Τώρα διδάσκει στο Μάστερ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «αντιμετώπιση διεθνών κρίσεων υγείας».

 

Καντίρ Ριζγκάρ:Γεννήθηκε στη Σουλεϊμανίγια (Κουρδιστάν – Ιράκ). Είναι Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Μοσούλης. Το 1996 αναγκάστηκε να καταφύγει στην Ελλάδα ως πολιτικός πρόσφυγας και το 2007 του απονεμήθηκε η ελληνική υπηκοότητα. Είναι κάτοχος τίτλου εκμάθησης ελληνικών για αλλοδαπούς από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται ως διερμηνέας. Έχει αναπτύξει εθελοντική και κοινωνική δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Επιτροπής Κούρδων Προσφύγων του Ιράκ.

 

Κάππας Νίκος: Γεννήθηκε στη Μελβούρνη και μετανάστευσε στην Ελλάδα το 1980. Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές του, ξεκίνησε να εργάζεται στην τουριστική βιομηχανία. Στη νήσο Κω, όπου και ζει, συμμετείχε στον Ερυθρό Σταυρό και σε διάφορες περιβαλλοντικές ομάδες. Έχει παρακολουθήσει ουκ ολίγα σεμινάρια επάνω στο θέμα του οικοτουρισμού και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Παράλληλα το 2000 ξεκίνησε την μουσική του σταδιοδρομία ως τραγουδοποιός και στιχουργός , όπου μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε 5 δισκογραφικές δουλειές. Δραστήριος σε περιβαλλοντικά θέματα και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την “Νησιωτική Ανατροπή Ν. Αιγαίου”.

 

Καστρινάκη Ρούλα: Χανιώτισσα της παλιννόστησης, πολύγλωσση και μητέρα δύο παιδιών. Ασχολείται με τον οικοτουρισμό στους πρόποδες του Ψηλορείτη. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Παρίσι και στη Φραγκφούρτη, και οικολογία στις κρητικές χαλέπες και θάλασσες. Επίσης φιλοσοφία της επιβίωσης σε κύκλους αυτοεξόριστων της χούντας και διεθνισμό στην «Εργατική Βάση» της Σιτροέν και στο πολυεθνικό στέκι μεταναστών της Φραγκφούρτης. Μαχόμενη οικολόγος, μέλος της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων από το 1992, με καθημερινούς αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς και την κοινωνική δικαιοσύνη. Γράφει ποίηση.

 

Κονιόρδου Λυδία:Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ως ηθοποιός έχει σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό της και ως σκηνοθέτης έχει ανεβάσει πολυάριθμα έργα σύγχρονου και κλασσικού ρεπερτορίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει διατελέσει καλλιτεχνική διευθύντρια στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, το Κέντρο Μουσικού Θεάτρου του Βόλου και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας. Έχει διδάξει υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, το Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ., και στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών.

 

Κυμπουρόπουλος Στέλιος: Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα και αποφοίτησε ως αριστούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάνει την ειδίκευσή του στην Ψυχιατρική. Ολοκλήρωσε πρόσφατα τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας – Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών. Είναι τετραπληγικός και δραστήριος σε θέματα Ανεξάρτητης Διαβίωσης. Από το 2008-2010 ήταν πάρεδρο μέλος στη Μονάδα Προσβασιμότητας του Πανεπιστημίου Αθηνών εκπροσωπώντας τους Φοιτητές με Κινητική Αναπηρία. Με αντικείμενο τη ζωή του, δημιουργήθηκε το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με λένε Στέλιο».

 

Λεμπέση Κάτια: Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Εκπαίδευση στο Goddard College στο Vermont των ΗΠΑ, ένα μικρό προοδευτικό κολλέγιο με οικολογικό προσανατολισμό. Στην μεταπολίτευση ενεργοποιήθηκε στο γυναικείο κίνημα. Ίδρυσε τις εκδόσεις Κύτταρο που εξέδωσαν τα πρώτα φεμινιστικά βιβλία στην Ελλάδα. Το 1985 απέκτησε τις Εκδόσεις Κέδρος τις οποίες διευθύνει μαζί με τον σύζυγό της μέχρι σήμερα. Είναι πολύ δραστήρια στον οικολογικό χώρο.

 

Λιβάνιος Σταύρος: Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι αναισθησιολόγος, με εξειδίκευση στην Παιδιατρική Αναισθησία και στην Εντατική Θεραπεία Βρεφών, Παιδιών και Εφήβων. Έχει διδακτορική διατριβή, δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά και σημαντική επιστημονική δράση. Έχει διατελέσει Συντονιστής Διευθυντής του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης» και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου. Έχει υπηρετήσει στα Δ.Σ. της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αλγολογίας (και ως πρόεδρος) και έχει συντονίσει για πολλά έτη τα μετεκπαιδευτικά μαθήματα των Εταιρειών αυτών.

 

Λόης Νίκος:Δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Κορίνθου από το 1995 και μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου από το 2011 έως και τον Φεβρουάριο του 2014. Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ». Ασχολείται με την αυτοδιοίκηση από το 1994, έχει εκλεγεί τρεις φορές Δημοτικός Σύμβουλος. Τώρα Δημοτικός Σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Είναι ιδρυτικό μέλος του Κινήματος Ενεργών Πολιτών Λουτρακίου. Πατέρας δύο παιδιών.

 

Μακρής Παναγιώτης: Μηχανολόγος Μηχανικός από τα Καστέλλια Φωκίδας. Μελισσοκόμος – Βιοκαλλιεργητής. Μέλος της “Κίνησης για τη Σωτηρία της Γκιώνας” από το 2008 με πλούσια δράση κατά των ανεξέλεγκτων Μεταλλευτικών Εξορύξεων Βωξίτη. Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος του Τ/Δ Καστελλίων με το συνδυασμό “Πολίτες στο Προσκήνιο” τόσο το 2010 όσο και το 2014. Εξασκεί ακόμα το επάγγελμα του Μηχανολόγου Μηχανικού – Ελεύθερου Επαγγελματία στη Λαμία.

 

Μεταξά Κυριακή:Γεννήθηκε το 1983 στην Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το τμήμα Αρχιτεκτονικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και ολοκλήρωσε το διεπιστημονικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε θέματα ενεργειακών συστημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Εργάζεται ως αρχιτέκτονας – ελεύθερος επαγγελματίας και ενεργειακός επιθεωρητής κτιρίων. Ερευνητικό έργο σε σχέση με τον αστικό πολεοδομικό σχεδιασμό, τον δημόσιο χώρο και τον δημόσιο βίο. Εθελοντική δράση σε θέματα πολιτισμού σε Ελλάδα και Ιταλία. Δράσεις υποστήριξης αστέγων. Ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Ιστορίας Αμπελοκήπων. Μέλος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης.

 

Μπονατάκης Μιχάλης: Κατάγεται από την Κίσσαμο του νομού Χανίων από αγροτική οικογένεια. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και εργάζεται ως καρδιολόγος ελεύθερος επαγγελματίας στην Κίσσαμο. Ασχολείται με την προληπτική ιατρική στον τομέα των καρδιαγγειακών νόσων. Έχει συμμετάσχει στο φοιτητικό κίνημα 1973-1979 και στο κίνημα ειρήνης με στόχο την κατάργηση των πυρηνικών εξοπλισμών και την απομάκρυνση των ξένων στρατιωτικών βάσεων από την Κρήτη. Συμμετέχει στο οικολογικό και στο αυτοδιοικητικό κίνημα.

 

Μποφιλίου Ναταλία: Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από Σέριφο. Είναι μητέρα δύο παιδιών. Αποφοίτησε από τη Σχολή Δοξιάδη και τώρα είναι μαθήτρια νυχτερινού Ε.Π.Α.Λ. ενώ παράλληλα παρακολουθεί Επιμορφωτικά Σεμινάρια σε Θέματα Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Οικονομίας. Ιδρυτικό μέλος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ «αλλ.α.ζω αλληλεγγύη ανάγκη ζωής», καθώς επίσης και του Συλλόγου «Φίλοι του Πάρκου Α. Τρίτση». Ενεργό μέλλος του κινήματος «χωρίς μεσάζοντες». Υποψήφια με τον περιφερειακό συνδυασμό “Παρέμβαση στην Αττική – Δημοκρατική Οικολογική Κίνηση”.

 

Νόλλας (Αθανάσιος) Καμίλο:Γεννήθηκε στο Παρίσι με καταγωγή από τη Βοβούσα Ιωαννίνων. Σπούδασε την τέχνη της φωτογραφίας σε Λιέγη, Λυών και Αθήνα. Παράλληλα με την προσωπική του εργασία, από το 1992 εργάζεται ως Freelance φωτογράφος και ως δάσκαλος φωτογραφίας, με βάση την Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις και έργα του περιλαμβάνονται σε πολλές συλλογές (Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Μουσείο Καπνού Καβάλας, Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, Μουσείο Λαϊκής Τέχνης) και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Ελβετία, Αγγλία και Βέλγιο. Είναι μέλος της “Κίνησης για την προστασία του Αώου” και της ομάδας phasma2 από το 2011.

 

Παναγιωτοπούλου Μαρία:Γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Οικολογίας του Πανεπιστημίου Lund στη Σουηδία και στο τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ με αντικείμενο τη Διαχείριση Προστατευόμενων Περιοχών και ειδών της Ορνιθοπανίδας. Εργάζεται ως Ορνιθολόγος και έχει σημαντική επιστημονική δουλειά και δράση σε θέματα προστασίας υγροτόπων, καταγραφής και προστασίας της ορνιθοπανίδας και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Είναι μέλος της Eλληνικής Oρνιθολογικής Eταιρείας.

 

Παπαχρήστου Σοφία: Γεννήθηκε και ζει στο κέντρο της Αθήνας. Σκηνοθέτης και παραγωγός, με πολλά βραβεία. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθήνας, πολύγλωσση, εργάστηκε αρχικά ως νομικός σύμβουλος και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, ως μεταφράστρια και διερμηνέας. Απόφοιτος στη συνέχεια της Σχολής Σταυράκου ως σκηνογράφος, με μεταπτυχιακές σπουδές σε σκηνοθεσία-σενάριο στο πανεπιστήμιο COLUMBIA της Νέας Υόρκης. Μεταξύ άλλων σκηνοθέτης και παραγωγός της ταινίας “Κοινωνική οικονομία, η εναλλακτική λύση”. Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και εταιρικό μέλος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών.

 

Προβόπουλος Ηλίας: Γεννήθηκε στη Λαμία και μεγάλωσε στη Μεγάλη Κάψη Φθιώτιδας. Από το 1980 ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως δημοσιογράφος. Δούλεψε για χρόνια στην Ελευθεροτυπία, σήμερα ασχολείται αποκλειστικά με την έρευνα στην επαρχία και ιδιαίτερα της σχέσης ανθρώπου – φύσης, καθώς και με σχετικά ζητήματα της επικαιρότητας. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά τόσο της Αθήνας όσο και της περιφέρειας και έχει εκδώσει μέχρι σήμερα βιβλία που έχουν ως θέμα την ελληνική ύπαιθρο και τους ανθρώπους της.

 

Ρικανιάδης Νίκος:Γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά, κατάγεται από τη Χίο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε μηχανικός αεροσκαφών και εργάστηκε στον κλάδο του εμπορίου βιομηχανικών εξοπλισμών. Το 2005 άφησε την Αθήνα και μετακόμισε στα Αρμόλια της Χίου για να ασχοληθεί με την καλλιέργεια της μαστίχας, την αγροτική επιχειρηματικότητα και την κοινωνική οικονομία. Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Χίου, Πρόεδρος του συνεταιρισμού μαστιχοπαραγωγών Αρμολίων Χίου, αντιπρόσωπος στη Γ.Σ. της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και μέλος σε τοπικό δίκτυο ανταλλακτικής οικονομίας.

 

Σκουλίδη Σοφία: Είναι ζωγράφος, ενδυματολόγος και σκηνογράφος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στην Αθήνα, γραφικές τέχνες στη σχολή Δοξιάδη και πατρονίστ-μοντελίστ στην Panscik. Από το 1987 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη. Είναι ενεργό μέλος του οικολογικού και του LGBTQ κινήματος. Είναι στην οργανωτική ομάδα του Greenwave Festival και στο διευρυμένο συντονιστικό του Οικόπολις – μια παράλληλη πόλη για την οικολογία και την κοινωνική αλληλεγγύη.

 

Σπηλιώτης Ανδρέας: Γεννήθηκε και ζει στην Πάτρα. Διατηρεί επιχείρηση στον κλάδο των ποτών συνεχίζοντας την παράδοση μιας οικογενειακής επιχείρησης από το 1907. Έχει μακροχρόνια συμμετοχή σε κοινωνικά κινήματα και οργανώσεις για το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία του καταναλωτή, την ποιότητας ζωής και τον πολιτισμό. Υπήρξε για πολλά χρόνια υπεύθυνος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας της Διεθνούς Αμνηστίας. Διετέλεσε πρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Πολίτες Εν Δράσει από το 2004-2009. Από το 2009 ασκεί καθήκοντα Προέδρου στην Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ.

 

Σταμογιάννης Βασίλης:Γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1982. Πολιτικός σύμβουλος με μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο του Leuven, Βέλγιο και απόφοιτος του τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Συντονιστής του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων-ΔΕΠΠ και της Δράσης “Συμμαχία για το Νερό” και εθελοντής περιβαλλοντικών δράσεων. Ενεργό μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Φεντεραλιστών-UEF. Διετέλεσε Πρόεδρος των Νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών Ελλάδας και Γενικός Γραμματέας των Νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών-JEF-Europe στις Βρυξέλλες.

 

Στυλίδης Ιορδάνης:Γεννήθηκε στην Έδεσσα και αποφοίτησε από τη σχολή Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ. Κατέχει επίσης, το δίπλωμα Οικονομικών σπουδών του πανεπιστημίου Μακεδονίας. Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συγγραφέας και πολιτικός ακτιβιστής με συνεχή δημόσια παρουσία από το 1985. Διαμένει στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο και συχνά σε διάφορες πόλεις του πλανήτη, με στόχο τη διερεύνηση του τοπίου, των αναλυτικών χαρτογραφήσεων της πολυπολιτισμικότητας, την οπτική οργάνωση και το σημειωτικό-πολιτικό περιεχόμενο των εικόνων και των περιβαλλόντων της κοινής ζωής σε κοινότητες.

 

Τζένος Νίκος:Δικηγόρος στα Καλάβρυτα με πολύχρονη πορεία στην αυτοδιοίκηση και τον πολιτισμό. Έχει διατελέσει Νομαρχιακός Σύμβουλος Ν. Αχαΐας, Αντιδήμαρχος στο Δήμο Καλαβρύτων, Πρόεδρος στην Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης. Είναι ενεργός και μάχιμος σε ζητήματα μειονοτήτων, μεταναστών και προσφύγων, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινωνικού αποκλεισμού. Ως δικηγόρος συνεργάζεται με το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι και την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία σε υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αντισημιτισμού και προστασίας “άφωνων και αδύναμων” κοινωνικών ομάδων και πολιτών.

 

Φούντης Γιάννης:Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Ασχολείται με το digital marketing αλλά και με την μόδα. Σπούδασε πληροφορική και προγραμματισμό σε ιδιωτικές σχολές με υποτροφίες. Αναπτύσσει συνεχώς νέα project, συνεργάζεται με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον χώρο της μόδας και όχι μόνο αφού τα τεχνολογικά startup εδώ και 2 χρόνια του έχουν κλέψει το ενδιαφέρον. Ασχολείται με το δίκαιο εμπόριο αλλά και με την ενσωμάτωση κοινωνικών και οικολογικών κριτηρίων στην μόδα και τα ρούχα. Είναι επίσης, social media coordinator στην καμπάνια της Ομοσπονδίας Νέων Ευρωπαίων Πράσινων (FYEG) για τις Ευρωεκλογές.

 

Χρυσόγελος Νίκος: Ευρωβουλευτής των Πράσινων, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων. Επίσης σκιώδης εισηγητής για θέματα κοινωνικής συνοχής, περιφερειακής ανάπτυξης, περιβάλλοντος για τους Πράσινους στο Ευρωκοινοβούλιο. Εκλεγμένος με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ Περιφερειακός Σύμβουλος και Γραμματέας του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου. Χημικός – περιβαλλοντολόγος, ιδρυτικό μέλος μερικών από τις πιο σημαντικές περιβαλλοντικές οργανώσεις και πρωτοβουλίες στην Ελλάδα. www.chrysogelos.gr

 

Τα αναλυτικά βιογραφικά σημειώματα των υποψηφίων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα:www.prasinoi.gr

 

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία επιχειρούν την δημιουργική ανασύνθεση και ποιοτική αναβάθμιση του οικολογικού πράσινου χώρου, των κινημάτων αλληλεγγύης και της κοινωνίας των πολιτών. Στο ευρωψηφοδέλτιο των ΠΡΑΣΙΝΩΝ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία συμμετέχει και ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Ευρωπαίων Πράσινων, ο οποίος διαχώρισε τη θέση του από το παλιό σχήμα των Οικολόγων Πράσινων. Διάβασε τον απολογισμό του στο www.chrysogelos.gr

 

Με την ψήφο και την υποστήριξή σου θέλουμε να δημιουργήσουμε μια δυνατή ευρωκοινοβουλευτική ομάδα που θα αγωνιστεί για μια άλλη εναλλακτική και πράσινη οικονομία, για τη διεύρυνση της δημοκρατίας, την κοινωνική δικαιοσύνη και ευημερία.

 

Ψηφίζουμε στις ευρωεκλογές τους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία για να συνεχίσουμε στην ευρωβουλή τη δράση του ευρωβουλευτή μας Νίκου Χρυσόγελου, για μια πράσινη αλληλέγγυα κοινωνική οικονομία.

 

Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας! Ανατρέπουμε τις κυρίαρχες πολιτικές στην Ευρώπη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.prasinoi.gr, e-mail: info@prasinoi.gr,τηλ: 210 3223867

facebook.com/prasinoitwitter.com/greensgr

 

Posted on 19/05/2014 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top