ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ για λύσεις στη Δυτική Μακεδονία

Την Δευτέρα 19 Ιουνίου ο συνεπικεφαλής του Πράσινο και Μωβ, Δομήνικος Χρυσίδης περιόδευσε σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Στόχος της περιοδείας η προώθηση της συμμαχίας, η επαφή με τα τοπικά στελέχη της συμμαχίας και η επικοινωνία με φορείς της περιοχής για την προώθηση των προτάσεων της συμμαχίας για την περιφέρεια.

Ο κ. Χρυσίδης, μαζί με τους Λευτέρη Ιωαννίδη, υποψήφιο στην Π.Ε. Κοζάνης και Μιχάλη Πετράκο υποψήφιο στην Π.Ε. Καστοριάς, συναντήθηκαν με τους Δημάρχους Φλώρινας και Πρεσπών όπου συζητήθηκαν σημαντικά τοπικά ζητήματα και κυρίως αναδείχθηκε ο προβληματισμός για το γεγονός ότι η Ενεργειακή Κοινότητα που από κοινού συνέστησαν οι δυο δήμοι δεν βρίσκει χώρο στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να συνδέσει δυο φωτοβολταϊκά πάρκα για να καλύψει τις ανάγκες των δυο Δήμων, αλλά και ευάλωτων νοικοκυριών της περιοχής. Για τη συμμαχία Πράσινο και Μωβ η μετάβαση της περιοχής στην μεταλιγνιτική εποχή, για να μπορεί να είναι δίκαιη προϋποθέτει την επίλυση του σοβαρού προβλήματος της έλλειψης ηλεκτρικού χώρου για έργα εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού Ενεργειακών Κοινοτήτων.

Επόμενος σταθμός στην περιοδεία του κ. Χρυσίδη στην περιοχή, το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Κοζάνης όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Μητλιάγκα, με την παρουσία των υποψηφίων στην Π.Ε. Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη και Φανή Φτάκα – Τσικριτζή. Η στήριξη της τοπικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, η στροφή των χρηματοδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης προς τις τοπικές επιχειρήσεις, αλλά και η ανάγκη για την εφαρμογή οδικού χάρτη για την άμεση έξοδο από τη γούνα, με παράλληλη εφαρμογή ενός σχεδίου παραγωγικής μετάβασης ήταν τα θέματα που έθεσαν ο κ. Χρυσίδης και οι εκπρόσωποι της συμμαχίας Πράσινο και Μωβ στην συνάντηση και στην γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε.

Την ερχόμενη Κυριακή στις 25 Ιουνίου, οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας θα έχουν την δυνατότητα να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια της συμμαχίας Πράσινο και Μωβ, ιδίως τώρα που η περιοχή καλείται να κάνει πράξη την δίκαιη μετάβαση είναι σημαντικό να υπάρχει στη Βουλή ισχυρή πράσινη και προοδευτική φωνή, με το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη και των επιταγών μιας πιο βιώσιμης οικονομίας. Ξεκινάμε με την παρουσία ενός αξιόλογου δυναμικού οικολογικών δυνάμεων στην περιοχή που έχουν αποδείξει διαχρονικά τον αξιόπιστο και τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο σχετικά με τα προβλήματα της περιοχής.

Posted on 21/06/2023 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top