ΚΥΝΗΓΙ και Βιοποικιλότητα

ΚYΝΗΓΙ και Βιοποικιλότητα
Ημερίδα για τη Ρυθμιστική Απόφαση για το κυνήγι, η οποία θα γίνει ζωντανά στην αίθουσα “Αντώνης Τρίτσης” (Ακαδημίας 50) αλλά και σε zoom και Youtube.

Είναι η πρώτη φορά, που ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως η Ρυθμιστική Απόφαση για το κυνήγι, που εκδίδεται κάθε Αύγουστο, αλλά και ο τρόπος που ασκείται γενικότερα η θήρα θα τεθούν σε δημόσια συζήτηση και τόσο έγκαιρα.
Η κλιματική κρίση με τις τεράστιες και ορατές πλέον επιπτώσεις στο περιβάλλον, οι καταστροφικές δασικές πυρκαγιές, που κάθε χρόνο γίνονται πιο εφιαλτικές, οι φονικές πλημμύρες, που μόνο το 2023 έπνιξαν 1.500.000 ζώα κάθε είδους, οι πολλές και μεγάλες παθογένειες στον τρόπο άσκησης της θήρας, δεν γίνεται να μη ληφθούν σοβαρότατα υπόψη στη νέα Ρυθμιστική του Αυγούστου .
Η αναγκαιότητα επιστημονικής πλέον προσέγγισης των παραπάνω στις σημερινές συνθήκες, όπου η προτεραιότητα -προς το συμφέρον όλων- θα είναι η προστασία της φύσης, είναι αδήριτη.
Σκοπός μας είναι όλα αυτά να συζητηθούν ανοιχτά στην Ημερίδα μας, η οποία θα καλυφθεί ζωντανά αλλά και σε zoom και Youtube, ώστε να μπορούν όλοι/ες να συμμετάσχουν ή να την παρακολουθήσουν.
Συν-διοργάνωση:
-«Πράσινοι-Οικολογία»
-ΝΕΜΕΣΙΣ Πανελλήνια Ομοσπονδία για το Περιβάλλον, τα Ζώα, το Αντι- Κυνήγι.
————–

Posted on 26/04/2024 in Άρθρα, Διάλογος-απόψεις, Δράσεις

Share the Story

Back to Top