Μαζί με Φώτη Πάλλα στο ευρωψηφοδέλτιο ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Ο Φωτης Παλλας που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο #ΠράσινοιΑλληλεγγυη για τις ευρωεκλογές του Μαΐου προέρχεται από την χώρο της #ανανεωτικής#αριστεράς. Στέλεχος του φοιτητικού κινήματος στα τέλη της δεκαετίας του 70 στο #Νομικό της Αθήνας καθώς και της οργάνωσης νεολαίας Β΄Πανελλαδικής, ο Φώτης παρέμεινε μέχρι σήμερα ένας αριστερός με ανανεωτικές, κοινωνικές αντιλήψεις, υπέρμαχος της δημοκρατίας, και των #ανθρωπίνων #δικαιωμάτων που δεν εξαργύρωσε τις #αξίες και τους #αγώνες του με κάποια θέση ή καρέκλα, όταν του προτάθηκε πολλές φορές.

Τώρα οι κοινές αξίες, η #κλιματική αλλαγή, καθώς και η κοινή προσέγγιση σε θέματα #δημοκρατίας και #κοινωνικής #αλλαγής συνέβαλλαν στην συνάντηση και συνεργασία για να χαράξουμε από κοινού νέα #μονοπάτια.

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ είμαστε ανοικτοί στο να βρεθούμε με όλους και όλες εκείνους και εκείνες που αν κι έχουν διαφορετικές αφετηρίες συγκλίνουμε σήμερα σε κοινές διαπιστώσεις:
– χρειαζόμαστε την #Ευρώπη και μας χρειάζεται, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια #καλύτερη #νέα #Ευρώπη,
– η #δημοκρατία είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν είναι λάστιχο να προσαρμόζεται στις ορέξεις ή τα μικροκομματικά συμφέροντα,
– τα #ανθρώπινα #δικαιώματα είναι για όλους κι όλες.
Και πολλά άλλα.

Όσο και αν λέει ότι είναι “ένας απλός δικηγόρος, ένας απόφοιτος της Νομικής”, σίγουρα σηματοδοτεί για πολλούς μια κοινωνική και δημοκρατική αριστερά του ήθους και της προσφοράς, μια πολιτική αντίληψη που έχει ανοικτά μάτια και αυτιά στα σύγχρονα ζητήματα – #κοινωνικά#δημοκρατικά#οικολογικά. Δεν τα βάζει απλώς στον τίτλο ή σε συνθήματα για να ψαρέψει ψήφους (το ζήσαμε δυστυχώς)

Γι αυτό συναντιόμαστε – όπως έγινε και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες – στον ευρύτερο πράσινο χώρο που μπορεί να περιλαμβάνει ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικές ιστορικές αφετηρίες αλλά που μπορούν να συμφωνήσουν σε προγράμματα. Και δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρίσκουμε αυτές τις συγκλίσεις αν αυτές βασίζονται σε αξίες και πολιτικές απόψεις, δημοκρατικό διάλογο και καλή διάθεση.

#withrefugees #socialinclusion #Greece #agaist_rasicm #social #volunteers#health #Greece #Athens
#PrasinoiGR #ΠράσινοιGR #ΠράσινοιΑλληλεγγύη #IamEuropean #thistimeimvoting #EuropeanPaliament #WAD2019 #Μετανάστες #Πρόσφυγες #δημοκρατία #πολιτική #πράσινοκύμα

Posted on 29/03/2019 in Δελτία Τύπου, Ευρωεκλογές 2019

Share the Story

Back to Top