Ο Ν. Χρυσόγελος συμμετέχει στη γιορτή ανταλλαγής σπόρων στο Σκουντέρι Ευβοίας την Κυριακή 3 Μαϊου

 

Την Κυριακή, 3 Μαΐου 2014, ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Πράσινων και εκ νέου υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο ΠΡΑΣΙΝΟΙ- Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία θα βρίσκεται στην Εύβοια, προκειμένου να συμμετάσχει στη γιορτή ανταλλαγής σπόρων ντόπιων παραδοσιακών ποικιλιών στο Σκουντέρι.

images

Πρόκειται για μια γιορτή αφιερωμένη στη διατήρηση των ντόπιων και παραδοσιακών ποικιλιών, καθώς ο σπόρος και το πολλαπλασιαστικό υλικό αποτελεί την απαρχή της τροφικής αλυσίδας αλλά και τη βάση για μια βιώσιμη γεωργία. Είναι ανάγκη να αλλάξουμε το αγροτικό παραγωγικό μοντέλο, αλλά και επιλογές που συνθλίβουν τις τοπικές οικονομίες. Η διατροφική αυτάρκεια απειλείται κι ανθίζουν οι επισιτιστικές κρίσεις και η κερδοσκοπία πάνω στις τιμές των τροφίμων.

 

Στο πλαίσιο της τριήμερης γιορτής στο Σκουντέρι Ευβοίας, 2, 3 και 4 Μαΐου, που οργανώνεται από θα μοιραστούν σπόροι και φυτά ντόπιων ποικιλιών, ενώ έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις, δρώμενα, εργαστήρια, παρουσιάσεις και συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας.
Για την ευκολότερη πρόσβαση στο χώρο, αναλυτικοί χάρτες υπάρχουν στα blogsporoi-evias.blogspot.gr ή skounteri.blogspot.gr.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

τηλ: 210 3223867, e-mail: info@prasinoi.gr

facebook.com/prasinoitwitter.com/greensgr

Posted on 03/05/2014 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top