Χρυσή Αυγή: αμετανόητοι, προκλητικοί, νεοναζί, εγκληματίες

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ επισημαίνουμε τις ευθύνες όλων για την απαράδεκτα αργή διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής για τις εγκληματικές δραστηριότητές της. Το γεγονός ότι το πολιτικό σύστημα, η αστυνομία αλλά και η δικαιοσύνη άργησε να κινηθεί εναντίον της Χρυσής Αυγής για τις εγκληματικές ενέργειές της αλλά και το μίσος και τον ρατσισμό που διέδωσε στην κοινωνία τους έκανε το θράσος τους απίστευτο. Είναι ακόμα χειρότεροι γιατί συνδυάζουν τις ιδέες τους ως νεοναζί με την εγκληματική συμπεριφορά και το θράσος: Να απευθεύνονται προκλητικά προς τη μητέρα του Παύλου Φύσσα – που δολοφόνησαν – μέσα μάλιστα στο δικαστήριο “που είναι ο Παύλος σου τώρα”; ενώ κατηγορούνται για ένα σύνολο εγκληματικών πράξεων και βρίσκονται στο δικαστήριο!

Πουλάνε πατριωτισμό και εθνικισμό, στην πραγματικότητα είναι λάτρεις του πιο απάνθρωπου συστήματος – του νεοναζιστικού – που αιματοκύλησε την Ευρώπη και κατέστρεψε μεταξύ άλλων και τη χώρα μας.

Τραγουδάνε “Υπεράνω όλων η Γερμανία” αν και πουλάνε ψευτοτσαμπουκά απέναντι στην Γερμανία για εκλογικούς λόγους.

Η Annett είναι αυτή που τραγουδά μπροστά στον αγκυλωτό σταυρό το «Υπεράνω όλων η Γερμανία», ενώ ο Müller, αφού ανταποκρίνεται στο αίτημα των χρυσαυγιτών να «εξοντωθούν οι Εβραίοι», παίζει το τραγούδι «Η Αφρική για τους πιθήκους, η Ευρώπη για τους λευκούς / Βάλτε τους πιθήκους σ’ ένα πλοίο και στείλτε τους να πνιγούν».

Πηγή: Υλικό από την έρευνα της Μάρσιας Τζιβάρα για το ντοκιμαντέρ “Burning from the inside”

Από την Εφημερίδα των Συντακτών:

Ήταν όλοι εκεί (2005)

Στο βίντεο εμφανίζονται ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αλλά και σύσσωμος ο ηγετικός πυρήνας της οργάνωσης: Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Γιώργος Μισιάκας (Μάστορας), Απόστολος Γκλέτσος (απλώς συγγενής του δημάρχου Στυλίδας) κ.ά.

Σύσσωμος ο ηγετικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής είναι παρών στο τελετουργικό εξύμνησης της ναζιστικής Γερμανίας. Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής χαιρετά ναζιστικά Εκεί είναι και ο Ηλίας Κασιδιάρης

■ Οι παριστάμενοι τραγουδούν τον ελληνικό εθνικό ύμνο με το χέρι σε ναζιστικό χαιρετισμό.

■ Οι σημαίες που υπάρχουν είναι μόνο ναζιστικές: η σημαία των SS (Ες Ες) και η πολεμική σημαία της Βέρμαχτ με τον αγκυλωτό σταυρό.

Το θέμα έχει μεταφερθεί και στο Ευρωκοινοβούλιο και ιδιαίτερα στην Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων (AFCO) που εξετάζει αυτή την περίοδο το ενδεχόμενο διακοπής της χρηματοδότησης της «Συμμαχίας για την Ειρήνη και την Ελευθερία» (APF) στην οποία συμμετέχουν ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, όπως ο Χρυσαυγίτης Αναπληρωτής Πρόεδρος του APF Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Posted on 15/02/2017 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top