Συνεντεύξεις στελεχών ΠΡΑΣΙΝΩΝ για την απολιγνιτοποίηση στη Δυτική Μακεδονία

 • Το νέο κόμμα ΠΡΑΣΙΝΟΙ έχει επεξεργαστεί και δημοσιοποιήσει Πρόταση Διαλόγου για μια δίκαιη μετάβαση στην μετά το λιγνίτη εποχή στη Δυτική Μακεδονία. Η πρόταση είναι αναρτημένη ΕΔΩ. Ενσωματώνει πάνω από 50 επιμέρους συγκεκριμένες προτάσεις που παρουσιάστηκαν αναλυτικά ως σύνολο αλλά και σταδιακα ανά τομέα
 • Οι Πράσινοι έχουν ήδη οργανώσει διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση της Πρότασης Διαλόγου, ενώ σχεδιάζουν επιτόπια περιοδεία μέσα στον Ιούνιο για επαφές και διάλογο με τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες της περιοχής. Ολόκληρο το βίντεο της συνέντευξης Τύπου έχει αναρτηθεί στο κανάλι των Πράσινων στο Youtube.

 • Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος μέλος του Συμβουλίου των Πρασίνων έδωσε ραδιοφωνική συνέντευξη στον VIVA 102,8 της Πτολεμαϊδας στην εκπομπή “Πτολεμαΐδα Τώρα” Μια εκπομπή του Συλλόγου Απολιγνιτοποίησης & Αποκατάστασης Δυτικής Μακεδονίας (Σ.Α.Α.Π.) με τον Θόδωρο Κακουλίδη & τον Στέλιο Ανδρονικίδη , που μπορείτε να την ακούσετε εδώ

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "Real Politik H απολιγνιτοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας και TO παραγωγικό μοντέλο της περιοχής την επόμενη μέρα Ολυμπία Τελιγιορίδου, Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Χρυσόγελος, πρώην ευρωβουλευτής, μέλος Συμβουλίου των Πρασίνων Θεόδωρος Καρυπίδης, πρώην Περιφέρειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αδαμίδης, Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Δέσποινα Κετογλίδου, Τοπογράφος μηχανικός Συγκοινωνιολόγος Facebook Live την Πέμπτη 27 Μαϊου στις 20:30 Συντονίζει ဝ δημοσιογράφος Παναγιώτης Τσιαρτσιανίδης"

Στη συζήτηση συμμετείχαν:

Ολυμπία Τελιγιορίδου, Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Νίκος Χρυσόγελος, πρώην ευρωβουλευτής, μέλος του Συμβουλίου των Πρασίνων
Θεόδωρος Καρυπίδης, πρώην Περιφέρειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
Γιώργος Αδαμίδης, Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ,
Δέσποινα Κετογλίδου, Τοπογράφος μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος
Συντόνισε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τσιαρτσιανίδης

No alternative text description for this image

Στο πάνελ συμμετείχαν ο

 • Σπύρος Δανέλλης, Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, πρώην Ευρωβουλευτής
 • Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτής ΝΔ
 • Γεώργιος Χατζημαρκάκης – Hydrogen Europe (Γενικός Γραμματέας), πρώην ευρωβουλευτής
 • Άννυ Ποδηματά, πρώην Ευρωβουλευτής
 • Νίκος Χρυσόγελος, πρώην Ευρωβουλευτής, μέλος Συμβουλίων ΠΡΑΣΙΝΩΝ
 • Κωνσταντίνος Συνολάκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου
 • Γεώργιος Κασαπίδης – Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Συντόνισε η δημοσιογράφος Νατάσα Πατρινού.

Jorgo Chatzimarkakis Maria Spyraki MEP Anni Podimata Nikos Chrysogelos Costas Synolakis antonios Kossyvakis

 • Ο Μιχάλης Πετράκος μέλος του κόμματος των Πρασίνων, μιλά στο kozani.tv και στον Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη για την απολιγνιτοποίηση, το φυσικό αέριο, το υδρογόνo, τις ΑΠΕ στη Δυτική Μακεδονία. Δείτε την συνέντευξη: https://youtu.be/GU7dYjyLpnE

Η απολιγνιτοποίηση στη Δυτική Μακεδονία είναι ένα θέμα που αφορά ολόκληρη τη χώρα, όχι μόνο μια περιοχή που συνδέθηκε μονοδιάστατα με τον λιγνίτη, πλήρωσε ακριβά τον εξηλεκτρισμό της χώρας, και τώρα κινδυνεύει να πληρώσει την μετάβαση αν δεν οργανωθεί με ένα τρόπο που θα την κάνει δίκαιη, θα περιλαμβάνει όλους και όλες και θα είναι πραγματικά πράσινη και με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.
Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ δεν θέλουμε η αντιμετώπιση της ρύπανσης ή η έξοδος από τα ορυκτά καύσιμα να γίνει με τρόπο που θα αφήσει πίσω κατεστραμμένες οικονομίες, άνεργους εργαζόμενους καθώς και άνεργους με την σιγουριά ότι δεν θα μπορέσουν πλέον να βρουν πουθενά εργασία. Η μετάβαση πρέπει να είναι και ΠΡΑΣΙΝΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΗ.
Για αυτό το λόγο, οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ (το νέο πράσινο αυτόνομο πολιτικά κόμμα) έχουμε ξεκινήσει ήδη έναν τέτοιο διάλογο, διαμορφώσαμε ένα σύνολο προτάσεων προς ΣΥΖΗΤΗΣΗ με την τοπική κοινωνία, παρουσιάζουμε τις προτάσεις μας σταδιακά και επιδιώκουμε την διαμόρφωση ενός εναλλακτικού σχεδίου μετάβασης στο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που έτσι και αλλιώς επιβλήθηκε λόγω της πραγματικής κατάρρευσης του λιγνίτη και όχι επειδή η κυβέρνηση το είδε “πράσινη”. Προσκαλούμε φορείς, την κοινωνία των πολιτών, εργαζόμενους, ανέργους, την αυτοδιοίκηση, κόμματα, τους αγρότες, επαγγελματικές ενώσεις, να ανοίξουμε μια σοβαρή συζήτηση για ένα διαφορετικό σχέδιο που θα είναι ιδιοκτησία της κοινωνίας και θα στηριχθεί οικονομικά, πολιτικά, θεσμικά.

Posted on 05/06/2021 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top