Ψήφισε αυτούς που εμπιστεύεσαι και μπορούν να κάνουν την διαφορά: ΠΡΑΣΙΝΟΙ                                                                     .

Είναι πολύ συνηθισμένο οι ψηφοφόροι στην Ελλάδα να ψηφίζουν για να τιμωρήσουν ή να διώξουν ένα κόμμα, αντί να ψηφίζουν ένα κόμμα το οποίο εμπιστεύονται και με το πρόγραμμα του οποίου συμφωνούν.

Ιδιαίτερα από το 2008 και μετά αυτό είναι πολύ έντονο.

Ψήφισαν για να διώξουν τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2009 και βγήκε ο Γ. Παπανδρέου.

Ψήφισαν για να διώξουν τον Γ. Παπανδρέου και να τιμωρήσουν το ΠΑΣΟΚ και έφεραν στην κυβέρνηση τον Σαμαρά το 2012.

Ψήφισαν για να διώξουν τη ΝΔ (και το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ) και έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση (δύο φορές το 2015).

Και τώρα ψήφισαν στις ευρωεκλογές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και άνοιξαν την πόρτα στη ΝΔ και ετοιμάζονται να ξαναψηφίσουν για να διώξουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κάπου εδώ πρέπει να αλλάξει η ιστορία. Ας ψηφίσετε υπέρ προτάσεων, λύσεων, αλλαγών. Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ είμαστε το κόμμα που εκφράζει το σύγχρονο, την ανάγκη να δημιουργήσουμε μια οικονομία που εργάζεται προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος και μια πολιτική που φέρνει λύσεις.

Αν θέλετε λοιπόν να τιμωρήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν εμπιστεύεστε την ΝΔ, έχετε λύση. Με την είσοδο των ΠΡΑΣΙΝΩΝ στη Βουλή η ΝΔ για να έχει αυτοδυναμία χρειάζεται μεγαλύτερο ποσοστό, γιατί κάθε κόμμα που υπερβαίνει το 3% εκλέγει όχι ένα αλλά 8 βουλευτές.

Έτσι οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ έχοντας από 8 βουλευτές και πάνω θα είναι εκεί, στη Βουλή όχι απλώς για να ελέγχουν και να κάνουν αντιπολίτευση αλλά για να προωθούν σταθερά τις προτάσεις για πράσινη οικονομία, θέσεις εργασίας κοινωνικά και περιβαλλοντικά χρήσιμες, προστασία του κλίματος και του περιβάλλοντος, προτεραιότητα στους νέους αλλά και στην δικαιοσύνη μεταξύ των γενεών, περισσότερη και συμμετοχική δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική πολιτική που επικεντρώνει στην έξοδο από τη φτώχεια και την κοινωνική ένταξη. Σκεφθείτε ότι αν οι τότε Οικολόγοι Πράσινοι είχαν μπει στη Βουλή στις εκλογές του 2009 δεν θα υπήρχε η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ για να περάσει την συγκεκριμένη πολιτική για την κρίση, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε πιέσει με τους 8-9 βουλευτές ώστε η χώρα να ακολουθήσει μια διαφορετική στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης, όχι μέσω μιας οριζόντιας πολιτικής μειώσεων και εσωτερικής υποτίμησης αλλά μέσω της κοινωνικής και πράσινης καινοτομίας. Η λογική να “διώξουμε τη ΝΔ όπως και να είναι και μετά βλέπουμε” δεν βοήθησε τη χώρα. Υπήρχαν πράσινες κοινωνικές λύσεις που δεν δοκιμάστηκαν. Χάσαμε μια 10ετία.

Μην επαναληφθεί το ίδιο λάθος. Αφαιρέστε έδρες από αυτούς που δεν εμπιστεύεστε και στείλτε στη Βουλή αυτούς που  πραγματικά εκτιμάτε και εμπιστεύεστε.

ΠΡΑΣΙΝΟΙ. Για να έρθει το πράσινο κύμα και στην Ελλάδα

Posted on 15/06/2019 in Δελτία Τύπου, Πράσινοι 2019

Share the Story

Back to Top