Βολτ Ελλάδας: Εκλογές για τις ανάδειξη των οργάνων του νέου κόμματος που συμμετέχει σε διάλογο με τις πράσινες δυνάμεις για τις εθνικές εκλογές

Εδώ και καιρό διεξάξονται συνομιλίες σε προγραμματικό αλλά και οργανωτικό επίπεδο για την αυτόνομη συμμετοχή στις εθνικές εκλογές ενός ψηφοδελτίου με τις πράσινες αλλά και ευρύτερες δυνάμεις, κυρίως αυτές που βρίσκονται στην ομάδα των Πράσινων – Ευρωπαϊκή Συμμαχία στο Ευρωπαϊκό Κοινβούλιο. Στις συνομιλίες συμμετέχουν οι Πράσινοι, οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι Πειρατές, το Βολτ Ελλάδας και (προς το παρόν ως παρατηρητής) το Κόμμα των Ζώων. Οι συνομιλίες αφορούν όλους τους πιθανούς γύρους των εθνικών εκλογών όσο και τις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές. Έχει, λοιπόν, ενδιαφέρον η συγκρότηση του Βολτ ως κόμματος και η πρόσφατη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των οργάνων του Βόλτ.
Εκλογές Βολτ Eλλάδας
Το Volt Ελλάδας πραγματοποίησε εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των αρχικών του οργάνων, της εννεαμελούς Εκτελεστικής Γραμματείας (ΕΓ) και της πενταμελούς Επιτροπής Δεοντολογίας (ΕΔ). Η ΕΓ είναι επιφορτισμένη με την ολοκλήρωση των νομικών ενεργειών για την δημιουργία του κόμματος και την ομαλή λειτουργία του μέχρι το πρώτο Συνέδριο του Βολτ.
Η ψηφοφορία έλαβε χώρα ηλεκτρονικά μεταξύ 18 και 20 Ιουλίου. Την Δευτέρα 25 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της ΕΓ κατά την οποία αποφασίστηκαν τα εξής:
(1) Συντονιστές της ΕΓ εκλέχτηκαν ομόφωνα οι Όλγα Δούρου και Νικόλας Φουρναράκης.
(2) Γραμματέας της ΕΓ εξελέγη ομόφωνα η Ηλέκτρα-Ρώμη Δόχτση.
(3) Εκπρόσωποι του Βολτ στο Country Council του Volt Europa εκλέχτηκαν ομόφωνα οι Κωνσταντίνος Καλαφατάκης και Ηλέκτρα-Ρώμη Δόχτση.
(4) Εκπρόσωποι τύπου εκλέχτηκαν ομόφωνα οι Χριστίνα Κουτσούμπα και Μάνος Αυγερινός.
(5) Τακτικά μέλη της ΕΓ θα αποτελούν οι Βασίλης Μπαχράς, Ευάγγελος Λιάρας, Κατερίνα Κοντοπίδου, Νίκος Τάταρης και Σταύρος Θεοδωράκης.

Posted on 02/08/2022 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top