Να σταματήσει η παράλογη βία στην Τουρκία και Συρία

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων της βομβιστικής ενέργειας στην Τουρκία όπως έχουμε κάνει και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις, ανεξαρτήτως ποια είναι τα θύματα και ποιος ο θύτης, όπου και όταν χρησιμοποιείται παράλογη βία.

Είναι σημαντικό ότι επίσημα οι Κούρδοι της Συρίας, δηλώνουν – παρά το γεγονός ότι η τουρκική κυβέρνηση τους “φωτογραφίζει” ότι αυτοί δεν έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή στην τρομοκρατική επίθεση και δεν το έκαναν ως αντίποινα στις επιθέσεις του τουρκικού στρατού είτε στις περιοχές της ανατολικής τουρκίας είτε στην περιοχή των κούρδων και των άλλων λαών στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.

Η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τις επιθέσεις της εναντίον περιοχών Κούρδων είτε στο εσωτερικό της ίδιας της Τουρκίας είτε σε περιοχές της Συρίας. Είναι απαράδεκτο να δολοφονούνται γυναίκες και παιδιά και γενικότερα άμαχοι από τον τουρκικό στρατό.

Η Γενική Διοίκηση της YPG (Λαϊκές Μονάδες Άμυνας) έβγαλε ανακοίνωση ως απάντηση προς τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Ahmet Davutoğlu, ο οποίος κατηγόρησε τη YPG για τη χθεσινή επίθεση στην καρδιά της τουρκικής πρωτεύουσας, που είχε ως αποτέλεσμα 28 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 64 να τραυματιστούν.

“Όπως είναι γνωστό στο λαό μας και στην κοινή γνώμη, η επανάσταση στη Rojava έχει εισέλθει στο τέταρτο έτος της. Οι δυνάμεις της YPG αγωνιζόμαστε για να προστατεύσουμε το λαό μας στην περιοχή της Rojava από την πρώτη στιγμή. Κάτω από δύσκολες συνθήκες, προφυλάσσουμε το λαό μας από βάρβαρες συμμορίες όπως η ISIS και η Al-Nusra. Στο διεθνή τύπο είναι πολλές οι αναφορές σχετικά με την υποστήριξη που παρέχει η Τουρκία προς αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες.

Εκτός από αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες που μας επιτίθενται, εμείς ως YPG δεν έχουμε εμπλακεί σε καμία στρατιωτική δραστηριότητα ενάντια σε γειτονικά κράτη ή άλλες δυνάμεις. Παρ ‘όλες τις προκλήσεις και τις επιθέσεις στα σύνορα της Rojava, εμείς έχουμε ενεργήσει με ιστορική ευθύνη και ποτέ δεν τις ανταποδώσαμε στο τουρκικό κράτος. Κατά τα τελευταία 4 χρόνια, η Rojava είναι η ασφαλέστερη περιοχή κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας και δεν έχει υπάρξει καμία επιθετική στρατιωτική δράση από την πλευρά μας καθόλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αυτό το γεγονός είναι γνωστό στον τουρκικό στρατό και την κυβέρνηση του AKP. Σκόπιμα διαστρεβλώνουν την αλήθεια, αποδίδοντάς μας την ευθύνη για την έκρηξη στην Άγκυρα.

Θα θέλαμε να επαναλάβουμε το μήνυμά μας προς τους λαούς της Τουρκίας και του κόσμου. Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό το γεγονός. Και όχι μόνο με το συγκεκριμένο γεγονός. Δεν έχουμε ποτέ εμπλακεί σε επίθεση εναντίον της Τουρκίας. Το τουρκικό κράτος δεν μπορεί να αποδείξει την εμπλοκή μας σε κανενός είδους επίθεση, γιατί ποτέ δε συμμετείχαμε σε καμία τέτοια ενέργεια. Η δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Davutoğlu ότι “η επίθεση στην Άγκυρα διεπράχθη από την YPG” είναι ένα ψέμα και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Με τη δήλωση αυτή, ο Davutoğlu θέλει να ανοίξει το δρόμο για μια επίθεση στη Συρία και τη Rojava και να συγκαλύψει τις σχέσεις του τουρκικού κράτους με την ISIS, οι οποίες είναι γνωστές σε όλους.

Ως Λαϊκές Μονάδες Άμυνας – YPG, δηλώνουμε για μία ακόμη φορά ότι δεν έχουμε καμία σχέση με την έκρηξη στην Άγκυρα, και καλούμε όλα τα γειτονικά κράτη να σεβαστούν την επανάσταση στη Rojava και τη θέληση των λαών της”

Posted on 21/02/2016 in Δελτία Τύπου, Στα Media

Share the Story

Back to Top