Οι Πράσινοι Αλληλεγγύη για την τρομοκρατική επίθεση σε ΣΚΑΙ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Οι Πράσινοι Αλληλεγγύη καταδικάζουμε κάθετα και χωρίς περιστροφές την τρομοκρατική βομβιστική επίθεση σήμερα το ξημερώματα στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ και της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

Οι επιθέσεις εναντίον  μέσων ενημέρωσης, όποιων μέσων ενημέρωσης, στόχο έχουν την ενημέρωση και αποτελούν απειλή στη δημοκρατία και στους θεσμούς της. Το σημερινό τρομοκρατικό χτύπημα, αποτελεί μία πολύ σοβαρή κλιμάκωση στη λογική του μίσους και του αποκλεισμού της “διαφορετικής γνώμης”.

Από το πρωί βλέπουμε και ακούμε εκπροσώπους όλων των κομμάτων να συνωστίζονται στο να καταδικάζουν απερίφραστα την επίθεση, μέσα σε αυτούς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Όμως τα δύο τελευταία κόμματα, έχουν σαφή ευθύνη για τις εξελίξεις αυτές. Ο αποκλεισμός και το εμπάργκο στον ΣΚΑΙ από τον πρώτο και στην ΕΡΤ από την δεύτερη, αποτελούν πράξεις απαράδεκτες για δημοκρατικά κόμματα και δίνουν τροφή στους εχθρούς της δημοκρατίας. Είναι λίγο σαν τα παιδιά που παίζανε με τα σπίρτα και έβαλαν τελικά φωτιά στο σπίτι.

Μπροστά στην πολύ σοβαρή αυτή εξέλιξη, θα ήταν σπουδαίο αν τα δύο αυτά μεγάλα κόμματα (αλλά και τα υπόλοιπα) με κοινή τους ανακοίνωση αποσύρανε τα αντίστοιχα εμπάργκο και δεσμεύονταν για μια πολιτική αντιπαράθεση χωρίς ακρότητες και αποκλεισμούς.

 Όχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα. Ήρθε η ώρα ο πολιτικός κόσμος της χώρας να αναλάβει τις ευθύνες του μπροστά στις επαπειλούμενες εξελίξεις.

Posted on 17/12/2018 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top