Και με την εξόρυξη υδρογονανθράκων, και με τους λαϊκιστές δεξιούς, και με τους σοσιαλιστές και (φωτο) με τους Πράσινους!!!!!

Διαδόθηκε (από το γραφείο πρωθυπουργού) ότι η Ska Keller θα έρθει στην Ελλάδα για να στηρίξει την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που βέβαια δεν ήταν αλήθεια. Μπορεί οι ελάχιστοι πλέον – και χωρίς καμία σχέση με τα πράσινα κινήματα – εναπομείναντες Οικολόγοι Πράσινοι να αποφάσισαν να μπουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ (γνωστοί οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, ελάχιστα έχουν να κάνουν με πολιτική) αλλά η σφραγίδα μετράει για τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι η ποιότητα της συνεργασίας αυτής.

Σε μια συνάντηση ο Α. Τσίπρας πέτυχε να βγάλει αυτό που ήθελε, μια φωτογραφία με την Ska Keller στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες και έγραψε: ”

Αλέξης Τσίπρας @atsipras 1 Ιουλίου
Στη συνάντηση με την επικεφαλής των Ευρωπαίων Πρασίνων, Σκα Κέλερ συζητήσαμε για τη νέα ηγεσία της ΕΕ, καθώς και για τα επόμενα βήματα στη συνεργασία μας με τους Πράσινους στην Ευρώπη και την Ελλάδα“.


Πριν λίγες μέρες είχε κάνει την εξής ανάρτηση:

Αλέξης Τσίπρας @atsipras, 20 Ιουν
Στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στις Βρυξέλλες, πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου“.

Μάλλον νομίζουν ότι κάνει καλό αυτό, ενώ στην πραγματικότητα αποδεικνύει αν όχι τον τυχοδιωκτισμό που υπάρχει, τουλάχιστον την απουσία πολιτικής δέσμευσης. Και με τους σοσιαλιστές, και με τους λαϊκιστές, και με τους ΑΝΕΛ (γιατί και από αυτούς έχει πολλούς στο ψηφοδέλτιο) και με …τους προοδευτικούς. Όπως γράψουν κάτω από τη σχετική ανάρτησή της είδησης στο twitter: “Mα ποιος είσαι; Η coca cola που πάει με όλα;

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι μερικές μέρες πριν υπέγραφε “πανηγυρικά” και γιόρταζε την συμφωνία παραχώρησης στην Exxon Mobil και στην Total δεκάδων χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων θάλασσας για εξόρυξη υδρογονανθράκων. Δεν ξέρουμε αν μίλησαν με την Ska για τις εξορύξεις ή την συνεργασία με τους Πράσινους για το …πώς θα προχωρήσουν οι εξορύξεις υδρογονανθράκων, αλλά τόσο τυχάρπαστες πολιτικές μάλλον δεν είναι εύκολο να βρεις σε πολλές προσωπικότητες που έχουν ρόλο ευθύνης.

 

Στις 27/6 είχε δηλώσει ο Α. Τσίπρας: “Ιστορική η ημέρα της σύμβασης της Ελλάδας με την κοινοπραξία Exxon Mobil – Total – ΕΛΠΕ. Σήμερα η Ελλάδα, εκτός από χώρα που αποτελεί κρίσιμο ενεργειακό κόμβο στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, ξεκινά την υλοποίηση ενός σχεδίου που έχει στόχο να τη μετατρέψει και σε χώρα παραγωγό ενέργειας ταυτόχρονα. Και η σημερινή υπογραφή της σύμβασης με δύο κορυφαίες εταιρείες στον χώρο της ενέργειας αλλά και με τα Ελληνικά Πετρέλαια, είναι το αποκορύφωμα μίας πολυετούς προσπάθειας και ενός σχεδιασμού πολλών χρόνων. Η εξέλιξη αυτή δίνει άλλον ορίζοντα και άλλο βάρος στο γεωπολιτικό ρόλο της πατρίδας μας, αλλά, ταυτόχρονα, και άλλη αναπτυξιακή και οικονομική προοπτική στην Ελλάδα“.

Σήμερα μίλησε στην εκδήλωση των ….Οικολόγων Πράσινων. Δηλαδή τι θα τους είπε; Τι ωραία προχωράει η εξόρυξη υδρογονανθράκων, οι νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων σε δασικές περιοχές, το πόσο καλή είναι η κλιματική (ανύπαρκτη) πολιτική για το κλίμα, η ανυπαρξία πολιτικής δέσμευσης για μια ουσιαστικά πράσινη και κοινωνική πολιτική (πέρα από επιδόματα);

Posted on 02/07/2019 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top