Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία στην Τρίπολη

Ανοιχτή πρόσκληση σε Αυτοδιοικητικούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου για συμμετοχή σε εκδήλωση – συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης

Παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών των ΠΡΑΣΙΝΩΝ από την Πελοπόννησο

Την Τρίπολη, έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα επισκεφθεί την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Πράσινων, καθώς και οι συνυποψήφιοι με το ευρωψηφοδέλτιο “ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία”, Όλγα Θεοδωρικάκου, Στέλιος Κυμπουρόπουλος και Νίκος Λόης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Τρίπολη, θα συναντηθούν στις 12:00 με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, συνοδευόμενοι από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Πελοποννήσου, Λάμπρο Μπούκλη. Στη συνέχεια, στη 13:00, ο Νίκος Χρυσόγελος θα συμμετάσχει σε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: “Περιφέρεια – Δήμοι – Ευρώπη – Οικολογία“, που θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο ΜΑΙΝΑΛΟΝ της Αρκαδικής πρωτεύουσας και στην οποία θα λάβουν μέρος στελέχη και υποψήφιοι της αυτοδιοίκησης της Πελοποννήσου.

Στόχος των ΠΡΑΣΙΝΩΝ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία είναι να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος στις Περιφέρειες της χώρας για τα θέματα οικονομίας, κοινωνίας και περιβάλλοντος που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και να ακουστούν οι απόψεις των στελεχών της αυτοδιοίκησης για το μέλλον της Ευρώπης, που θα έχει άμεση σχέση με τους ελληνικούς Δήμους και τις ελληνικές Περιφέρειες.

Την ίδια μέρα, ο Νίκος Χρυσόγελος θα παρουσιάσει τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές των ΠΡΑΣΙΝΩΝ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πρόκειται για τους Χριστίνα Καλαθά (Αρκαδία), Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος, και Νίκο Λόη (Κορινθία), Δικηγόρος – Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού “Προμηθέας”. Τα βιογραφικά όλων των υποψηφίων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα: www.prasinoi.gr

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ παρουσιάζουν τις προτάσεις τους για μια διαφορετική Ελλάδα, σε μια καλύτερη Ευρώπη. Με ένα νεανικό, αντιπροσωπευτικό ευρωψηφοδέλτιο, με έντονη γυναικεία παρουσία, δίνουν τον λόγο στη γενιά που έχει φορτωθεί ένα πολλαπλό χρέος στο σχεδιασμό του μέλλοντος, καθώς καμία απόφαση που αφορά τους νέους δεν πρέπει να λαμβάνεται χωρίς συμμετοχή των ίδιων. Έντονη είναι και η γυναικεία παρουσία στο ψηφοδέλτιο με ποσοστό 43% και βάση τη δέσμευση στις αρχές της ισότητας των φύλων και στην κοινωνία και την πολιτική. Το σύνολο σχεδόν των συμμετεχόντων είναι πολίτες που δεν έχουν περάσει από κομματικούς μηχανισμούς, όμως δεν είναι πολιτικά αδιάφοροι αλλά κοινωνικά δραστήριοι πολίτες.

Posted on 29/04/2014 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top